Světové talenty: Nassim Ben Khalifa

27.04.2010, 18:57
Aktuality
Švýcarská reprezentace do 17 let v loňském roce dosáhla obrovského úspěchu, když se jí povedlo vyhrát prestižní mistrovství světa. Jedním z hlavních tahounů při cestě za tímto senzačním vítězství byl útočník Nassim Ben Khalifa.

Nyní 18letý mladík je synem tuniských rodičů, narozený však ve švýcarském městě Prangins. I proto má možnost reprezentovat zemi helvetského kříže.

Na klubové scéně si již vypracoval pověst mimořádně nadějného hráče, který má před sebou zářnou budoucnost. Za svůj život prošel několika fotbalovými akademiemi. Vše začal v Nyonu, poté následoval odchod do Glandu a následně rozvíjel své fotbalové schopnosti v Lausanne. Ani tady ale nevydržel příliš dlouho, jelikož si jej vyhlídnul slavný Grasshopper Curych. V jeho dresu se po krátké chvíli dočkal také několika prvoligových startů.

Ten vůbec první si připsal necelé dva měsíce po sedmnáctých narozeninách. Tehdy si jej všimli také zástupci tuniského svazu, kteří několik týdnů dělali vše pro to, aby Ben Khalifu zlákali do svého týmu. Nepovedlo se jim to, stále však mají naději, jelikož dosud nemá na kontě ani jeden start za seniorský švýcarský výběr.

Je však celkem nepravděpodobné, že by měl Ben Khalifa chuť něco měnit. Mnohem více jej navíc zajímá, jak se bude vyvíjet jeho kariéra na klubové úrovni. V únoru letošního roku se rozhodl pro přestup do Wolfsburgu, když dal košem věhlasnější Barceloně, ale i například Arsenalu.

V Německu se dozajista bude snažit uplatnit své přednosti, kterými jsou rychlost a rozvaha při zakončení. Jeho výhodou může být také velká přizpůsobivost. Kromě útočné řady dokáže nastoupit také na postu záložníka.

Co říká pozorovatel...

Pokud se dobře adaptuje na život v Německu, pak by to pro něj mohlo být ideální místo k tomu, aby se i nadále vyvíjel. Bezpochyby jej budou všichni skauti i nadále bedlivě sledovat.

Střela: 7 z 10
Přihrávka: 7 z 10
Bránění: 5 z 10
Rychlost: 8 z 10
Hlavičkování: 7 z 10
Předvídaní hry: 6 z 10
Nynější schopnosti: 7 z 10
Potenciální schopnosti: 9 z 10


Celkové hodnocení pozorovatele: 56/80

41-50 - Zaslouží si pozornost
51-60 - Velká naděje
61-70 - Je na dobré cestě na vrchol
71-80 - Současná extratřída


Vizitka

Jméno: Nassim Ben Khalifa.
Datum narození: 13. ledna 1992
Místo narození: Prangins, Švýcarsko.
Výška: 183 cm.
Váha: 78 kg.
Pozice: Útočník.
Klub: Grasshopper (Od léta Wolfsburg).
Nynější cena: 3 milióny liber.
Potenciální cena: 8miliónů liber.

Autor: Tomáš Honajzer / skysports.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
homeles8

Reagovat
Paddy

Slyším o něm prvně a nevím jestli je wolfsburg ta spravna volba

Reagovat
homeles8

tak to je logický že nevíš, když o něm slyšíš prvně

Reagovat
Paddy

myslel jsem to, aby se tam nezakopal, ze klidne mohl v Zurichu jeste chvili hrat

Reagovat
homeles8

jasný

Reagovat
smazaný uživatel

lepsi volba nez barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

typický švýcar

Reagovat
smazaný uživatel

to celá jejich 17

Reagovat
soukup

dnes už ano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

když se mi zjevil nadpis, čekal jsem spíše Francouze, ale i tak ..

Reagovat
božský John

No,abych to upřesnil,není to typickej útočník, je to spíš špílmachr, často hrává pod hrotem, má výborný pokrytí míče a na to kolik mu je,tak je ukrutně rychlej, nedivim se,že za Choppers hrává docela často v základu.

V zakončení je docela zbrklej(něco jako Sionko,rychlejc běhá, než myslí),ale je mladej, to se ještě vybrousí ...pro Vlky parádní posila, do áčka bych ho ještě nebral,tam má svoje jistý Tranquillo, je zapotřebí aby si aspoň párkrát zahrál za 19-21 ...tam nemá ani jeden start ..

Reagovat
smazaný uživatel

to je divný, tady zas píšou "V Německu se dozajista bude snažit uplatnit své přednosti, kterými jsou rychlost a ROZVAHA PŘI ZAKONČENÍ." teď nevim, komu věřit

Reagovat
božský John

No, má 22 zápasů/ 6 branek myslim ..na jeho věk to je paráda,ale pálí šance..je mladej,zbrklej ..prostě jak Sionko,akorát o něco lepší ...

Reagovat
smazaný uživatel

budu ti věřit, no. já o něm slyším poprvý

Reagovat
božský John

Na tranfermarktu jsem zahlíd cenu 1,5 mil euro ...tak nevim,kde je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

nesleduje tu nekdo japonskou ligu?? me by zajimal jeden hrac: yoichiro Kakitani ( japonec ), me by zajimalo za co hraje a jestli nekdo treba nevy jeho rok narozeni. ja jsem na nej narazil na youtube kdyz hral v roce 2007 na MS do 17let- fakticky dobrej hrac. tedka by mu mohlo bejt snad 20 az 21 let a ocekaval bych ze uz by mel hrat nekde v evrope no. vubec nevim jak na tom tedka je

Reagovat
smazaný uživatel

Ben Khalifu znám už delší dobu a sleduji, jak se mu daří v lize. Na začátku sezony sice ještě nastupoval z lavičky, ale poslední dobou hrává pravidelně základ a občas vstřelí nějaký ten gól. Otázkou ale je, jak se mu povede v Německu. Osobně si myslím, že ten přestup uspěchal. Ideálně měl odejít až tak za 2 roky

Reagovat
fantomas

Snažíš se mluvit jako ten "pozorovatel", nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

tak se to nezdá divný jenom mě?

Reagovat
smazaný uživatel

Možná jednou najdu uplatnění

Reagovat
smazaný uživatel

Ze švýcarské ligy by tady taky mohli jednou dát Affoltera

Reagovat
smazaný uživatel

no ktorý ze s teamov potrebuje omladit Utok??

Reagovat
Bakary3

Tipnul bych si Wolfsburg..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v FMKU mi hrál špatně........ takže nic

Reagovat
pepindo8

FMKO histerie !!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

SM je lepší

Reagovat
.13

moj byvaly spoluhrac s nim hrava za Grasshoppers

vraj je fakt skvely

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele