Stadion bývalé Artmedie byl zbourán

17.10.2012, 18:56
Aktuality
Po slávnej Artmedii Petržalka je už všetko minulosťou. Tento týždeň bol definitívne zrovnaný so zemou štadión za Starým mostom, ktorý pred pár rokmi patril k najkrajším štadiónom na Slovensku.

Štadión v bratislavskej časti Petržalka bol postavený v polovici minulého storočia. Dlhé roky bol domovom bývalého slávneho klubu Artmedia Petržalka, no keď štadión nemal potrebné požiadavky UEFA pre chýbajúcu infraštruktúru a tento stánok sa pre isté okolnosti nedal zrekonštruovať, musel ho dvojnásobný slovenský majster opustiť. Počas štyroch rokov, kedy sa za Starým mostom odohral posledný ligový duel, sa tento stánok dostal do rúk prírody a čakalo sa na definitívne zbúranie.

Povolenie na búracie práce dostala spoločnosť BMC International, ktorá mala do konca roka ekologicky zlikvidovať niekdajšiu pýchu slovenského futbalu. Spoločnosť s vyčistením areálu neváhala a tento týždeň je už štadión minulosťou. V tlačovej správe sa investor ešte presne nevyjadril, čo by malo na tomto mieste po zbúraní stáť. Podľa informácií by sa mal rozhodovať vzhľadom na vývoj ekonomickej situácie a potreby mesta.

Tento smutný scenár nenapĺňa v Bratislave len jeden štadión. Momentálne chátra aj Tehelné pole, ktoré bolo národným štadiónom a tiež stánkom pre Slovan. Aj tento štadión, ktorý má za sebou bohatú históriu, sa pravdepodobne čoskoro stane minulosťou. Je smutné, že na Slovensku takto ničíme štadióny, kde sa dlhé roky náš futbal zviditeľňoval.

Autor: Filip Kubaliak

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Takto dopadli naše štadiony,teraz musíí hrat repre na 10-tisícovich pasienkov

Reagovat
smazaný uživatel

V Petržalke bola kapacita ešte nižšia.

Reagovat
smazaný uživatel

*pasienkoch

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad necháte zrekonstruovat aspoň stadion v Trnavě. Tam může být klidně 20ti tisícový stadion, současná kapacita je tuším 18 000.

Reagovat
ďuriLFC

Nádherný stánok to bol.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

jsem tam byl loni v létě a nevěřil jsem svým očím, všude dva metry vysoký keře a břízy

Reagovat
smazaný uživatel

je to smutne ako dopadol

http://goo.gl/QUBRR

http://goo.gl/EoZd9

Reagovat
bruchy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pettirosso

Hrála tam Petržalka ještě v letech 2008/09?

Reagovat
smazaný uživatel

uz vtedy asi ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele