Sunderland odvolal manažera Colemana

29.04.2018, 14:32
Aktuality
Chris Coleman si po pěti měsících hledá nové angažmá. Bývalý manažer reprezentace Walesu, jenž nedokázal udržet Sunderland ve druhé nejvyšší anglické soutěži, byl odvolán...

Bývalý obránce uzavřel svoji hráčskou kariéru ve Fulhamu, kde se plynule posunul do manažerské role, následně si vyzkoušel angažmá v Realu Sociedad, Coventry City nebo Larise.

Na začátku roku 2012 se Coleman posadil na reprezentační lavičku Walesu, se kterým dokázal postoupit na mistrovství Evropy 2016, kde s podceňovaným týmem došel až do semifinále. Na podzim se o jeho služby začal zajímat Sunderland, na jehož nabídku kývl.

Ve druholigovém celku nahradil Simona Graysona, ovšem nepodařilo se mu příliš zlepšit výsledky, takže se Sunderlandem sestoupil do League One, což má za následek jeho odvolání.

Jméno nástupce, který se bude snažit severoanglický celek vrátit do League Championship, zatím není známo. "Sunderland oznamuje, že manažer Chris Coleman a jeho asistent Kit Symons byli propuštěni," stojí na webu SAFC. "Chceme oběma poděkovat za jejich snahu zvrátit neúspěšnou sezónu," uvedl ještě loni účastník anglické nejvyšší soutěže.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tolik klubů mohl trenovat a on si vybere Sunderland s dřevákem McNairem a spol

Reagovat
Mates_Matesović

Dobře pro Colemana, v League One by ho byla škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Predevsim nikdy nemel do Sunderlandu jit a kazit si tam povest.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mates_Matesović

To hlavně no

Reagovat
Kucka

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland mění majitele nic moc jsem o nem nevygooglil mate nekdo lepsi info ??? co asi s tymem bude ??

Reagovat
Sandstorm

Těžko říct. Buď půjdou cestou Portsmouthu, Coventry. Nebo se rychle vrátí mezi elitu jako třeba Wolves. Další možností je ze budou pendlovat mezi league one a championship jako Bolton, Wigan.

Reagovat
Noustress

Sunderland Wigan a Bolton su teda diametrálne odlišné prípady dokonca si trúfnem povedať, že Wigan po postupe bude hrať v prvej polovici Champu zatial čo Bolton to stavia naďalej na vyslúžilých hráčoch za zenitom s kvalitou na hranici 2-3 ligy + chýbajú financie. Sunderland je v celkovom merítku ďaleko väčší klub so slušnou základňou mladých hráčov a okrem okamžitého návratu si myslím, že maximálne za 4 roky budú opať v PL len si musia trošku upratať

Reagovat
eleven11

Reagovat
smazaný uživatel

Nemels pravdu.

Reagovat
Noustress

Už som si zvykol, že kluby ktoré oblubujem skončia v uplnej prdeli takže ma to už ani neudivuje 2 z 3 prezatial prežili klinicku smrť a kočky to možno rozdýchajú s novými majitelmi

Reagovat
smazaný uživatel

Vraj nejake konzorcium vedene Britom, ktoryvlastni i Eastleigh a Oxford. Takze nic moc, asi financne to nebude ziadna hitparada. Neocakavam rychly navrat do PL. Odvolanie Colemana je samozrejme blbost, ale asi to bude suvisiet s financiami.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl raději zůstat u repre Walesu.

Reagovat
Seydou Doumbia

nebo si vybrat kterýkoli jiný tým...zajímali by mě ty jeho nabídky

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele