Southampton má dvě poslední posily, Sulemana je rekordním nákupem

01.02.2023, 10:08
Aktuality
Kamaldeen Sulemana (© AFP)

Southampton jde do druhé poloviny sezony s jednoznačným cílem zachránit se v Premier League a k jeho splnění mají pomoci dvě nejnovější akvizice. Z Genku přišel útočník Paul Onuachu, z Rennes pak křídelník Kamaldeen Sulemana, který se stal nejdražší posilou v historii Saints...

Ghanský reprezentant za dva týdny oslaví 21. narozeniny a Rennes za něho dostane 25 milionů eur. Kontrakt je platný do června 2027.

"Jedná se o další pozitivní přírůstek do našeho týmu. Povedlo se nám navýšit potenciál na okraji hřiště, Kamaldeen představuje kvalitu," raduje se manažer Nathan Jones.

Sulemana s velkým fotbalem začínal v dánském Nordsjaellandu a v Rennes působil rok a půl, během této doby nastoupil ke 47 zápasům a dal šest branek. Upozornil na sebe i na mezinárodní scéně a koncem minulého roku reprezentoval Ghanu na světovém šampionátu.

Sulemana bude mít na starosti především připravování branek, o jejich střílení by se pak měl starat Paul Onuachu. Nigerijský útočník je se šestnácti zásahy nejlepším střelcem letošní sezony belgické ligy, Southampton jeho příchod vyjde na osmnáct milionů eur.

Southampton je na posledním místě tabulky a do bezpečných vod mu má pomoci vícero lednových posil. Dalšími jsou argentinský záložník Carlos Alcaráz a chorvatský křídelník Mislav Oršić.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Freedo

Odchod Onuacha by mohl pomoct pozici Yiřího, ne?

Reagovat
Kily

ee, typově úplně jiné hráči, Onuachu je dvoumetrový hrot a místo něho přišel Arokodare

Reagovat
Freedo

Aha, tak to nic, díky za upřesnění. Já jsem koukal, že došel Arokodare, ale říkal jsem si, že nemá taková čísla a mohl by místo něj hrát právě Sor.

Reagovat
avicii

Prajem saints záchranu, okolo Sulemanu bol celkom hype nie? Mohli by to byt dobry hráči... Ale aj taký Bournemoth ma veľmi dobrý prestupak, pre Everton veľmi zle spravy

Reagovat
Seydou Doumbia

sulemana měl solidní hype, ve francii jsem od něj čekal více...ale přes terriera se nakonec nedokázal prosadit a ztráta pro rennes to až tak nebude (oka terrier je zraněný, ale myslím dlouhodobě)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele