Souhrn zápasů Ligy národů - sobota 11.6.

11.06.2022, 16:59, aktualizováno 11.06.2022, 22:47
Komentáře a souhrny
Slavící Ukrajinci (© AFP)
Anglie ani do třetice nevyhrála, tentokrát si rozdělila body s Itálií. Německo pro změnu ztratilo za remízu 1:1 s Maďarskem. Polsko neudrželo dvougólový náskok nad Nizozemskem a bralo také pouze bod po výsledku 2:2. Nerozhodně se hrálo i ve Walesu. Ukrajina si poradila s Arménií a po dvou zápasech Ligy národů zůstává stoprocentní...
Liga A - skupina 3

Anglie - Itálie 0:0

11.06.2022 20:45

Góly: -

Repríza uplynulého finále evropského šampionátu mezi Anglií a Itálií rozhodně nepřinesla tak dramatickou podívanou jako před rokem ve Wembley a oba výběry se tentokráte spolu rozešly smírně v bezbrankovém poměru. Favorizovaná země Albionu tedy nedokázala zvítězit ani ve svém třetím zápase tohoto ročníku Ligy národů a s pouhými dvěma body na kontě zůstává poslední čtvrtá, Italové se naopak udrželi na čele tabulky s pěti body.

Druhá polovina třetí skupiny Ligy A proto slibuje nesmírně zajímavý průběh, jelikož všechny čtyři účastníky dělí pouhé tři body. Svěřenci trenéra Garetha Southgateho po úvodní senzační porážce v Maďarsku (0:1) a následné remíze 1:1 s Německem tedy nenašli úspěšný recept ani na Itálii, i když měli častěji míč na svých kopačkách a vyprodukovali i více střeleckých pokusů. Sobotní utkání doprovodila velmi netradiční atmosféra, jelikož na stadion Wolves si našlo cestu tři tisíce fanoušků.

O něco zajímavější přeci jen byl první poločas, ani ne po dvou odehraných minutách se z ničeho nic mohla dostat do vedení družina vedená koučem Robertem Mancinim. Po parádní kolmici Pessiny si seběhl do šestnáctky soupeře zapomenutý Frattesi a nakonec vystřelil z mírného úhlu, avšak jeho přízemní projektil minul vzdálenější konstrukci o několik decimetrů. V následujícím průběhu byli vidět na trávníku spíše Angličané.

Nejprve se ozvali v 5. minutě, kdy po chybném odkopu jednoho z hostujících hráčů stanul v brankovém území Abraham, ale pravou tyč netrefil zhruba o dva metry. Největší šance tohoto střetnutí se zrodila za další čtyři minuty. Rozběhnutý Mount převzal nahrávku do středu pokutového území od kapitána Sterlinga a svou bombou div nerozpůlil břevno. Italové pak přeci jen ožili a krátce po pětadvaceti minutách hry znovu zahrozili.

Tentokráte neproměnil solidní příležitost Tonali, jenž po parádním sklepnutí nechal vyniknout připraveného gólmana Ramsdaleho. V samém závěru úvodního dějství se domácí strážce opět vytáhl, neboť nebezpečnou ránu Pessiny z patnácti metrů parádně vyškrábl konečky prstů nad horní tyčku. Po změně stran se hrálo ve vlažnějším tempu a za zmínku snad stojí jen střelecké pokusy Sterlinga s Kanem, které se však mezi tři tyče nevešly.

Více informací k zápasu

Maďarsko - Německo 1:1

11.06.2022 20:45

Góly: 6. Zsolt Nagy - 9. Jonas Hofmann

V Budapešti se prostě nevyhrává vůbec, vůbec snadno. Poté, co v tomto městě padla před pár dny v Lize národů Anglie, se ze tříbodového výsledku zde neradovalo ani Německo, které na půdě outsidera třetí skupiny áčkové ligy uhrálo jen plichtu. Hosté si tedy na své konto zapsali již třetí nerozhodný výsledek v řadě, přičemž jediný bodík je dělí od sestupové čtvrté pozice.

O všem podstatném se v tomto utkání rozhodlo už na samém začátku. Maďaři se ujali těsného náskoku v 6. minutě, když na pravé straně unikl Fiola, ten vyslal z krkolomnější pozice lehký oblouček do pokutového území, tam se německá brankářská jednička Neuer musela vytáhnout proti hlavičce Sallaie, jenže, bohužel pro hosty, akce jejich konkurenta pokračovala i nadále a k dorážce se bleskově propracoval Z. Nagy, jenž míč nasměroval nekompromisně pod břevno.

Útěcha z vedení ovšem domácím nevydržela opravdu nikterak dlouho. Ihned v 9. minutě si po dlouhém nákopu stopera Schlotterbecka za obranu zaběhl Hofmann, který byl u balónu dříve než vyběhnuvší gólman Gulácsi, takže ho snadno obehrál, a zacílil následně do zcela prázdné brány. A i když se po úvodních momentech mohlo zdát, že další změna skóre na sebe nenechá dlouho čekat, nenastala nakonec až do závěrečného hvizdu sudího Josého Sáncheze. Ne že by si oba týmy svoje šance nevytvořily, tentokráte ale koncovka nebyla jejich silnou disciplínou.

Ve 12. minutě se zjevil Werner sám před Gulácsim, z blízkosti však na svého soka nevyzrál, a i kdyby ano, stejně by případná branka neplatila pro ofsajd. Na opačné straně se snažil uvádět na střeleckou listinu Szoboszlai ve 37. minutě z přímáku, jeho slušné zakončení se ovšem od Wernera, stojícího ve zdi, dostalo do zámezí. Ve 40. minutě mířil technicky na vzdálenější tyč Raum, avšak o kousek domácí bránu netrefil, a v závěru půle se musel pořádně vyčinit Neuer, poněvadž ho z tutového postavení ohrozil Fiola, jenž nakonec natrefil jeho nastavenou nohu. Čím více se blížil konec zápasu, tím gólových možností dost ubývalo, a druhé dějství obecně nebylo tak zajímavé jako první. Oba mančafty se ve finále musely smířit s konečnou remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Itálie31203:25
2.Maďarsko31113:34
3.Německo30303:33
4.Anglie30211:22
Liga A - skupina 4

Nizozemsko - Polsko 2:2

11.06.2022 20:45

Góly: 51. Davy Klaassen, 54. Denzel Dumfries - 18. Matthew Cash, 49. Piotr Zieliński

Reprezentaci Polska se po středečním debaklu v Belgii (1:6) nedávali téměř žádné naděje na úspěch v Rotterdamu, kde se střetli s doposud stoprocentním Nizozemskem, a navíc se museli obejít bez své největší hvězdy Roberta Lewandowskiho, který dostal volno. I přesto krátce po změně stran vedli už o dvě branky, a i když domácí favorit záhy srovnal během pouhých tří minut, tak na otočení skóre se již nemohl, i když v samém závěru zahrával pokutový kop.

Svěřenci trenéra Louise van Gaala tak zaznamenali svou první ztrátu, nicméně v tabulce čtvrté skupiny Ligy A zůstávají na prvním místě se sedmi body o tři body před druhou Belgií. Poláci zůstávají na třetí příčce a za Belgičany zaostávají jen vinnou horšího skóre, před posledním Walesem mají náskok tří bodů. Nizozemsko přitom vstoupilo do utkání dle očekávání a po necelých sedmi odehraných minutách mohlo vsítit vedoucí branku.

Ve středu hrací plochy odvedl vynikající práci Memphis Depay a míč předložil na pravou stranu pro Davyho Klaassena, jenže ten svým přízemním pokusem minul vzdálenější konstrukci. Hosté z ničeho nic udeřili krátce po odehrané čtvrthodině, kdy si Matthew Cash parádně zpracoval balón od Zalewskiho, posunul si ho do šestnáctky soupeře a svůj premiérový reprezentační gól vsítil nekompromisní křižnou ranou do protějšího spodního růžku.

Domácí chtěli srovnat zhruba v polovině úvodního dějství, ale po přízemní střele Berghuise z dvaadvaceti metrů a zákroku brankáře Skorupskiho selhal při dorážce Blind a uklidil ji vysoko na tribuny. Poté se dlouhou dobu nic zásadního nedělo, teprve čtyři minuty po výměně stran přidal druhou trefu Polska zkušený Piotr Zieliński. Frankowski totiž po parádním obloučku za defenzívu protivníka přelstil ofsajdovou past a po úniku dva na nikoho předložil lahůdku před prázdnou branku právě pro záložníka Neapole, který se nemýlil.

Oranjes od tohoto okamžiku přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a ani ne o dvě minuty později snížili. Po tečovaném centru Blinda z levého křídla si seběhl do brankového území Klaassen a z první zamířil přímo k bližší tyči. Za další tři minuty bylo dokonce vyrovnáno, jelikož obránce Interu Milán Denzel Dumfries využil hezké akce svých spoluhráčů středem hřiště a po finální nahrávce Depaye zavěsil z deseti metrů k pravé tyči.

Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak těsně před koncem mohlo Nizozemsko otočit vývoj a tedy rozhodnout o svém úspěchu. Kapitán Depay se zjevil zcela sám před Skorupskim, jenž vyrazil jeho střelu před sebe a pak zahrál nešťastně rukou Cash. Turecký rozhodčí Meler nařídil po přezkoumání videa pokutový kop, ke kterému se postavil právě Depay a selhal, protože orazítkoval pravou konstrukci.

Více informací k zápasu

Wales - Belgie 1:1

11.06.2022 20:45

Góly: 86. Brennan Johnson - 51. Youri Tielemans

Favorizovaní Belgičané po úvodním domácím selhání s Nizozemskem (1:4) naprosto zdecimovali Polsko a uštědřili mu málo vídaný debakl 6:1, ovšem teď doslova "darovali" první bod podceňovanému Walesu a nakonec se s ním rozešli smírně v poměru 1:1. V tabulce čtvrté skupiny Ligy A zůstávají na druhém místě se čtyřmi body o skóre před Polskem. Velšané naopak konečně zabrali, i přesto jsou beznadějně poslední čtvrtí.

Výběr vedený španělským trenérem Robertem Martínezem tak pokračuje v nevyrovnaných výkonech a za vedoucím Nizozemskem zaostává o tři body, což ve druhé polovině tohoto ročníku Ligy národů rozhodně nebude jednoduché stáhnout. Wales začal s velkým elánem a už po necelých pěti odehraných minutách se mu povedlo rozvlnit síť, avšak gól po parádním voleji Ampadua do pravé šibenice nakonec nebyl uznán kvůli předchozímu ofsajdu Rodona.

Zhruba po dvaceti minutách hry chtěl skórovat domácí James, ovšem jeho prudký projektil směřující do levé části branky parádně zlikvidoval pozorný brankář Casteels. Poté byla zajímavá až závěrečná pětiminutovka úvodního dějství, ale nejprve v jasné pozici netrefil ideálně míč Trossard a následně kroucenou ránu De Bruyneho od levého roku pokutového území brilantně vyrazil na rohový kop připravený gólman Hennessey.

Hosté se dostali do vedení šest minut po změně stran. Trossard unikl po pravém křídle a pak předložil balón pro Batshuayie, jenž v obležení dvou protihráčů ještě posunul míč pro zakončujícího Youriho Tielemanse a ten svou přesně umístěnou střelou ze čtrnácti metrů uklidil balón přímo do pravého spodního růžku. Belgie od tohoto momentu skvěle bránila a hodlala udržet nejtěsnější vedení až do závěrečného hvizdu.

Jenomže to se jí nakonec nepovedlo, neboť v 86. minutě z ničeho nic vyrovnal střídající Brennan Johnson. Teprve jednadvacetiletý útočník anglického Nottinghamu Forest přišel na trávník o třináct minut dříve jako náhrada za největší hvězdu domácího týmu Garetha Balea a svůj premiérový reprezentační zásah zaznamenal díky geniální patičce od Ramseyho, zcela sám pak překonal Casteelse přízemním obstřelem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Nizozemsko32108:47
2.Belgie31118:64
3.Polsko31115:94
4.Wales30123:51
Liga B - skupina 1

Irsko - Skotsko 3:0

11.06.2022 18:00

Góly: 20. Alan Browne, 28. Troy Parrott, 51. Michael Obafemi

Mizerná bilance Irska v rámci Ligy národů je nadobro u konce. Po dvanácti zápasech se mu v této soutěži podařilo uzmout vítězství, poměrně nečekaně snadno skolilo v Dublinu svého lokálního konkurenta z Ostrovů o tři branky. Skotsko absolutně nedokázalo navázat na svou předchozí výhru nad Arménií a po tomto kole na úkor Ukrajiny přišlo o první místo v tabulce.

Domácí vstoupili do utkání zostra, ve 4. minutě vyslal Browne prudký centr do šestnáctky a gólman Gordon musel s vypětím všech sil míč vyrazit. Ve 13. minutě se poprvé ozvali rovněž Skotové, zpoza vápna vypálil po zemi levačkou McGinn, ovšem brankář Kelleher jeho střelu ve finále bez problémů zkrotil.

Ve 20. minutě již přece došlo na první změnu skóre. McClean poslal pas z rohového čtvrtkruhu na zadní tyčku, odtamtud ho Duffy sklepl k té druhé a jeho spoluhráč Browne míč dotlačil za brankovou čárou. Ve 27. minutě se pokoušel srovnávat stav McGinn, jeho přízemní pokus levačkou z hranice pokutového území ale letěl těsně do zámezí.

Tohle neproměnění šance nakonec Skotsko hodně mrzelo, jelikož o pár chvil později se jeho soupeř propracoval k dalšímu přesnému zásahu. Obafemi balón ve středu hřiště účelně zasekl, neunáhlil se a ve správný čas ho adresoval obloučkem na hlavu Parrotta, jenž z blízkosti bez problémů zacílil za záda Gordona. Ve 36. minutě se hosté dokonce mohli propracovat také ke svému třetímu gólu, McClean vyhledal od rohového praporku Duffyho, toho ovšem vychytal pozorný Gordon. Suma sumárum se následně Skotové ani po přestávce výrazněji nezlepšili.

V 51. minutě přitom Na buachaillí i nglas zasadili svému sokovi ještě další ránu, a definitivně tak stvrdili svůj snadný zisk tří bodů. Parrott přiťukl merunu na Obafemiho, ten nad filosofií fotbalu opravdu nikterak nepřemýšlel a okamžitě ji nakopl nekompromisně pod břevno. V 61. minutě Skotsko uchránil od další pohromy bránící Hanley, který zastavil hlavičku směřující do prostoru tří tyčí po zakončení od Hogana ještě před brankovou čárou, a celkově vlastně i tahle možnost Irů potvrdila, že tentokráte měli celkově jednoznačně navrch nad svým rivalem.

Více informací k zápasu

Ukrajina - Arménie 3:0

11.06.2022 15:00

Góly: 61. Ruslan Malinovskyj, 77. Oleksandr Karavajev, 84. Vitalij Mykolenko

Ukrajina si po venkovním skalpu Irska poradila taktéž ve svém druhém utkání Ligy národů a doma přetlačila outsidera skupiny z Arménie. Ta kladla docela nepříjemný odpor, vždyť ještě na sklonku hodiny hry byl stav nerozhodný, jenže pak se přece favorit tohoto klání vzchopil a zásluhou třech gólů svého rivala bez obtíží skolil. Jen nějakou dobu trvalo, než pevně udeřil.

Domácí se snažili o první přesný zásah od úvodních pasáží, v 7. minutě unikl po levé straně Mudryk, který poté předložil míč do vyloženého postavení Jaremčukovi, jeho slabý pokus ale dokázal polapit gólman Jurčenko. Ve 22. minutě napřáhl slušně z dálky Malinovskyj, avšak jeho nepříjemně plachtící střela skončila nakonec nad břevnem. Ve 27. minutě vypálil stejně solidně ze střední vzdáleností i Cyhankov, nicméně stále připravený Jurčenko míč nadvakrát zkrotil. Gólu se zkrátka Ukrajina v prvním poločase nedočkala, ačkoli působila nebezpečněji.

Každopádně po obrátce se už situace přece jenom změnila. V 57. minutě se pokoušel zpoza šestnáctky zacílit levačkou opětovně Malinovskyj, Jurčenko ovšem balón stačil zastavit ještě před brankovou čárou. V 68. minutě se propracovala do asi své největší šance Arménie, mohla se ujmout vedení zásluhou vlastence, brankář Pjatov na každý pád svůj tým uchránil od nějakého inkasování. Zabarnyj sice tečoval merunu k bráně, jenže jeho spoluhráč ji vyrazil do zámezí. V tu chvíli však skóre duelu bylo již poněkud jiné, domácí měli daleko lepší náladu.

Zhruba závěrečná třetina střetnutí jim vyšla daleko lépe a díky třem brankám rozhodli o své očekávané výhře. V 62. minutě Karavajev uvolňoval nahrávkou na hranici pokutového území Malinovského, který zacílil do spodního rohu brány. V 77. minutě následně Karavajev zprava posílal přihrávku do vápna, v němž nikoho ze svých kolegů nenašel, avšak bránící Udo mu při odkopu míč vlastně vrátil, takže jeho protihráč měl lepší příležitost skórovat, a takový počin úspěšně podnikl.

Pečeť na zisk tří bodů ještě nalepil v 84. minutě Mykolenko, který se ke gólu dostal trochu náhodně, přesto měl velkou radost, že po skluzu Monroye, jenž si balón nešikovně zpracoval na hruď, se ve finále právě od něj odrazil a putoval až za záda Jurčenka.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Ukrajina22004:06
2.Irsko31023:23
3.Skotsko21012:33
4.Arménie31021:53
Liga B - skupina 3

Černá Hora - Bosna a Hercegovina 1:1

11.06.2022 20:45

Góly: 77. Adam Marušić - 62. Luka Menalo

Asi ve spravedlivou dělbu bodů vyústil mač mezi Černou Horou a Bosnou a Hercegovinou. A jelikož Finsko v souběžně hraném utkání padlo na půdě Rumunska, vecpal se dokonce druhý jmenovaný celek na samé čelo tabulky, jeho náskok na ostatní rivaly každopádně není velký. Hosty poslal do vedení Luka Menalo, domácí poté upravili skóre díky Adamovi Marušičovi.

Do první vážnější možnosti se propracovali hosté, Hadžikadunič směřoval svou hlavičku pod břevno, avšak brankář Mijatovič míč dokázal reflexivně vyrazit. Černá Hora zahrozila nejvíce ve 41. minutě, to když se Jovovič umnou kličkou přes bránícího Hotiče a Sušiče protáhl až do šestnáctky, odtud tvrdě vypálil, avšak jeho dělovka narazila, smolně pro něj, jen do brankové konstrukce. Obě změny skóre zkrátka přišly na řadu až během druhé pětačtyřicetiminutovky.

V 51. minutě se sice ještě gólově neprosadil Hadžiahmetovič, jehož střelu z voleje pochytal připravený Mijatovič, ten však přece kapituloval v 62. minutě. Černohorská defenzíva hrubě chybovala, konkrétně A. Vukčevič, který nedokázal míč odkopnout do bezpečí, a následně též jeho parťák Tomaševič, jenž v dost nevhodnou chvíli podklouzl, k balónu se tak velmi lehce dostal číhající Menalo a ten pak z blízkosti bez větších obtíží levačkou překonal Mijatoviče. Nakonec se každopádně domácí radovali z finálního vyrovnání, Krstovič posunul merunu na pravou stranu, blíže za pokutové území si seběhl její adresát Marušič, jehož střela, tečovaná bránícím Ahmedhodžičem, skončila za zády gólmana Šehiče, jenž reagovat prostě už nestačil.

Více informací k zápasu

Rumunsko - Finsko 1:0

11.06.2022 20:45

Góly: 30. Nicușor Bancu

Rumunsko v dosavadních dvou zápasech tohoto ročníku Ligy národů ani jednou nebodovalo, ovšem nyní i přes neproměněnou penaltu krátce po odehrané čtvrthodině udolalo ambiciózní Finsko nejtěsnějším poměrem 1:0. Severský výběr naopak utrpěl svou první porážku a v tabulce mu patří druhé místo se čtyřmi body, Rumuni jsou i přes sobotní vítězství stále poslední čtvrtí, ale za vedoucí Bosnou a Hercegovinou zaostávají o pouhé dva body.

Výběr vedený trenérem Edwardem Iordănescuem vstoupli do tohoto utkání v Bukurešti s obrovským nasazením a během úvodní půlhodiny si vytvořil dvě obrovské šance. Uronen nejprve ve vlastní šestnáctce evidentně přistrčil nabíhajícího Olarua a rakouský rozhodčí Lechner neváhal s nařízením penalty ani sekundu. K exekuci se postavil George Puşcaş a selhal, neboť brankář Joronen přečetl jeho úmysl a balón směřující doprostřed branky vyrazil před sebe, vzápětí si brilantně poradil i s dorážkou Sorescua a vyškrábl ji na roh.

Rozhodující moment tohoto duelu byl k vidění ve 30. minutě. O vítězství výběru z Balkánského poloostrova rozhodl Nicușor Bancu, jenž po vynikající práci Puşcaşe na pravém křídle a nešťastném uklouznutí bránícího Alha stanul zcela osamocen před hranicí brankového území a bezmocného Joronena překonal prudkou hlavičkou. V prvním poločase se nic dalšího neudálo, hosté mohli vyrovnat šest minut po přestávce.

Krásný centr Schüllera ze středu hřiště sklepl Alho před poloprázdnou branku pro zapomenutého Pohjanpala, jenomže ten v tisíciprocentní možnosti neuspěl, neboť naprosto fenomenální "tygří" skok předvedl gólman pražské Sparty Niţă a míč fantasticky vyškrábl do strany. Krátce po odehrané hodině chtěl definitivně rozhodnout smolař Puşcaş, který z bezprostřední blízkosti nevyzrál na vyběhnutého Joronena.

Finové s přibývajícím časem zvyšovali své obrátky a v samém závěru měli blízko k tomu, aby alespoň vyrovnali. Nicméně Pohjanpalo nejprve trestuhodně minul pravou konstrukci a pak v nastaveném čase neuspěl ani Schüller, když po přistrčení Kamary mířil nad břevno o několik decimetrů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bosna a Hercegovina31203:25
2.Finsko31113:24
3.Černá Hora31113:34
4.Rumunsko31021:33
Liga C - skupina 1

Lucembursko - Turecko 0:2

11.06.2022 20:45

Góly: 37. Hakan Çalhanoğlu (pen.), 76. Serdar Dursun

Favorizované Turecko po svém smolném sestupu do Ligy C zatím naplňuje papírové předpoklady a nyní po dalším pohodlném vítězství v Lucembursku má velmi blízko k tomu, aby se vrátilo do druhé výkonnostní kategorie. V souboji dvou prozatím stoprocentních týmu vsítilo na půdě svého úhlavního konkurenta dvě branky a s plným počtem devíti bodů je suverénně ve vedení první skupiny o tři body právě před svým sobotním rivalem.

Hosté navíc ani ve svém třetím zápase tohoto ročníku Ligy národů neinkasovali a mohou se chlubit úctyhodným skóre 12:0. Domácí celek naopak nenavázal na předchozí dvě výhry a svou neprůstřelnost neprodloužil, tentokráte za svým soupeřem zaostával a za celých devadesát minut nevystřelil ani jednou mezi tři tyče. Hosté začali zostra od samého začátku a během úvodní čtvrthodiny si vytvořili hned dvě skvělé příležitosti ke skórování.

Nejprve po pasu z pravého křídla nebezpečně hlavičkoval Söyüncü a brankář Moris měl co dělat, aby vytáhl balón z pod břevna nad svou branku. Neuběhly ani další čtyři minuty a v další šanci se ocitl Dervişoğlu, jenž po kolmici Çelika nenasměroval balón do sítě z hodně ostrého úhlu. Asi nejdůležitější moment tohoto střetnutí se zrodil zhruba deset minut před přestávkou.

Po rohovém kopu Hakana Çalhanoğlua a hlavičce Söyüncüa zahrál až příliš vysoko rukou Barreiro a portugalský rozhodčí António Nobre bez váhání ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil tradiční exekutor Çalhanoğlu a s naprostým přehledem zamířil přímo do levého spodního růžku.

Hosté tlačili také po změně stran a Moris si připsal na konto několik fantastických zákroků, nicméně necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem inkasoval druhý rozhodující zásah, když Serdar Dursun obral o míč Carlsona z hranice šestnáctky propálil vše, co mu stálo v cestě.

Více informací k zápasu

Faerské ostrovy - Litva 2:1

11.06.2022 18:00

Góly: 20. Viljornur Davidsen (pen.), 45. Jakup Biskopstö Andreasen - 6. Fedor Černych

Litva nezlomila svou mizernou sérii ani na půdě Faerských ostrovů a i přes brzké vedení nakonec podlehla svému protivníkovi nejtěsnějším poměrem 1:2. V tabulce první skupiny Ligy C tak zůstala na beznadějně posledním čtvrtém místě s nulovým bodovým ziskem a s hrozivým skóre 1:10, naděje na přímou záchranu ve třetí výkonnostní skupině se jí tak výrazně vzdálila. Naopak domácí výběr poprvé bodoval a je třetí.

Diváci na stadionu v Tórshavnu se dočkali všech tří branek během prvního poločasu, po změně stran spíše sledovali nudnou podívanou bez vyložených možností. Přitom Litevci již po necelených šesti odehraných minutách vsítili důležitý vedoucí gól, kdy zkušený jednatřicetiletý záložník Fedor Černych využil propadlé zpětné přihrávky Lasickase téměř od brankové čáry a svým přízemním pokusem ze sedmí metrů neminul poloprázdnou branku.

"Ostrované" však nečekali s odpovědí příliš dlouho a přesně po dvaceti minutách hry srovnali stav z pokutového kopu. Barauskas ve vlastní šestnáctce evidentně stáhl k zemi Olsena, chorvatský rozhodčí Pajač mu okamžitě ukázal přímou žlutou kartu a bez jakýchkoli pochybností také ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil Viljornur Davidsen a s naprostým přehledem zamířil do levého spodního růžku.

Domácí vsítili rozdílovou trefu v poslední minutě úvodního dějství. Na levé straně odvedl vynikající práci Olsen, jenž z levého křídla posunul balón až do středu hrací plochy před hranicí pokutového území, kde se do něj opřel Jakup Biskopstö Andreasen a jeho úchvatný razantní projektil skončil v síti s pomocí levé konstrukce. Hosté mohli po změně stran srovnat jen jednou, ale když prudkou hlavičku aktivního Černycha odvrátil do bezpečí dobře postavený Davidsen, tak se výsledek neměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Turecko330012:09
2.Lucembursko32013:26
3.Faerské ostrovy31022:63
4.Litva30031:100

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Remízový den ve skupině A

Reagovat
smazaný uživatel

Dursun je brutální dělo. 239 minut/7 gólů

Reagovat
Seydou Doumbia

musíš umět

Reagovat
adalbertus

Hungária!

Reagovat
smazaný uživatel

Všade dávajte len ukrajinu dementi

Reagovat
Benfica

Kde by byt nemala?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele