Spartě z mého pohledu schází kreativní hráč, myslí si Lafata

07.02.2023, 18:24
Rozhovory

David Lafata (41) zůstává se 198 góly historicky nejlepším kanonýr ligové historie, a protože nejlepší aktivní střelec Jakub Řezníček na něho ztrácí 110 branek, ještě dlouho jím zůstane. "Líbí se mi Chytil z Olomouce, ale gólů by mohl dávat více," říká Lafata v rozhovoru pro Livesport Zprávy...

Všechny tři vaše bývalé kluby, za něž jste v lize nastupoval, mají problémy. České Budějovice a Jablonec se musejí obávat sestupu, Sparta má daleko k titulu. Jaký osud prožíváte nejvíc?

"Všem týmům fandím, vždycky je to střídavě oblačno. Přiznám se, že asi nejvíc sleduju Spartu, protože tam mám nejvíc známých, končil jsem tam. Co se týče ostatních dvou týmů, nechci, aby to vyznělo špatně, ale Budějovice jsou na boj o záchranu zvyklé. Zato Jablonec mi tam úplně nepatří. A myslím si, že to bude mít těžké."

Proč se do takových sfér vůbec dostal? S Petrem Radou na střídačce a s vámi v útoku to bylo nemyslitelné...

"I velké týmy mají období krize. Jenže tou si podle mě Jablonec prošel už v minulé sezoně, kdy zachraňoval ligu až v nadstavbě. Myslím, že dobře posílil, kádr má slušný, jenže nezachytil začátek a už se v tom plácá. Pak je to vždycky těžké dohnat."

Aktuálně je na první sestupové příčce, o bod právě za Budějovicemi...

"Opticky to vypadá, že je Jablonec ještě pořád v klidu, jenže i vzhledem k jeho rozlosování o něj mám trošku strach, aby to nebyl boj o přežití nebo úplně dokonce o holý život. Jablonec byl zvyklý hrát o poháry, i lidi kolem jsou překvapeni, nervozita tam bude větší než v týmech, které to zažívají pravidelně."

Pojďme ke Spartě, nejdiskutovanější z oné trojice. Naposledy sice nastřílela Boleslavi čtyři góly, ovšem nadšením zrovna hráči ani trenér nezářili...

"Za mě dobré tři body. Pro lidi hezké, že padlo pět branek. Nechci kritizovat, ovšem představoval bych si projev Sparty lepší. A sami hráči určitě taky. Když budou podávat špatné výkony a vyhrávat, nikdo jim to vyčítat nebude. Nicméně kdyby byla Boleslav produktivnější, mohlo to být zajímavé."

Co teď nejvíc trápí Spartu? Rychlost zálohy? Absence tvořivého středového hráče typu Bořka Dočkala? Nejistá obrana?

"Z mého pohledu jí schází nějaký kreativní hráč. Po odchodu Bořka Dočkala a Adama Hložka, který Spartu táhnul, byť v mladém věku, zatím adekvátní náhradu za tyhle dva nevidím. Pozoruju to z pohledu útočníka a kluků vepředu je mi líto. Nedostanou kloudný balón, na můj vkus ani nemá Sparta tlak, že by soupeře přikovala na poločas do vápna, útočníci by dostávali jeden centr za druhým a byli v šancích. Viděl jsem zápas v Olomouci i teď s Boleslaví a jak už jsem řekl, bylo mi útočníků chvilkami líto."

Jan Kuchta vypadá na hrotu odříznutý od hry...

"Proti Boleslavi nebyl úplně nadšený, když střídal, rozumím mu. Nabízelo se totiž, že Boleslav otevře hru a bude šance se do něčeho dostat. Což se pak ukázalo a slíznul to Minčev."(usmívá se)

Není to, o čem mluvíte, dané tím, že Sparta má zkrátka kádr spíš na hru dozadu?

"Nastupuje teď v rozestavení 3-4-3, dobře, jsou tam tři ofenzivní hráči, ale zbytek je defenzivní. Možná, že když hráli 4-5-1, nebo systémem sice s jedním útočníkem, ovšem se dvěma kreativními záložníky a dvěma opravdovými křídly, ne beky, bylo to možná dopředu silnější než teď. Současný trenér zkrátka vyznává tenhle styl."

V čem se liší Sparta z vašich dob, čili sedm, osm let zpátky, se současnou?

"Většinou proti ní soupeři brání, to zůstalo. Jenže dřív si s tím uměla poradit. A když nějaký zápas nevyšel, bylo to tím, že se neproměnily šance. Dnes mi přijde, že je to spíš brejkové mužstvo a když někdo zaleze, hraje se jí hůř. A nemá ani příležitosti. Když si třeba vezmu zápas Plzně s Hradcem, prohrála jen proto, že je neproměnila. Sparta je v Olomouci neměla."

David Lafata o formě Bohemians. (©Opta by Stats Perform / AC Sparta Praha)

O víkendu Spartu čeká derby s Bohemians. Zápas třetího se čtvrtým a další těžký test...

"Jsem zvědavý. Bohemka je v laufu, jaro odstartovala parádně, hraje hezký fotbal, dá se na to koukat. Sparta, jestli se chce udržet ve hře o titul, musí vyhrát. Myslím, že by jí styl soupeře mohl spíš sedět, kdyby proti ní chtěl taky hrát."

O prvenství v lize se přetahují Slavia s Plzní, za nimi je Sparta. Nejlepším střelcem ligy je ovšem Jakub Řezníček z Brna, jež hraje o záchranu. Kdo je pro vás nejlepším útočníkem soutěže?

"Klobouk dolů před Kubou, hraje v týmu, který v zápasech nedominuje. Ve Slavii je to těžší v tom, že se sestava točí a v útoku se střídá hodně lidí. A ve Spartě je to dané tím, že... Myslím, že Kuchta i Čvančara gól dát umějí, jsou schopni si míč ve vápně najít."

Trochu jste mi utekl z otázky. Zeptám se jinak. Je v lize nějaký útočník, na kterého by fanoušci chodili, třeba jako kdysi znamenalo jít na Spartu vlastně jít se podívat na Lafatu?

"Krásně se koukalo na Adama Hložka, i když to nebyl úplně klasický útočník. Co předváděl v jeho letech, to byla nádhera. Docela se mi líbí Chytil v Olomouci, i když bych řekl, že není úplně gólový. Ovšem odpracuje toho mraky. A že půjde do Slavie? Je to asi logické, i když já bych ho radši viděl ve Spartě. (usmívá se) Pan Priske ale asi vyhledává jiné typy hráčů, nebo se orientuje do zahraničí. Každého věc."

Čím přesně vás upoutal Chytil?

"Už se mi líbil dřív, i když bych řekl, že gólů by mohl dávat víc. Cením si na něm, že vždycky na hřišti nechá všechno. Je silný zády k brance, dokáže se otočit, sklepnout míč... Totéž dokáže i zmíněný Čvančara, ale není z mého pohledu tolik využitý..."

V Českých Budějovicích působíte u dorostu coby trenérský specialista na útočníky. Vychováváte si nástupce...

"Jsem zaměstnaný na jednom budějovickém sportovním gymnáziu, kde mají jako kmenový sport fotbal. Tam jsem dopoledne ještě s dalšími dvěma kolegy. A 90 % studentů je z akademie Dynama. V pondělí pak chodím do klubu na postové tréninky pro útočníky."

Pro srovnání - jsou současní forvardi v dorostu jiní, než jste v jejich letech býval vy?

"Je doba internetu a sociálních sítí, dnešní kluci vidí všechny triky, které dělá Ronaldo a jiní. Je nádhera na ně koukat, i když plno z nich je v zápase nepoužitelných. (směje se) A jinak... Nevím, jak to říct. Mladí čekají spásu, převratnou myšlenku. Pořád čtou o moderních metodách, ale princip fotbalu je pořád stejný, i když se hra samozřejmě vyvíjí. U útočníků to bylo, je a bude o zakončení. A to je věc tréninku, opakování. Možná někdo řekne, že jsem ze staré školy, já v tom však žádnou vědu nevidím. Nic nadčasového klukům neprozradím. Spíš se jim snažím poradit, jak to vidím a cítím já."

Co vlastně dnešním mladým fotbalistům dělá problém? Instinkt? Herní myšlení?

"Všeobecně nynější děti málo cítí hru. Kam je člověk postaví, tam je najde. Řeknu: Budeme nabíhat v okruhu penalty. To vyjde v devíti z deseti případů, ale v tom zbylém musím vidět, že tam míč nemůže projít. A pak se diví: Trenére, říkal jste, že máme nabíhat tam... Schází invence, cit, přirozenost. Předvídání, kam se může míč odrazit, kam si mám naběhnout. Spíš tak kluky po hřišti posouváme jako figurky. Ale v Česku je to problém ve víc sportech."

Není právě tohle příčina toho, že český fotbal už neprodukuje střelce-zabijáky a za řadu let vygeneruje všehovšudy jednoho Patrika Schicka?

"Možná to tak je, do toho bych se vůbec nechtěl pouštět. Řeknu jinou věc. Nedávno jsem sledoval mistrovství světa hokejových dvacítek. Moc se mi kluci líbili. V debatách expertů mě pak zaujalo, když se většina z nich shodla na tom, že hráče zachránilo, že odešli do ciziny. Tak jsem si o tom přemýšlel a říkal jsem si: Co je špatně? Není to jen otázka hokeje. Pořád čteme o tom, že máme moderní trenéry, že jezdí na stáže a pak naše reprezentanty zachrání to, že jdou ven? Tak buď ti trenéři na stážích nedávají pozor (směje se), nebo v tom hledáme vědu, která v tom není..."

Autor: Livesport.cz / Pavel Křiklan

Komentáře (129)

Přidat komentář
xjert02

A co nejaky myslivec?

Reagovat
REPLIKATOR

A letec do vápna

Reagovat
hromdopolice

Jeden jediný nesportovní kiks v jeho kariéře a hned má někdo potřebu z něj dělat lotra. Začni u sebe, pustíš pokaždý všechny chodce na přechodu? Pustíš pokaždý v MHD sednout starší lidi? Nezalhal si nikdy? Uděláš každej den nějakej dobrej skutek? Pokud jo, tak se omlouvám a máš právo moralizovat.

Reagovat
monty25

Jeden? Já vím o třech. Za Jablonec proti Žižkovu, za Spartu proti Teplicím a Dukle.

Reagovat
vestinustarychdubu

Tak má 3 lety za nějakých 18 let v lize... Ten hate na Lafatu tak docela nechápu. Párkrát ochotně spadnul, ale rozhodně si nevybavuju, že to bylo pravidlem (jako u spousty jiných), nebo, že by byl nějak extra ubrečenej a nedokázal přijmout.

I přes to, že sypal góly za prašivej Jablonec, tady prostě před ním (kromě Bicana) a dost pravděpodobně i po něm, takovej útočník (na domácí poměry) nebyl a minimálně dlouho nebude a zároveň si určitě nemyslim, že by to byla nějaká duševní mrdka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Imos

Reagovat
Kucka

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
Beči

Reagovat
Kepy_FCB

Ty góly za prašivce Peltu byly z ofsajdů a vymyšlenejch penalt až na pár výjímek

Reagovat
srbic13

tebe se nikdo na nic neptal

Reagovat
hromdopolice

takže by těch gólů v lize měl mít vlastně asi tak 30

Reagovat
shitcool

Reagovat
srbic13

Reagovat
8lampard8

Reagovat
GrimeBaller98

Reagovat
Manik...

Reagovat
Cotton

Reagovat
gunner123

Reagovat
kilobyte

Jo, měl jich víc. Ale už jenom z toho, jak to většinou vypadalo bylo vidět, že to nedělá tak často jako někteří profíci.

Reagovat
Petr325

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Pitomec se opět projevil, že replikator ,,,

Reagovat
Mass

Kuchta s Čvančarou sou mnohem víc nefér hráči, než kdy Lafata byl.

Reagovat
Y.N.W.A

Spartě hlavně chybí křídelní hráči, wing beci a ofenzivní křídla schopná odcentrovat... S takovými slavila v posledních deseti letech úspěchy Plzeň (Rajtoral, Limberský, Pilař Petržela) i Slavia (Bořil, Coufal, Afričané)... Jinak má Sparta naopak po letech konečně solidní kádr

Reagovat
Rudy

Rychle technicke kridlo schopne odcentrovat a neboji se 1na1. Proboha co by takovy hrac pohledaval v CZ lize? Jedine jako trest za neco hrozneho.

Reagovat
PBLead

Reagovat
Manik...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kilobyte

Zdravý Hojer a Pešek ve formě, začít hrát 451 a hned by to vypadalo jinak.

Reagovat
Mass

Höjer, Daněk?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
John Obi Mikel

OT: Někteří obyvatelé Pardubic si stěžují na systém osvětlení opraveného letního stadionu. Po dvouleté rekonstrukci byl otevřen minulý týden a zatím se tu odehrál jeden ligový duel s pražskou Slávií. Přesto jeho provoz už vyvolal silné reakce. Lidé si stěžují na výrazné osvětlení, které jim míří přímo do bytů. Radnici zatím žádnou oficiální stížnost nedorazila, pokud ale nespokojených hlasů přibyde, bude se tím vedení města muset zabývat.

Reagovat
kilobyte

Vždyť tam budou hrát max 20 zápasů za rok. Z toho ještě tak půlku v létě, kdy bude více světla a nebude to tak vadit.

Jestli si budou stěžovat dál, tak bych jim dal buď slevu na permici a nebo rovnou zdarma a vyřešeno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

neřešit vůbec nebo se jim vysmát

Reagovat
mario23

Ty si debil

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mass

To by mě zajímalo, od kolika nespokojených občanů začne radnice v Pardubicích něco řešit.

Reagovat
Cotton

Snad to řešit nebude. Svítí to jednou za 14 dní dvě hodiny, to nemůže nikomu vadit. Kdyžtak jim můžou dát permici, aby v době svícení byli na stadionu a ne doma.

Reagovat
Axelrose

Já si s tím tedy žádný problém nemám.

Ale možná to bude tím, že bydlím o pár kilometrů dál

Reagovat
Puskas

a okna máš na druhou stranu...

Reagovat
Axelrose

To už se mi nechtělo psát, ale máš pravdu

Reagovat
Pablos

Já to mám asi 150km a taky cajk

Reagovat
didosh

Reagovat
lampas

Takový "problém" mají v každém městě pomalu, holt nejsou ještě zvyklý na to, jaký je to mít ve městě "pořádný" stadion

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

No, ten problém je obecnější a týká se pouličního osvětlení vůbec. Mně doma šero nevadí, takže často nemusím svítit - stačí co jde z ulice. Na druhou stranu jsme si připlatili za neprůsvitné závěsy do ložnice a dětského pokoje, protože na spaní má být tma pokud možno tmoucí. Světelný smog je dneska považován za výrazný problém.

Pokud v Pardubicích nemohli zkoulaudovat stadion bez klece pro hosty, pak je divné, že jim prošlo to osvětlení.

No a pořádnej stadion většinu lidí fakt nezajímá.

Reagovat
lampas

Já bydlím od stadionu Slovanu celkem daleko a když za tmy svítí reflektory, tak je to horší jak úplněk. Narážím jen na to, že je to prostě standard i v ostatních městech, jen v Pardubicích z toho byli asi vykulený, protože dosud tam tahle vymoženost, jak jsou umělá světla, nedorazila.

Reagovat
mario23

Je fajn si od někoho přečíst podobný názor. Samotného mě štve, že nikdo ten problém ohledně světelného smogu neřeší.

Reagovat
inferno08

Když budeš akorát brečet na EF, tak se ani řešit nebude. Nebo jsi už podnikl nějaké kroky?

Reagovat
Sosi

Kolaudovali ve dne

Reagovat
Imos

Reagovat
kilobyte

https://mobile.twitter.com/MercuryBarbora/status/1622987131005071364

Tohle slávistům nezávidím. Nebo je to u fans běžný?

Reagovat
Freedo

Ví se to už dlouho, že nosí naše věci veřejně. Měl to i soudu. Vždy se divím, že si ho ještě někdo nenašel. Strašnej zmrd.

Reagovat
kilobyte

To vím, ale doteď nikde neříkal, že Slavia stojí na straně Ruska.

Reagovat
Uwe háže buly

Kdo to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Slavii to bude asi víc rozšířené než u jiných fans, oni jsou teď obecně k totalitním režimům mnohem tolerantnější.

Reagovat
inferno08

No nevím, jak to chodí na Slavii, ale pamatuji si, že loni hráli před zápasem Kryla a tuším, že skandovali Fuck Putin.

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Twl netlač tuhle agendu i sem, stačí že českej reddit je plnej reakcí na tuhle scénu. Na každej klub se nabalí pár dementů a myslim že zrovna Sparta má těch opičáků nejvíc.

Reagovat
kilobyte

Tak Sparta nemá takhle známého dezoláta, který by říkal, že Sparta podporuje Rusko.

Podle mě je to už na trestní oznámení od Slavie.

Reagovat
Mass

Kvůli čemu by ho asi tak měla Slavia žalovat? Být idiot je pokud vím u nás stále legální.

Reagovat
kilobyte

Pomluva? Asi by z toho nic nebylo, ale klub by se proti němu měl nějak vymezit.

Reagovat
Mass

Já si myslim že největší trest pro tohohle Čermáka by byl ten, kdyby se na něj všichni vysrali. Slavia jasný stanovisko v otázce Ukrajiny má, proč by se měl klub vymezovat proti každýmu trotlovi, kterej tvrdí opak? To by se měla vymezovat i vůči tobě, když to tady zpochybňuješ? Kde by to mělo zkončit?

Reagovat
kilobyte

Nejdříve bych chtěl říct, že nikde nezpochybňuji postoj Slavie ohledně Ukrajiny.

Ano, ideální by bylo, kdyby ho každý ignoroval. Jenže to se nikdy nestane. Má spoustu stejně smýšlejících fanoušků, kteří navíc rádi šíří lži.

Nemusí se vymezovat proti každému, ale když má bohužel velký dosah, tak by to bylo asi vhodné.

A hlavně mi šlo spíše o názory slávistů na něj. Jestli vám vadí, nebo je vám jedno, že se ukazuje jako "slávista". Nebo jak ho vnímá TS?

Reagovat
10adam

Z čeho tak usuzuješ?

Reagovat
Mass

Z koncentrace plešek.

Reagovat
10adam

Aha, takže jen tak plácáš

Reagovat
Mass

Tak z počtu pokut pro Spartu za rasismus.

Reagovat
10adam

Co s tím má společného rasismus?

Reagovat
Mass

Rasisti= dementi

Reagovat
10adam

Zase až tak bych to neřekl

Reagovat
Mass

A pak že pití alkoholu a kouření v těhotenství nevadí

Reagovat
inferno08

O úpalu jsi asi nikdy neslyšel, že?

Reagovat
smazaný uživatel

na každej klub se nabalí pár dementů a jiný dementi maj pak potřebu ukazovat na ty druhý s tím že maj o těch dementů o pár navíc

Reagovat
Mass

Přesně tak, nejdřív by se kilobyte měl zamyslet, kde a jakej kokot nosí sparťanský tričko, než poukazovat na to slávistický.

Reagovat
kilobyte

Já to sem nedával, abych ukazoval, jací kokoti fandí Slavii. Klub nemůže určovat, kdo mu bude fandit. Tohle nebylo mířeno proti Slavii, ale proti tomu debilovi, který poškozuje Slavii. A vlastně celý český fotbal a jeho fanoušky.

Fakt nechci, aby mě měli za dementa, když někde řeknu, že fandím fotbalu.

Reagovat
Mass

Tak to hodně štěstí jestli si myslíš, že by podání trestního oznámení na už soudem uznanýho dezinformátora a invalidního důchodce pomohlo zlepšit jméno celého fotbalu a jeho fanoušků.

Mně osobně zase přijde dementní celá tahle scéna dezinformátorů a informátorů, čim dál ode mě budou tihle lidi, tim líp.

Reagovat
kilobyte

Nezlepší, ale ani nezhorší.

Reagovat
smazaný uživatel

wtf, kdyť vůbec nepsal, že by měla Sparta tědle kokotů míň. Já to pochopil tak, že jen píše, že Slavie má spíš smůlu, že jeden z těch kokotů co jí podporuje, je takhle viditelnej.

Tys tu začal s tím, že Sparta má těch opičáků nejvíc

Reagovat
Mass

Wtf víš co je to návodná otázka? Dám sem jako slávista video s nějakym provokatérem ve sparťanskym tričku a "zeptám se" jestli to je u sparťanů běžný. To ti přijde v pohodě? Mně teda ne, takže to dělat nebudu.

Naprosto tuhle metodu nesnášim u médií (bohužel to semtam dělá i ČT) nebo lidí na redditu, proto sem OP vyzval, aby sem podobný metody netlačil i sem a staral se radši o vlastní klub.

Reagovat
10adam

Nejlepší je ten tvůj argument...Máme mezi námi kokota, ale Sparta jich má víc. To je jak v mateřské školce, výmluvy jako On si začal první. To je taková klasika u slávistů. Když je něco proti slávii tak začnou: Ale Sparta... a přetočí to

Reagovat
Mass

To je jako kdyby soused dával na sociální síť fotku psího hovna před mým domem a přitom sám měl v obývaku hnojník. Nevím tedy proč by měl být špatný argument ten, ať se radši stará o svůj barák.

Reagovat
smazaný uživatel

jako přijde mi to víc v pohodě než hned ubulenecky kvantifikovat počty kokotů s tím, že na druhým břehu je jich přece víc

A btw návodná otázka todle nebyla, nevyjadřuje totiž názor toho, kdo se ptá. Návodná otázka by byla něco ve stylu, taky si myslíte, že je to u fans Slavie běžný?

Plus teda to starání se o svůj klub moc nefunguje. Já se budu klidně starat i o Slavii nebo o Teplice, jestli se tam bude dít něco zajímavýho a myslím, že tak to má většina

Reagovat
verv

Reagovat
ACSeRw!n

vetsina chuliganu stoji za ruskem

Reagovat
Nadržený šimpanz

Na podzim brutálně seřval rozhodčího v dresu Olešníku, když si dovolil písknout ofsajd při gólu jeho týmu. Taky ho asi dvacetiletej týpek vyloučil, ale těch kurev z jeho pusy ..

Reagovat
Bakary3

Takže klasickej ligovej kripl, co si myslí, že se z něj všichni poserou?

Reagovat
Losinho

a takovejch je

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Fernando_Torres

Na tohle byl vždycky největší expert Pešír, arogantnějšího debílka jsem asi na hřišti nezažil...

Reagovat
Losinho

Rajnoch je taky hroznej kripl.

Reagovat
BaggioRoberto

Proto prisel Kairinen, ale jeden hrac je samozrejme malo, kreativni musi byt i kridla a podhrotovy hrac. Snad se dockame Mabila v zakladu a Danka.

Kairinen, Krejci - Haraslin, Danek, Mabil - Cvancara.

Reagovat
10adam

Nedá mi to, místo Daňka bych tam radši viděl Karabce a v tomto systému na hrotu určitě Kuchta

Reagovat
BaggioRoberto

Kuchta je mizernej. Karabec stale to neni ono. Tohle jsme uz resili 100x.

Reagovat
10adam

Kuchta je mizerný, protože ten systém mu prostě nesedí. A i Priske řekl, že nemá ten servis, který potřebuje

Reagovat
BaggioRoberto

Ten system se hraje dva zapasy, Kuchta je mimo od zacatku.

Reagovat
10adam

Dva zápasy?

Reagovat
BaggioRoberto

Na podzim se nehralo timhle systemem.

Reagovat
ratusek

nevím jak hrál Mabil proti Boleslavi, ale v Olomouci to bylo něco naprosto šíleného

Reagovat
Freedo

Škoda, že se ho nezeptali na těch 2,7 mega, co mu Sýkora dluží.

Reagovat
Vinci

Spis by mě zajímalo vyjádření Cervenky, který tam zahucel přes 25 mega. To už mi přijde i na jeho poměry fakt hodně

Reagovat
Greny

Jojo viděl jsem ale on byl dlouho v Rusku třeba v tom Petrohradu bral 80 mega ročně ve Švýcarsku se asi špatne mít taky nebude

Reagovat
Lemond Laws

Tak jako asi to pocítí, ale i ten Červenka si vydělal podle mě cca přes 200M za kariéru. Takže úplně ho to asi neodstřelí.

Ale prostě to je riziko, byla to investice... A máš investovat peníze, o které, když přijdeš, tak tě neovlivní na životě...

Reagovat
Greny

To přidej v Petrohradě vydělal cca 160 za dva roky, předtím Omsk a x let ve Švýcarské to bych tipl celkem tak na minimálně 500-700 mega

Reagovat
10adam

80kulí za rok? tak to bych tipoval tak polovinu...

Reagovat
10adam

Tak to těch 25 klidně odepíše

Reagovat
REPLIKATOR

https://www.idnes.cz/finance/prace-a-podnikani/rozhovor-s-ivo-ulichem-majitelem-firmy-m-t.A161107_194909_podnikani_kho

Tady půjčil 100 mega bývalýmu fotbalistovi Ulichovi. Takže Červenka dobrý magor.

Reagovat
wyqinac

proc magor? Zrovna Ulich ma uspesnou firmu a prachy mu urcite vratil - navic je tam napsano, ze mel za tu pujcku vsechny nemovitosti a pozemky jako zastavu

Reagovat
REPLIKATOR

Půjčoval mu v roce 2010 v době krize, kdy ta firma zdaleka nebyla tak úspěšná jak dnes. Ani banky jí nechtěly půjčit. Zástavy přece jenom snížily riziko ztráty všech vložených peněz, tam záleží na ocenění těch nemovitostí, ale tohle bylo správně.

Každopádně tady měl štěstí, že firma pak opravdu expandovala. Kdo ví ale kolika dalším sportovcům napůjčoval. A tam může dopadnout jako se Sýkorou...

Reagovat
lampas

Ta sestava, které Sýkora dluží je hodně zajímavá, chtěl bych je všechny vidět u jednoho stolu, jak to spolu řeší.

Reagovat
kilobyte
Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pablos

Blbne Vám EF ? Mně strašně, zpomalený šíleně a na PC úplná hrůza, tam si to mění dokonce barvy, když už to teda načte a nejde mi tam ani psát.

Reagovat
Pablos

Doufám, že mě nechtejí vytlačit na ten novej

Reagovat
FORZAMILAN

Všechno jede normálně

Reagovat
Pinturicchio

Co máš za prohlížeč / AdBlock?

Reagovat
Pablos

Do teď to jelo v pohodě, to nemůže být prohlížečem.. dnes už dobrý ale. Nevim co to bylo, asi problém něják s připojením, když mi to šlo strašně pomalu i na mobilu a nikdy jste nějaký problém neměl. Jen je divný, že třeba youtube šlo v pohodě, což bych zase řekl, že bude náročnější, než načíst např tady obrázky

Reagovat
Pinturicchio

Mně tohle kdysi dělalo taky, ale na víc stránkách, jestli si dobře pamatuju, víc dní dní, změnil jsem prohlížeč, nějaké filtry v AdBlocku a bylo to OK. Tak hlavně, že to fičí, život bez EF postrádá smysl.

Reagovat
inferno08

Tak dneska mám ten problém i já na compu. Na mobilu vše ok.

Reagovat
ACSeRw!n

ten at radsi drzi hubu

Reagovat
rufus

Reagovat
mario23

Říká rozesírač kabiny. Gólů dal spousty, ale jinak je to buran.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele