Souhrn zápasů Ligy národů - úterý 27.9.

27.09.2022, 22:50
Komentáře a souhrny
Álvaro Morata vsítil rozhodující branku (© AFP)
Česko nezvládlo klíčový souboj v boji o záchranu, padlo ve Švýcarsko a sestoupilo zpátky do béčkové úrovně. Poslední místo do Final Four uzmulo v Lize národů Španělsko, které díky gólu Álvara Moraty z 88. minuty vyhrálo v Portugalsku. Do Ligy A postoupilo po remíze s Ukrajinou jednak Skotsko, a jednak Srbsko, které venku skolilo Norsko. Do baráže o udržení céčka musí Kypr, který vysoko padl s Kosovem...
Liga A - skupina 2

Portugalsko - Španělsko 0:1

27.09.2022 20:45

Góly: 88. Álvaro Morata

Remíza by stačila Portugalsku k postupu na závěrečný turnaj Ligy národů. A vlastně po celou dobu hry přesně takový výsledek drželo na své straně. Ovšem Španělsko nakonec dvě minuty před normální hrací dobou udeřilo díky Álvarovi Moratovi, vystřídalo tak svého pyrenejského soka na první příčce tabulky a mohlo se zaradovat z jisté účasti mezi onou čtyřkou nejlepších.

Možná se čekalo, a především pak od hostů, že se směrem dopředu budou hnát v daleko větší míře a že po vítězství, které nutně potřebovali, budou daleko tvrději šlapat. Bylo tomu vlastně naopak, Portugalci byli v prvním poločase vstřelené brance přece o něco blíže, avšak střelu ze stření vzdálenosti od Rúbena Nevese lapil gólman Unai Simón, přičemž ve 28. minutě svou hlavičku neusměrnil mezi tři tyče Rúben Dias. O pět minut později se musel Unai Simón činit vůči zakončení Dioga Joty, který si ve vápně popostrčil balón blíže do středu tak, aby byl v co nejideálnějším palebném postavení, nicméně ani on na hbitého soupeře v rukavicích nevyzrál. A ve 37. minutě se ještě osmělil Bruno Fernandes, jenž zacílil jen těsně vedle hostující brány.

Jestliže někdo mohl očekávat, že Španělé po přestávce zaznamenají výrazné zlepšení, hlavně se co se týče ofenzivního podnikání, mýlil se. I nadále výběr La Roja působil hodně mdle, ve 47. minutě přitom mohl být rád, že má v kádru právě Unaie Simóna, který zlikvidoval tutovku Cristiana Ronaldo, jehož parádně uvolňoval Diogo Jota. Čím více se blížil konec utkání, tím více Portugalsko ustupovalo od svých útočných výpadů a soustředilo se především na bránění postupového výsledku, hosté přitom kousali sporadicky. Nakonec však A Selecao pocítilo, jak produktivní jeho rival umí být. V 88. minutě totiž zařizoval jedinou trefu tohoto střetu Álvaro Morata, který se před brankou ocitl včas a na správném místě poté, co mu Nico Williams míč sklepnul do vyložené pozice, a velmi umně se tak popasoval s jaksi prudším pasem Carvajala.

Více informací k zápasu

Švýcarsko - Česko 2:1

27.09.2022 20:45

Góly: 29. Remo Freuler, 30. Breel Embolo - 45. Patrik Schick

Česko v posledním utkání Ligy národů padlo ve Švýcarsku. V aktivním úvodu si vypracovalo několik šancí, po půlhodině hry ale domácí opařili svého soupeře dvěma góly. Těsně před koncem první půle sice ještě dodala Čechům naději branka Patrika Schicka, Švýcaři si ale i díky neproměněné penaltě Tomáše Součka těsné vedení, a s ním i setrvání v elitní skupině, pohlídali.

Karty byly před duelem rozdány jasně. Pokud si chtěli svěřenci Šilhavého udržet příslušnost v Lize A, museli svého soupeře bezpodmínečně porazit. To se ale zdálo vzhledem k jejich nedávné formě jako nadlidský úkol. Čeští reprezentanti totiž padli ve třech předchozích zápasech, naposledy navíc doma schytali čtyřgólový debakl od Portugalců. Recept na Švýcary však nabízel první vzájemný zápas ve skupině, kdy dokázali Češi tohoto soupeře na své půdě porazit.

A zprvu se zdálo, že hosté na tento svůj výkon nezapomněli. Do utkání vstoupili výborně a už v osmé minutě málem gólově oslavil svůj první reprezentační start Adam Vlkanova, který nádhernou ranou z dálky orazítkoval břevno. O čtvrthodiny později zase prověřil domácího brankáře Václav Černý. Švýcaři se ovšem postupem času dostávali více do hry a ve 29. minutě využili hned své první velké příležitosti -⁠ hlavou otevřel skóre v malém vápně zapomenutý Remo Freuler. Při následné rozehrávce navíc trestuhodně chyboval Lukáš Kalvach a vyslal do úniku Breela Embola, jenž bleskovým navýšením šokoval český národní tým. Ani to ale fotbalisty se lvíčkem na prsou nepoložilo a před pauzou ještě dokázali snížit, když se po pěkné kombinaci prosadil Schick.

Na úvod druhé půle byl vinou zranění nucen střídat Tomáš Vaclík, kterého v bráně nahradil Jindřich Staněk. A gólman Plzně musel být rychle ve střehu, v 56. minutě famózním způsobem vytáhl na roh hlavičku Embola. Vzápětí vykřesal naději na srovnání Schick, který se natlačil před soupeře a nechal se ve vápně svalit na zem. Sám se však po selhání proti Portugalsku k exekuci penalty neměl, a tak si míč na puntík připravil Souček. Ani český kapitán ovšem nebyl úspěšný, s jeho nedůrazným pokusem si poradil Yann Sommer. I v závěru se Češi prezentovali sympatickým výkonem, alespoň čestného srovnání se ovšem nedočkali.

Hráči ze země helvétského kříže tedy potvrdili domácí roli favorita a udrželi si příslušnost v nejvyšší výkonnostní skupině také pro příští ročník. Českému týmu tak zbyly oči pro pláč, v příští sezoně se totiž představí v Lize B.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko63218:511
2.Portugalsko631211:310
3.Švýcarsko63036:99
4.Česko61145:134
Liga B - skupina 1

Irsko - Arménie 3:2

27.09.2022 20:45

Góly: 18. John Egan, 52. Michael Obafemi, 90+1. Robbie Brady (pen.) - 71. Artak Dašjan, 73. Eduard Spercjan

Arménie podruhé Irsko nepřekvapila a sestoupila zpátky do céčkové úrovně. Nadechla se ve druhé půli nečekaně ke dvěma brankám, které dostaly střetnutí do remízy, nakonec nicméně duel končila s dvěma vyloučenými a porážkou, poněvadž v závěru proměnil penaltu Robbie Brady. Tak jako tak se celku ze Zakavkazska nedá upřít bojovnost a touha zachránit Ligu B.

Zdálo se, že Irové mají zápas plně pod kontrolou, když zkraje druhého poločasu vedli hned o dva góly. Už v 18. minutě zařizoval první trefu Egan, Brady zahrál pas z rohového čtvrtkruhu na hranici malého vápna a domácí stoper usměrnil svou hlavičku za záda gólmana Jurčenka. A v 52. minutě se dostali do ještě většího klidu, to když O'Shea poslal dlouhou přihrávku do středu na Obafemiho, ten si míč popostrčil do lepší střelecké pozice, vsadil hlavně na přesnost a udělal moc dobře, rotože jeho přízemní pokus zapadl přesně k tyčce, a k ní se Jurčenko již nenatáhl. Hosté se každopádně ani za tohoto stavu nevzdali a začali na soupeře tvrdě dotírat.

V 71. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti Bičachčjan, gólman Bazunu stačil balón vyrazit do brankové konstrukce, od ní se meruna odrazila až za vápno, odkud pak mířil do spodního rohu branky Dašjan. A o pouhé dvě minuty později Irsko inkasovalo rovněž podruhé. Hodně špatnou rozehrávku Hourihana zachytil číhající Spercjan, který zacílil technicky na zadní tyč.

Najednou Arménie ucítila velkou možnost, jak ještě dotáhnout záchranu do úspěšného konce. Jenže domácí už žádné další drama nepřipustili a ve finále strhli výhru na svou stranu. Velmi se hostům situace zkomplikovala v 88. minutě, sudí Obrenovič byl totiž přizván k videu, aby se jak zkontrolovat Dašjanovo počínání ve vlastním vápně, který měl po střele O'Shey zahrát rukou. A nakonec nařídil pokutový kop. Takové rozhodnutí neunesl Hambardzumjan, který během krátké chvilky obdržel dvě žluté karty, následnou červenou, a musel se tedy pakovat ze hřiště předčasně, a také Dašjan si následně vysloužil druhou žlutou a rezultovanou červenou. Ještě se pak musel vyřešit výsledek penalty, tu přitom s velkým přehledem proměnil Brady.

Více informací k zápasu

Ukrajina - Skotsko 0:0

27.09.2022 20:45

Góly: -

Skotsko se dokázalo proti Ukrajině dopracovat k bezbrankové plichtě, která mu stačila na udržení prvního místa v tabulce, a to mu zaručilo postup do nejvyšší úrovně Ligy národů. A nutno říci, že za svá vystoupení si takovou výsadu skutečně zasloužilo, neboť dohromady na své konto uzmulo solidních třináct bodů z možných osmnácti. Jeho soupeř urval o dva méně.

Domácím ve finále srazily vaz právě horší vzájemné statistiky se skotským protivníkem, který po nedávném vítězství před vlastními fanoušky zahrál v Krakově tak, jak potřeboval, a účelně a chytře bodoval s Ukrajinci také napodruhé. Už ve 2. minutě se přitom Skotové mohli ujmout vedení, to když se na bližší tyčce zjevil zcela osamocený McGinn, jenž ještě míč přistrčil svou patičkou k Adamsovi, avšak fantasticky se činil brankář Lunin. V 8. minutě si naopak utvořila svou tutovku Ukrajina, ovšem po centru Mudryka trestuhodně selhal v koncovce Jarmolenko.

Ve 22. minutě domácí zahrozili zásadně i podruhé v tomto utkání, sám na gólmana Gordona se totiž řítil Dovbyk, jeho konkurent si ale mezi třemi tyčemi dokázal poradit. Ve 35. minutě hlavičkoval z velmi nebezpečné pozice Stepanenko, nicméně kýžený prostor brány minul, a pak se v 63. minutě neprosadil ani Zabarnyj, jenž rovněž neuměl zacílit s potřebnou přesností.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Skotsko641111:513
2.Ukrajina632110:411
3.Irsko62138:77
4.Arménie61054:173
Liga B - skupina 2

Albánie - Island 1:1

27.09.2022 20:45

Góly: 35. Ermir Lenjani - 90+7. Mikael Anderson

Oba dva úterní soupeři nedokázali zvítězit ani ve svém čtvrtém utkání druhé skupiny Ligy B a po remíze 1:1 se tak konečné pořadí nezměnilo. Albánie sice vedla díky trefě Ermira Lenjaniho, ovšem houževnatý Island, který hrál téměř celý zápas bez vyloučeného Arona Gunnarssona, nečekaně srovnal v šesté minutě nastavení. Výběr z Balkánského poloostrova tedy skončil třetí s dvěma body, ostrovní národní tým obsadil druhé místo se čtyřmi body.

Domácí vstoupili do zápasu s velkým elánem a ani ne po deseti odehraných minutách si vytvořili první obrovskou možnost. Aron Gunnarsson zatáhl za záchrannou brzdu a ve vyložené brankové možnosti poslal k zemi unikajícího Uzuniho, španělský rozhodčí Ricardo De Burgos mu po přezkoumání videozáznamu nakonec udělil přímou červenou kartu. Albánci mohli zužitkovat svou početní převahu přesně v polovině úvodního dějství.

Aktivní Uzuni se totiž opřel do balónu z voleje a jeho razantní střela prosvištěla o pár decimetrů vedle levé tyče. Svěřenci trenéra Edoarda Reji přeci jen otevřeli gólový účet deset minut před přestávkou. Vynikající centr Uzuniho z levého křídla podskočil Magnússon a hlavičkující Lenjani dopravil balón k bližší tyči i přes zákrok brankáře Rúnarssona.

Domácí si po změně stran hlídali těsný náskok a svého protivníka téměř k ničemu nepustili, ovšem na svou přílišnou pasivitu doplatili v poslední možnou chvíli. Pár okamžiků před závěrečným hvizdem nečekaně srovnal střídající Mikael Anderson, jenž si seběhl k vzdálenější konstrukci na propadlý centr Helgasona a z bezprostřední blízkosti nekompromisně zavěsil přímo pod břevno.

Více informací k zápasu

Rusko - Izrael neh.

27.09.2022 20:45

zápas neodehrán

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Izrael42208:68
2.Island40406:64
3.Albánie40224:62
4.Rusko00000:00
Liga B - skupina 4

Norsko - Srbsko 0:2

27.09.2022 20:45

Góly: 42. Dušan Vlahović, 54. Aleksandar Mitrović

Norsko se před zářijovým cyklem čtvrté skupiny Ligy B nacházelo v komfortní pozici a zdálo se, že ho o vedoucí příčku již nikdo nepřipraví, ovšem po kolapsu ve Slovinsku (1:2) nedokázalo na závěr uspět ani proti Srbsku a po porážce 0:2 obsadilo druhé nepostupové místo. Přitom mu v tomto domácím utkání v Oslu stačilo uhrát nerozhodný výsledek, jenomže po druhé porážce v řadě skončilo druhé s deseti body o tři body právě za Srbskem.

Hosté naopak navázali na vynikající formu se Švédskem a díky trefám krátce před přestávkou a po změně stran vezou domů klíčové vítězství, v příštím ročníku Ligy národů tedy budou působit v nejvyšší výkonností kategorii. Přitom severský výběr začal nadějně a ani ne po šedesáti odehraných sekundách mohl vést, ale střelu hvězdného forvarda Manchesteru City Hålanda dokázal skvěle odvrátit na rohový kop pozorný brankář Vanja Milinković-Savić.

Srbové poprvé zahrozili zhruba deset minut před přestávkou, avšak hlavičkujícího Dušana Vlahoviće parádně vychytal gólman Nyland, Nicméně stejný hráč se přeci jen prosadil ve 42. minutě a svůj výběr tak dostal do velmi důležitého vedení. Tentokráte po rychlé akci na levém křídle obdržel zpětnou nahrávku na hranici brankového území od Kostiće a okamžitou ranou chladnokrevně zamířil přímo k bližší konstrukci.

Svěřenci trenéra Dragana Stojkoviće pojistili svůj náskok po devíti odehraných minutách druhého poločasu, kdy hrdina nedávného souboje se Švédskem Aleksandar Mitrović převzal finální pobídku Iliće a z dvanácti metrů usměrnil svůj přízemní pokus pravačkou přesně do pravého dolního růžku. V závěrečné čtvrthodině si hosté vypracovali ještě dvě nadějné možnosti, ale když hlavičkujícího Mitroviće fantasticky vychytal Nyland a poté byl na poslední chvíli zablokován Radonjić, tak se výsledek nezměnil.

Více informací k zápasu

Švédsko - Slovinsko 1:1

27.09.2022 20:45

Góly: 42. Emil Forsberg - 28. Benjamin Šeško

Podceňované Slovinsko doslova uteklo hrobníkovi z lopaty, když v závěrečných dvou zápasech získalo klíčové čtyři body a se ziskem šesti bodů obsadilo ve čtvrté skupině Ligy B kýžené třetí místo. Po senzačním skalpu Norska (2:1) totiž uspělo i v přímé bitvě o záchranu se Švédskem a po remíze 1:1 udrželo za sebou svého úterního rivala o dva body. Naopak severský výběr nečekaně selhal a se čtyřmi body sestoupil do Ligy C.

Svěřenci trenéra Janneho Anderssona přitom byli považováni za spolufavority na postup do nejvyšší výkonnostní kategorie, ovšem s jedinou výhrou na kontě naopak padají o patro níže. První větší možnost se urodila krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se hosté po chybné rozehrávce dostali do brejku, nicméně domácí celek zachránil dvěma brilantními zákroky brankář Olsen proti nebezpečným střelám Benjamina Šeška se Stojanovičem.

Slovinsko se přeci jen dostalo do překvapivého vedení po necelé půlhodině hry. Dlouhý pas z pravého křídla dokázal zužitkovat aktivní Šeško, jenž se opřel do balónu z voleje z mírného úhlu a parádně ho uklidil k protější konstrukci kolem plachtícího Olsena. O pár minut později mohli Slovinci pojistit svůj náskok, avšak po ráně nezastavitelného Šeška se opět vytáhl domácí brankář a ten si pak famózně poradil i s dorážkou Mlakara.

Domácí favorit se v žádném případě nehodlal vzdát a těsně před přestávkou vyrovnal. Emil Forsberg předvedl vynikající samostatnou akci z pravé strany a po sólu přes čtyři protihráče ukázkově zavěsil z hranice pokutového území přesně do pravého dolního rohu. Švédové po změně stran pokračovali v nastoleném tempu, neboť vývoj chtěl otočit Claesson, jenomže ten po zadovce Forsberga mířil hodně mimo.

Seveřané pak ještě zahrozili díky ranám Quaisona s Claessonem, jenomže dva perfektní zákroky vytáhl gólman Oblak a balón vždy odvrátil do zámezí. Od tohoto momentu se domácí již k ničemu nedostali a v závěrečné dvacetiminutovce mohli sami inkasovat. Nejprve se vytáhl Olsen proti dělovce Črnigoje a v nastaveném čase orazítkoval tyč Lovrić, hostům však tyto neproměněné možnosti vůbec vadit nemusely.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Srbsko641113:513
2.Norsko63127:710
3.Slovinsko61326:106
4.Švédsko61147:114
Liga C - skupina 2

Řecko - Severní Irsko 3:1

27.09.2022 20:45

Góly: 14. Dimitrios Pelkas, 55. Georgios Masouras, 80. Petros Mantalos - 18. Shayne Lavery

Severní Irsko po premiérové výhře nad Kosovem (2:1) sice nezvládlo závěrečnou zkoušku v Řecku a prohrálo 1:3, ovšem díky debaklu Kypru v Kosovu (1:5) nakonec udrželo Ligu C s pěti body a právě poslední Kypr (shodný počet bodů) za sebou nechalo díky lepšímu skóre. Řekové naopak napravili své předchozí zaváhání s Kyprem (0:1) a s třetí výkonnostní kategorii se tak rozloučili očekávanou výhrou.

Domácí suverénně obsadili první místo ve skupině 2 a s patnácti body za sebou nechali druhé Kosovo o bodů šest. Ostrovní národní tým měl s Kyprem shodnou vzájemnou bilanci (0:0, 2:2) a o jeho udržení tedy rozhodlo až závěrečné skóre. Favorizovaný řecký výběr dominoval na trávníku od samého začátku a svého úterního soupeře vysoko přestřílel, hosté dokázali zužitkovat svou jedinou střelu mezi tři tyče za celých devadesát minut.

První větší možnost byla k vidění po necelé odehrané čtvrthodině a hned skončila vedoucím gólem Řecka. Po nepříjemném centru z pravého křídla neudržel balón ve svých rukavicích gólman Peacock-Farrell a hlavičkující Dimitrios Pelkas vzápětí rozvlnil síť svou pohotovou rybičkou z hranice brankového území. Hosté to však v žádném případě nezabalili a ani ne o čtyři minuty později nečekaně srovnali krok.

O vyrovnání se postaral Shayne Lavery, jenž si seběhl do předbrankového prostoru na vynikající centr Davise z levé strany a přízemním projektilem z první nedal brankáři Vlachodimosovi žádnou naději na úspěch. Od tohoto okamžiku se hrálo mnohem taktičtěji a hra se znovu rozhýbala až po přestávce, rozdílovou trefu vsítil v 55. minutě Georgios Masouras.

Osmadvacetiletý záložník Olympiakosu obdržel finální nahrávku do volného prostoru od Bakasetase a zcela osamocen zamířil po zemi přímo k pravé tyčí. Severní Irsko začalo hrát s přibývajícím časem na obrovské riziko a potřetí na to doplatilo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jelikož z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Petros Mantalos a jeho razantní projektil se zkroutil k levé konstrukci kolem pozdě zasahujícího Peacocka-Farrella.

Více informací k zápasu

Kosovo - Kypr 5:1

27.09.2022 20:45

Góly: 22. Florent Muslija, 45+1. Donat Rrudhani, 47. Elbasan Rashani, 52. Vedat Muriqi, 84. Vedat Muriqi - 81. Valentin Roberge

Kypr před pár dny nečekaně porazil Řecko, do té doby protivníka, který vykazoval zisk sta procent bodů, jenže na svůj výkon na půdě Kosova absolutně nenavázal, a musí se o udržení céčkové úrovně Ligy národů poprat v dodatečné baráži. Přitom ve finále by mu stačilo uhrát aspoň bod, protože Řekové doma skolili Severní Irsko, k němu měl však prostě hodně daleko.

Domácí v pátém kole skupinové fáze nestačili v Belfastu na Severní Iry, a bylo evidentní, že si chtějí za každou cenu spravit náladu. Po vítězství byli, možná trochu paradoxně, hladovější než jejich soupeř, byť ten bojoval o přímé uchování své příslušnosti v Lize C. Ve 22. minutě přišla na řadu první trefa tohoto střetnutí, Muslija se dostal k míči v rohu pokutového území a i odtud vyslal ukázkovou střelu, která brnkla o brankovou konstrukci a zapadla za brankovou čáru. A v samém závěru prvního dějství Kosovo udeřilo gólově podruhé, to když Muriqi klepl míč k Rrudhanimu, ten se elegantně zbavil bránícího Katelarise a lehce svou levačkou zacílil.

Kypr pořád na hrací ploše tápal, v jeho podání zkrátka zlepšení nebylo na místě, a tak si jeho konkurent mohl užít ještě další tři přesné zásahy, jelikož defenzíva nepatřila i nadále mezi ty nejsilnější stránky ostrovního celku. Sotva sudí Tohver zahájil druhé dějství, už Kypr lovil ze své sítě merunu také potřetí. Muriqiho zakončení stačil ještě gólman Panayi reflexivně vyrazit do své tyčky, nicméně k dorážce se propracoval Rashani, jenž snadno míč uklízel do prázdné brány. A v 52. minutě se již uvedl na listinu šutérů konečně také sám i nadále aktivní Muriqi, jenž zužitkoval bez obtíží kolmici od Muslijy. V 81. minutě se Kypr dočkal svého čestného úspěchu, z halfvoleje se prosadil parádně Roberge, poslední slovo si ovšem vzalo Kosovo a nepopulárního bůra zasadil svému protivníkovi svou hlavičkou Muriqi, a to po pasu Rashicy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Řecko650110:215
2.Kosovo630311:89
3.Severní Irsko61237:105
4.Kypr61234:125

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
O.Giroud

Ronaldo zas cakal cely zapas na penaltu a nedockal sa?

Reagovat
giannicheda

Něco víc trapnějšího tam nemáš?

Reagovat
smazaný uživatel

Unai Simón a Nico Williams skvělí Za druhým Williamsem zase chodili se žádostí o fotku po přáteláku hráči Nikaraguy https://twitter.com/sidlowe/status/1574850837838536704?t=XYGWmKPCulMSe5O_GNHhLQ&s=19

Reagovat
Pharrell

Jo vlastně jeho starší bratr Iñaki Wiliams se rozhodl nově reprezentovat Ghanu (má nejspíše kořeny v této zemi). I když on za mlada si párkrát už zahrál i za senior. repre Španělska.

Reagovat
AlevsakNevadi

ESP s POR môže podať ruky oba teamy bez útočníka

Reagovat
Pablos

Ten Šeško se začíná docela dobře rozjíždět

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele