Souhrn zápasů Ligy národů - pondělí 6.6.

06.06.2022, 19:55, aktualizováno 07.06.2022, 00:10
Komentáře a souhrny
Adrien Rabiot (© AFP)
Francie nevyhrála ani ve druhém zápase nového ročníku Ligy národů, v Chorvatsku ztratila náskok a jen remizovala 1:1. Šok zažili Slováci, kteří doma nestačili na Kazachstán...
Liga A - skupina 1

Rakousko - Dánsko 1:2

06.06.2022 22:15

Góly: 67. Xaver Schlager - 27. Pierre-Emile Højbjerg, 84. Jens Stryger Larsen

Dánsko prožívá výtečný vstup do nového ročníku Ligy národů. Poté, co venku skolilo obhájce triumfu z této soutěže Francii, se mu podařilo vyhrát též na půdě Rakouska, které nedokázalo navázat na svůj venkovní skalp Chorvatska. Duel končil až těsně po půlnoci, jelikož jeho start opozdil výpadek proudu. Úvodní hvizd rozhodčího Colluma tak zazněl až po desáté večerní.

První půlhodinka klání nenabídla příliš mnoho zajímavých situací, jako by bylo vidět, že dost nečekané zpoždění má přece na výkon obou týmu vliv. Přesto jeden důležitý okamžik přece přišel na řadu, a to ve 27. minutě. Kristensen z pravé strany poslal přihrávku do šestnáctky, míč tečoval bránící Friedl, ten se tak odrazil přímo do cesty Højbjerga, jenž bez větších obtíží překonal brankáře Pentze. Ve 33. minutě mohl dánský náskok navyšovat Poulsen, nicméně svou možnost neproměnil, poněvadž tentokráte Pentz nekapituloval a jeho zakončení zachytil.

Rakušané se v ofenzivě velmi stěží prosazovali, jejich protivník si vlastně svůj těsný náskok pohotově hlídal. A v 58. minutě se hosté propracovali do další solidní příležitosti, po rychlém brejku mohl skórovat střídající Skov Olsen, avšak levačkou kýžený a chtěný prostor třech tyčí netrefil. Ačkoli domácí opravdu působili neškodně, v 67. minutě se radovali i oni ze vstřelené branky. Bránící Andersen si neporozuměl s gólmanem Schmeichelem, vznikly tedy obrovské zmatky v jejich rozehrávce, napadající Gregoritsch vybojoval balón pro Arnautoviće, ten ho přeposlal do pokutového území, odkud pak Schlager jednoduše zacílil do poloprázdné brány.

Najednou tenhle moment Rakousko vyburcoval, v 74. minutě mohlo vedení strhnout na svou stranu, jenže smolně pro něj se po střele Arnautoviće zatřásla pouze branková konstrukce. A Dánsko naopak na opačném konci hřišti svou další šanci proměnilo, a rozhodlo tak o svém vítězství. Eriksen posunul merunu doleva na Strygera Larsena, ten si ji navedl těsně za vápno a nasměroval nechytatelně ke vzdálenější tyčce. Ještě se v 88. minutě pokoušel dostat zápas podruhé do nerozhodného stavu Gregoritsch, nicméně svá mířidla ideálně zkrátka neseřídil.

Více informací k zápasu

Chorvatsko - Francie 1:1

06.06.2022 20:45

Góly: 83. Andrej Kramarić (pen.) - 52. Adrien Rabiot

Ani ve svém druhém utkání Ligy národů se Chorvatsko s Francií nedočkaly vítězství. Poté, co v prvním kole musely skousávat porážky, se ve vzájemném duelu rozešly remízou. Blíže sice byli k tříbodovému rezultátu hosté, jež se krátce po obrátce zásluhou Adriena Rabiota chopili těsného náskoku, avšak domácí sedm minut před koncem zareagovali Andrejem Kramaričem.

Domácí předvedli bezpochyby o dost lepší vystoupení než před pár dny proti Rakousku. Bylo vidět, že se chtějí ve Splitu před svými fanoušky revanšovat a v úvodních pasážích duelu byli o něco aktivnějším týmem. Stěží se sice mohla ujmout Majerova střela, ta letěla slabě pouze do zámezí, nicméně v 18. minutě se po uvolnění od Kovačiče ocitl v parádní šanci Budimir, jenž už mohl skórovat reálněji, kdyby se nedostal do těžšího úhlu a nenapálil jenom gólmana Maignana. Zhruba až po půlhodině hry se přitom poprvé ozvali také favorizovaní Les Bleus.

Diaby měl na pravé straně poměrně hodně prostoru, bylo pro něj dost důležité, že si nepočínal nijak zbrkle, počkal si, až mu do vápna sběhne Nkunku, který přehodil brankáře Livakoviče a rozvlnil síť. Jenže celou situaci přezkoumával VAR a jeho rozhodnutí bylo pro Francii velmi nepříznivé, jednalo se totiž o ofsajd, a tak se ani po této akci skóre směrem kupředu nehnulo.

Ve 39. minutě Francie zahrozila ještě jednou, znovu se jí přitom vyplatila spolupráce Diabyho a Nkunkua, tentokráte si oba hráči své role vyměnili a prvně jmenovaný vystřelil, Livakovič ho ovšem dokázal vychytat. Hosté se najednou začali v závěru půle dostávat do svého tempa, z dálky napřáhl dobře ve 40. minutě Tchouaméni a Livakovič měl zase plné ruce tvrdé dřiny.

A jak slušně zakončili obhájci prvenství Ligy národů první dějství, tak podobně zahájili i to druhé. V 52. minutě se ujali vedení, to když Ben Yedder vyslal do sprintu Rabiota, jehož již nestačil zastavit vracející se Juranovič, a Livakovič jeho zakončení na bližší tyčce nezachytil. Chorvatsko ztuha hledalo odpověď na nepříznivý stav, mohlo být navíc rádo, že v 76. minutě nezacílil přesně střídající Griezmann za záda Livakoviče, který jeho dělovku bravurně vyrazil.

Stále se tak Vatreni mohli propracovat k bodovému zisku, přičemž onen okamžik znamenající vyrovnání přišel na řadu v 80. minutě. Sučič sice ještě na Maignana nevyzrál, každopádně míč doputoval k nohám Kramariče, do něhož najednou zezadu drcnul bránící Clauss, takže arbitr Guida nařídil pokutový kop. Následně sice nastaly menší zmatky, do hry se vložil VAR, který koumal, zda se předtím Chorvaté nevystavili do ofsajdu, ale nic takového se nepotvrdilo, čili verdikt italského sudího platil. A penaltu pak úspěšně zužitkoval velezkušeně sám faulovaný.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dánsko22004:26
2.Rakousko21014:23
3.Francie20112:31
4.Chorvatsko20111:41
Liga B - skupina 2

Island - Albánie 1:1

06.06.2022 20:45

Góly: 49. Jón Dagur Thorsteinsson - 30. Tauljant Seferi

Pondělní zápas mezi ostrovním výběrem a vyzyvatelem z Balkánského poloostrova přinesl dle očekávání vyrovnaný průběh a i přes vedení hostujícího týmu skončil nerozhodně v poměru 1:1. Island tak i ve svém druhém utkání získal bod a prozatím se vyhoupl do čela tříčlenné tabulky, Albánie při svém vstupu do tohoto ročníku Ligy národů nepředvedla špatný výkon a remíza z Rejkjavíku pro něj určitě není k zahození.

Výběr vedený trenérem Arnarem Viðarssonem vstoupil do tohoto střetnutí přeci jen o něco lépe a úvodní větší možnost si vypracoval po necelých dvaceti odehraných minutách. Po autovém vhazování z pravé strany přistál míč na kopačce Arnóra Sigurdssona, jehož pohotový pokus ze středu pokutového území vytáhl nad svou branku pozorný gólman Beriša. Albánci z ničeho nic udeřili přesně po půlhodině hry.

Do kýženého vedení je dostal Tauljant Seferi, jenž po střele z mírného úhlu v podání Abrašiho a nejistém zákroku brankáře Rúnarssona stál ve správnou chvíli na správném místě a bez problémů dopravil balón do sítě. Ostrované však po změně stran přidali a vyrovnání se dočkali ve 49. minutě. Jón Dagur Thorsteinsson po rychlé akci 3 na 4 stanul zcela zapomenut ve středu šestnáctky a Berišu překonal přízemním pokusem doprostřed branky.

Od tohoto okamžiku se oba soupeři především soustředili na pozorný výkon v defenzívě, nicméně hosté mohli opět vést v 55. minutě. K nebezpečné hlavičce se dostal Seferi a pravou konstrukci minul o necelé dva metry. Pak až do nastaveného času k ničemu nebezpečnému nedošlo, nicméně v něm hosté mohli rozhodnout o svém úspěchu. Na levé straně pokutového území se zjevil střídající Vrioni, avšak z bezprostřední blízkosti na vyběhnutého Rúnarssona nevyzrál.

Více informací k zápasu

Izrael - Rusko neh.

06.06.2022 00:00

zápas neodehrán

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Island20203:32
2.Izrael10102:21
3.Albánie10101:11
4.Rusko00000:00
Liga C - skupina 3

Bělorusko - Ázerbájdžán 0:0

06.06.2022 20:45

Góly: -

Zápas mezi soupeři z východu Evropy nesliboval ofenzivní podívanou a tyto předpoklady se naplnily, jelikož utkání v Novém Sadu skončilo nerozhodným výsledkem 0:0. Hosté sice byli v tomto pondělním zápase mírně lepším výběrem, balón drželi z více jak pětapadesáti procent a vypracovali si i více střeleckých pokusů, nicméně skórovat nakonec nedokázali, jelikož v domácím dresu předvedl vynikající výkon brankář Pavljučenko.

Bělorusko tak po úvodní porážce se Slovenskem získalo svůj první bod do tabulky skupiny 3 Ligy C, Ázerbájdžán je na tom stejně po úvodní porážce 0:2 v Kazachstánu. Úvodní půlhodině nic zásadního nepřinesla, za zmínku stojí jen přímý volný kop Mahmudova, který u bližší tyče brilantně zlikvidoval Pavljučenko. Hosté rozvlnili síť přesně po odehrané půlhodině.

Standardní situaci dokázal využít Salahly, jenž skóroval z bezprostřední blízkosti, ale švédský rozhodčí Al Hakim po konzultaci s videorozhodčím nakonec tuto branku neuznal kvůli ofsajdu. Domácí po změně stran skvěle bránili a několik parádních zákroků navíc zaznamenal Pavljučenkao, když si například poradil s razantními střelami Mahmudova či Emreliho. Tlak hostů však opadl v 84. minutě, protože byl zcela po právu vyloučen Qismat Aliyev.

Ten totiž hodně nevybíravým způsobem atakoval Ševčenka a Al Hakim bez váhání vytáhl přímou červenou kartu. Početní výhoda Běloruska nebyla na trávníku nijak výrazněji znát a výsledek se tedy neměnil. Bělorusko už v pátek přivítá dosud stoprocentní Kazachstán, Ázerbajdžán se před vlastními fanoušky pokusí zaskočit favorizované Slovensko.

Více informací k zápasu

Slovensko - Kazachstán 0:1

06.06.2022 20:45

Góly: 26. Arslan Darabajev

Hodně nečekaného lídra má po dvou odehraných kolech třetí skupina céčkové úrovně Ligy národů. Kazachstánu evidentně hodně prospěl nástup nového kouče Magomeda Adijeva, jenž si po úvodním premiérovém skalpu Ázerbájdžánu připsal na své konto ještě větší majstrštyk. Díky jediné brance Aslana Darabajeva vyloupil v Trnavě senzačně favorizované Slovensko.

A že domácí nečeká žádná jednoduchá práce, prokázaly už úvodní pasáže tohoto utkání. Ve 2. minutě se k zakončení propracoval Malyj, jehož hlavičku musel likvidovat až brankář Rodák, krátce poté vypálil též Aimbetov, autor dvou přesných zásahů z předchozího domácího klání, avšak prostor třech tyčí minul. Slováci sice drželi více míč na svých kopačkách, nicméně do žádných vyložených příležitostí se s pravidelností nedostávali. Ostatně dost podobně vypadal i jejich předchozí mač s Běloruskem, ani proti němu v ofenzivních činnostech vůbec nezářili.

Kazaši naopak ve 26. minutě vsítili gól a těsný náskok až do závěrečného hvizdu rozhodčího Tohvera následně pohlídali. Na pravé straně dostal příliš prostoru Astanov, ten pak předával míč na Darabajeva, jehož střela, možná ještě tečovaná bránícím Gyömbérem, skončila přesně u vzdálenější tyčky. Domácí se pokoušeli o nalezení odpovědi, v 76. minutě se jim dokonce zdařilo rozvlnit síť, konkrétně Almásimu, avšak do hry vstoupil VAR, který branku neuznal, a to kvůli počínání Kucky, jenž si těsně předtím pomohl faulem vůči Žarynbetovovi. Svěřence trenéra Štefana Tarkoviče jako by pak tento moment definitivně svázal a sílu na obrat nenašli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Kazachstán22003:06
2.Slovensko21011:13
3.Bělorusko20110:11
4.Ázerbájdžán20110:21
Liga D - skupina 1

Andorra - Moldavsko 0:0

06.06.2022 20:45

Góly: -

Moldavsko potvrdilo, že Andorra není ani náhodou jeho nejoblíbenějším protivníkem. V roce 2019 v rámci kvalifikace na evropský šampionát sice doma pyrenejského protivníka porazilo, následně ale senzačně na jeho půdě padlo. A v tomhle klání Ligy národů neurvalo očekávanou výhru ani nyní, byť je pravda, že ho opravdu notně ovlivnilo vyloučení z prvního poločasu.

Do první šance se hosté propracovali v 19. minutě, velmi solidně hlavičkoval Posmac, avšak brankář Josep Gómes dokázal míč vyrazit nad své břevno. Ve 41. minutě se zpoza šestnáctky jal vystřelit Mandricenco, tentokráte však Josep Gómes zasahovat nemusel, neboť soupeřovo zakončení nebylo ani přesné, ani prudké. Andorra zkrátka fungovala v defenzívě moc dobře.

A k udržení finální remízy jí samozřejmě hodně pomohl moment ze 44. minuty. Stina totiž viděl červenou kartu poté, co podrážkou kopačky trefil dost nešetrně ve skluzu Márcia Vieiru. I přes oslabení Moldavané mohli strhnout vítězství na svou stranu, v 64. minutě se objevil Nicolaescu sám před Josepem Gómesem, nicméně ten reflexivně u své tyčky balón pochytil. A v 76. minutě se ještě snažil udeřit gólově Armas, avšak hlavou směroval balón do zámezí.

Více informací k zápasu

Lotyšsko - Lichtenštejnsko 1:0

06.06.2022 18:00

Góly: 73. Arturs Zjuzins

Reprezentace Lotyšska se v tomto ročníku Ligy národů pokusí postoupit do vyšší Ligy C a zatím směřuje za svým cílem, jelikož zvládla i svůj druhý zápas. Při úvodní výhře nad Andorrou sice nebyla lepší, ale i přesto zvítězila hladce v poměru 3:0. Tentokráte po herní stránce jasně dominovala nad Lichtenštejnskem, ovšem dlouho nemohla překonat jeho obrannou hráz a o úspěchu rozhodl až dvacet minut před koncem Arturs Zjuzins.

Domácí tak neprohráli na mezinárodní scéně už pošesté v řadě a vyhoupli se do čela první skupiny se ziskem šesti bodů o dva body před druhé Moldavsko, hosté klesli na poslední čtvrtou příčku s nulovým bodovým ziskem. Svěřenci trenéra Dainise Kazakevičse se od samého začátku neustále pohybovali na útočné polovině protivníka a obléhali jeho pokutové území, ale na pozornou defenzívu ne a ne najít úspěšný recept.

I přes jasnou převahu Lotyšska dokázal poprvé rozvlnit síť outsider z Lichtenštejnska, nicméně vstřelený gól Meiera po necelé odehrané půlhodině neplatil kvůli těsnému ofsajdu. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, dosavadní největší možnost neproměnil dvougólový střelec z utkání s Andorrou Uldrikis. Ten stanul zcela sám před gólmanem Büchelem, jenomže balón mu na poslední chvíli utekl z kopačky.

Rozhodující okamžik se zrodil v 73. minutě. Po ráně střídajícího Krollise a zákroku Büchela se dostal k dorážce právě zakončující Zjuzins a snadno rozvlnil síť. Chorvatský rozhodčí Zebec nejprve tuto trefu neuznal vinou ofsajdu, avšak po konzultaci s VAR své rozhodnutí změnil a ukázal směrem ke středovému kruhu. Poté již k ničemu nebezpečnému nedošlo, Lotyšsko v pátek zavítá do Moldavska a Lichtenštejnsko pro změnu do Andorry.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lotyšsko22004:06
2.Moldavsko21102:04
3.Andorra20110:31
4.Lichtenštejnsko20020:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (68)

Přidat komentář
penepi

Reagovat
John Obi Mikel

Tak kdo k repre Slovenska?

Reagovat
Modroočko

Skôr kto na čelo zväzu. Toto sú štrukturálne problémy, ktoré sa budú riešiť ďalších 15-20 rokov a či tam je Tarkovič alebo niekto iný je podľa mňa celkom jedno. Hráči sú slabí a mládežnícke výbery máme extrémne slabé.

Reagovat
celeb

podla mna to jedno rozhodne nie je. On na to jednoducho nema, bolo to vidiet uz pri jeho nastupe, kedy sme poprehravali vsetko, az na rozhodujuci barazovy zapas. Inak urcite mame kopec dalsich problemov, to beriem. Ale telocvikar ...

Reagovat
O.Giroud

Ale tu fakt je este vacsi neschopak ako on prave Kovacik. Este po tej trapnej kvalifikacii s Maltou a Cyprom mu predlzi zmluvu lebo mal nejaku zaujimavu prezentaciu ci co a vysli mu herne zapasy proti Rusku, ktory sa aj tak prehral, a Chorvatsku, kde sme remizovali

Reagovat
Petrinho17

Ten dôvod predĺženia zmluvy bol neuveriteľný Pán Tarkovic predložil vynikajúcu analýzu kvalifikácie v ktorej sme úplne prepadli tak mu zato predĺžime zmluvu...Bananistan tá naša republika

Reagovat
O.Giroud

Najhoršie, že aj v tej 21ke máme trénera, ktorý ani neviem ako sa k tomu dostal. To bude pekne roky ešte trvať toto naše utrpenie. Hodilo by sa aby sa nejaký hráč toho zhostil ako v hokeji Šatan, ale nikoho takého nemáme. Aj tak tam Kovacik už má isté miestečko minimalne na ďalšie 4 roky

Reagovat
Antijazvec

No, zase budme objektívny, na jesen hrali výborne.

Reagovat
celeb

jezismaria, znovu som sa nasral

Reagovat
John Obi Mikel

Tak jasně, že nemáte nejsilnější kádr, ale céčkovou skupinu by měli snadno dát

Reagovat
Neutron

tak SFZ stoji za picu uz od Laurinca...potom prisiel tento kokot ako velky spasitel a vidime ako na tom sme...Tarkovic je uz len jahoda na vrchu torty hovien...

Reagovat
Emmett Brown

Henten amatér na lavičke je iba špička ľadovca, u nás je ten problém oveľa hlbší. Zväz je preplnený zbytočnými pijavicami na vymyslených funkciách. Je nutná zmena od základov ako v hokeji, ale obávam sa, že táto generácia, od ktorej sme si strašne veľa sľubovali, už bude zabitá. Horšie je, že až na pár individualít v mládežníckych kategóriách také výrazné talenty ako bol napr. Lobotka nevidno.

Reagovat
oli9

U nás je ten svaz taky ve srackach

Reagovat
pistacik11

Ale za tie zabite talenty z 21tky zväz nemôže. Veď tí chalani čo boli na eure si to posrali sami, a to mali pekný rozbeh. Zväz nemôže za to, že mihalik sa nepresadil okrem Žiliny nikde a dalo by sa pokračovať. Jediný kto má zaujímavú kariéru sú Škriniar s Lobotkom ostatok hlboko za očakávaniami.

Reagovat
lukass111

+Valjent

Reagovat
pistacik11

Hráč na rozmedzí 1/2 ligy to tam môžeš dať aj Haraslina

Reagovat
andkoo

ale hrava La ligu pravidelne uz druhu sezonu, proti najlepsim spanielskym muzstvam..to je celkom fajn

Reagovat
r3

Valjent je zdaleka najmenej doceneny hrac v nasej repre

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Dominator

Reagovat
O.Giroud

toho tam nechaju este aby dodrbal aj dalsiu kvalifikaciu, Kovacik uz je zvoleny na dalsie 4 roky tak ma pici

Reagovat
Stannis Baratheon

Jarolím?

Reagovat
vladino10

Akoze nejaky kouc by to trochu mohol dvihnut tak aby sme aspon kazachstan porazili, ale ten vyber je slaby. Prec su casy ked sme mali zalohu top hviezda Hamsik, v poprednych ligach v nadpriemernych kluboch hrajuci Kucka a tahun Celty Vigo o ktoreho sa biju vacsie kluby Lobotka. Tiez obrana stalica BL Pekarik, hviezda skriniar a skrtel.

Vpredu Weiss, ktory mal kvalitu a keby chcel, tak mohol hrat za klub typu Leverkusen alebo Villareal, bohuzial nechcel, ale v repre vedel podat vykon. Aj Mak bol dost sikovny. Na hrote hromotlk nemec krory vyhral suboje a vedel dat gol aj ked kvality uplne vela nepobral, ale nam sa uplne hodil.

Ten kader dosiahol herny vrchol v kvalde ms 2018, kde sme prevalcovali Skotov, porazili aj svoju nemesis Slovincov a hrali vyrovnany a otvoreny zapas s anglickom. Na MS sa bohuzial neposthpilo, lebo prve dva zapasy kvaldy Kozak netrafil zostavu a system a v poslednom zapase si labilny Mak nechal dat redku v 20. Minute. Tam na tych ms sme mohli hrat dobry futbal a tato generacia by tam dosiahla svoj vrchol. Nestalo sa tak a po talto silnej generacii prichadza u futbalovo alabych krajin ako sme my utlm. Z tych novych hracov co tam mame dnes by nehral zaklad nikto v kvalde ms 2018. A mozno by nenaskakovali ani z lavicky.

Reagovat
vladino10

Druha vec je to, ze trener je nahovno a aj s tymto kadrom by sme mali byt schopni postupit do B a potom z nej vypadnut a takro si to striedat

Reagovat
Emmett Brown

Ten káder má v pohode na to aby hral B. Na ihrisku je to ale zufalstvo.

Reagovat
Antijazvec

LOL, no to určite.

Reagovat
Cotton

Papírově máte lepší tým než některé země z B

Reagovat
O.Giroud

ale tak niektorí sa proste potrebujú oklamať, že to je všetko len hráčmi

Reagovat
celeb

to su zas kecy - slaby vyber

Taky Kazachstan ma vyber hviezd EPL/LL/BL/SA/... ?

Hrame _C_ skupinu Ligy Narodov - C !!!

A nevieme sa presadit proti Bielorusom, Kazachom, uvidime Azerbajdzan. Nikto neriesi Svajciarsko, Spanielsko, Portugalsko !

Ked ten telocvikar nevie dosahovat vysledky ani proti muzstvam, ktore su daleko za nami v rebricku UEFA, tak nech ide doprdele!

Jasne, ze Slovensky fotbal ma vela problemov a Tarkovic nemoze za vsetko, ale za to, ze nas vyber hra hlboko pod svoje moznosti a nevie dosahovat vysledky proti vyrazne slabsim superom - kto iny za to moze ak nie on???

Reagovat
vladino10

Wtf, porovnaval som tam tim z kvaldy na ms 2018 s tym dnesnym, oproti ktoremu dnesny kader slaby je

Co neznamena, ze nehrame pod svoje moznosti a ze by sme nemali pprazit kazachstan. Len to by si trosku musel citat s porozumenim.

Reagovat
Cotton

Gula

Reagovat
Antijazvec

Ale nie, je to také nečakané:-))))

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
O.Giroud

A to nas teraz caka asi herne najneprijemnejsi super zo skupiny bohuzial za Kovacika tam nie je ziadna nahrada a ani neviem ci mal nejakeho protikandidata vo Februari. Takze minimalne dalsie 4 roky nas caka peklo.

Reagovat
John Obi Mikel

Zase ale Ázerbajdžán vyhrál soutěžní zápas naposled v roce 2020 a od té doby má 14 soutěžních zápasů bez vítězství a jen jeden vyhraný přátelák.

Reagovat
O.Giroud

To si ma moc neukludnil akurát bude ešte väčší trapas.

Reagovat
ratusek

o to větší důvod si na ně vsadit za barák

Reagovat
r3

Toto je uz taky smiech cez slzy so stipkou dogrcania sa

Reagovat
Antijazvec

A čo chcete s týmto kádrom? Hviezdy zo západnej Europy nemajú technicky a rýchlostne na Kazachov. Prečo je tam Tarkovič? No lebo na jesen hrali výborne a Weiss to odmietol. Tak urobte z zbierku cez Gofundme na zahraničného trénera, lebo za tieto prachy nikto zo zahraničia nepríde.

Reagovat
O.Giroud

Čo by neprišiel, veď Tarkovic musí brať úplne minimum čo máme k dispozícii. A nechápem moc tie narážky na káder, veď sme prehrali s Kazachstanom a pochybujem, že by si tam našiel hráča, ktorý by u nás hrával základ.

Reagovat
Antijazvec

Odporuješ si. Berie minimum a zato príde nejaký zahr.tréner?

Reagovat
O.Giroud

Ved berie 15 tisic a to za sebou nema nejake uspechy, nic. Takze peniaze urcite su, ked dokazu dat takemuto "trenerovi" taku sumu.

Reagovat
penepi

https://sportnet.sme.sk/spravy/euro-2016-hodgson-zaraba-najviac-medzi-trenermi-kozak-dvadsiaty/?page=26

Tolko mal brať aj Kozák. Je pravda, že Weiss mal mať 40, ale ani za tolko sem nejakého lepšieho zahraničného trénera nedotiahneš.

Reagovat
O.Giroud

Ved to som aj myslel, u nas je zrejme minimalny plat pre repre trenera tych 15 tisic. Takze maximum kludne moze byt tych 40 dajme tomu. Ja som chcel Marca Rossiho napr. k nasej repre a ten pokial viem bral v Madarsku 25 tisic. Len vacsina ked sa povie zahranicny trener tak asi maju v hlave mena ako Low, Ranieri, Mourinho.

Reagovat
Seydou Doumbia

dle mého by stačil i nějaký český trenér na tu bídu

Reagovat
O.Giroud

Ak by našli nejakého zaujímavého prečo ne. Len nie žiadny Jarolim, Hapal

Reagovat
Emmett Brown

Bolo by aj na zahraničného trénera, lenže zväz "potrebuje" desiatky totálne zbytočných funkcionárov.

Reagovat
Benfica

Reagovat
oli9

Dánsko

Jinák Slováci wtf.. Tak aspoň, že nespadnou níž

Reagovat
ttopi

Jak hráli Slováci? Vzhledem k soupeři jsem to ani nesledoval. Chyběl Hancko?

Reagovat
O.Giroud

Prvy polčas sme nehrali, druhý po príchode Haraslina sme asi 20 min hrali tak ako sme mali hrať od začiatku aj dal tyčku po peknej prihrávke od Chvatala. Chceli sme nasimulovat 4 penalty, ale rozhodca oči jak jastrab. Potom prišiel Bozenik a chceli sme hrať na 2 útočníkov a celé to opadlo a neviem ani či sa vôbec Bozenik dostal k lopte ešte tam bol ten neuznaný gól, ale po ňom už úplná bieda.

A Hancko chýba tuším kvôli tomu, že sa mu narodil syn.

Reagovat
ttopi

Já vím, že chyběl kvůli osobním záležitostem, kauzu jsem pochopitelně zachytil. Jen mi přijde funny, že se předtím lidi smáli tomu, že proti Azerbajdžánu a Kazachstánu snad ani chybět nebude, že se to nějak zvládne i bez něj. A hele

Reagovat
O.Giroud

A jo už chápem ale tak neviem no či by nás zachránil. Tam hrajú teraz všetci pod svoje možnosti

Reagovat
Antijazvec

Chvátal ale hral lavého obrancu,neviem či to už niekedy predtým skúšal.

Reagovat
Antijazvec

Sila vagíny

Reagovat
lukass111

je az neuveritelne, akym strmym padom ideme dolu od Kozakovej prvej kvalifikacie. Ale ako to tu uz bolo spomenute, ryba smrdi od hlavy a toto je okrem najslabsieho trenera na lavicke reprezentacie (s laskou spominame na Pata a Mata Grigu s Hippom ci Hapala) jasna praca Kovacika s Belanikom, ale asi aj s ULK. Darmo moze fungovat reprezentacia, ked v lige dostavali nekonecne vynimky kluby s obrovskymi dlhmi, projekty bez svojich stadionov, adekvatnych mladeznickych akademii obmienajuce kadre kazdy polrok desiatkou novych zoldnierov. Uz v mladeznickych reprezentaciach mame trenerov za zasluhy, vid Kentos, ktoreho vrchol bol postup do Fortuna ligy s Podbrezovou a odvtedy nic neukazal, odvolali ho zo Ziliny a hla, dostal sa do dvadsajtednotky a s pol kadrom Ziliny sa trapime proti Malte, prehravame v Severnom Irsku, trapime sa v power play do poslednej minuty na Malte. Keby sme neorganizovali EURO U19, mladeznicke vybery by na nejaky turnaj ani nepachli.

Ale spat k seniorom. Ak niekto este daval sancu Tarkovicovi po tom, co sme predviedli minuly rok na EURE, bol velmi naivny. Ucicikat sa vykonom v Rusku v zapase, ktory sme aj tak prehrali a remizou v Chorvatsku (okey, tam sme mohli pri troche stastia aj vyhrat, no i o 2-3 goly prehrat) je chyba. Najhorsie je, ze kandidata na Slovensku nemame. S Gulami, Sevelami, Kozakmi mladsimi ci Stanami na mna nechodte, hoci posledny menovany smerom k buducnosti na to s menovanych spolu s Kozakom asi jediny ma. Asi sa preto javi ako najlepsie riesenie Weis. Nejake oslnive vykony pod jeho vedenim cakat nemozeme, ale hraci by asi aspon zralli travu, co sa v sucasnosti o nasich vykonoch povedat neda. Ale bola by zas otazka casu, kym by nevynadal vsetkym novinarom, neposlal do <> Belanika s Kovacikom.

Reagovat
O.Giroud

A to už Kováčik tam je koľko cez 10 rokov? A teraz bol zvolený zas. Nehovorím, že máme kádre v A či u21 aby sme sa na turnaje dostávali pravidelne, ale tým momentálnym výberom trénerov zabijame aj tú najmenšiu iskierku nádeje. Sice u21 kvôli Rusku ide do baráže, ale tam si neviem predstaviť koho by sme mohli dať. To musíme byť najhorší tím

Reagovat
Antijazvec

Fascinuje ma koľko megablbov vypisovalo na diskusiách že Kozák sa definítivne rozhodol zničiť slovenský futbal a podobne. Niečo ako teraz rusofilné prasce.Chodte bojovať na Ukrajinu vy úbožiaci, ale nezachránite to.

Reagovat
j_mrazik

Slovensko hledá dno...

Reagovat
erudovanyodbornik

Feels good man . Ale je to pouze lepší příprava zatím.........

Reagovat
Antijazvec

Ja by som chcel konečne súťaž Farár hladá ženu

Reagovat
eder

Obávám se, že by to taková sranda jako zápasy slovenské repre nebyla...

Reagovat
Pablos

Tarkovič hladá Hancka

Reagovat
penepi

Tarkovič skončil. Takže Vlado?

Reagovat
adalbertus

toho chce vraj Világi...

Reagovat
penepi

To je pekné, ale určite neuprednostní DAC pred repre.

Reagovat
Emmett Brown

Hurá. Podľa mňa jasný Vlado, nie je to ideálne riešenie, ale lepšie ako Rada a pod., čo sa spomínali vlani.

Reagovat
Grahf

len to nie, to zas bude cirkus. A po ňom Kozák počítam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele