Tecl si řekl o základ aneb Události 4. kola FORTUNA:LIGY

24.08.2022, 13:59
Názory a komentáře
Čtvrté kolo FORTUNA:LIGY nabídlo potupný debakl Pardubic, které si po duelu se Slavií z Edenu odvezly porážku 0:7. Hattrick si připsal Stanislav Tecl. Sparta prohrávala v Mladé Boleslavi, ale ve druhém poločase vývoj otočila a vyhrála zaslouženě 3:1.

Baníku se pod trenérem Pavlem Vrbou dál moc nedaří, nyní na domácí půdě prohrál s Teplicemi 1:2. Jablonečtí vybojovali ve Zlíně bod za remízu 2:2, dělbu bodů viděli i diváci v Liberci, Slovan hrál s Dynamem České Budějovice 1:1.

Slovácko dokázalo navázat na výhru z předkola Konferenční ligy a vyhrálo v Olomouci 2:1. Bohemians s Hradcem Králové hrály kvůli podmáčenému trávníku v náhradním termínu s lepším výsledkem pro Východočechy, ti zvítězili 2:1. Utkání Viktorie Plzeň se Zbrojovkou Brno bylo kvůli náročnému programu mistra odloženo.

Zápas kola


Trinity Zlín - Jablonec

Souboj dvou týmů čekajících na výhru ji nepřinesl ani jednomu z nich. Do vedení se dostal zásluhou famózního přímáku Polidara Jablonec, ještě před pauzou však srovnal Jawo. Vedení hostům vrátil Sejk, záhy ale zareagoval Kolář.



Gól kola


1. Matěj Polidar (Jablonec)

Jablonecký obránce opět ukázal, že přímé kopy jsou jeho parketa. Nyní nádherně vymetl horní růžek.



2. David Douděra (Slavia Praha)



3. Moses Usor (Slavia Praha)



Jedenáctka kola





Brankář - Filip Mucha (Teplice)

Na horké půdě Baníku se mu pro jeho tým podařilo vychytat výhru 2:1, která je pro Jarošíkův výběr veledůležitá. Hned v úvodu fantasticky vyrazil Buchtovu šanci. Vychytal však i příležitost Kuzmanoviće a v závěru dělovku Kaloče, která měla velmi solidní parametry.

Pravý obránce - David Douděra (Slavia Praha)

Dál fotbalově roste a na debaklu Pardubic se podílel gólem a asistencí. Poté, co Traoré vybojoval na útočné polovině míč, se k centru z levé strany dostal Jurásek a přetáhl jej na zadní tyč, kde byl nikým nehlídaný Douděra, který vypálil do protipohybu gólmana. Asistencí připravil gól připravil Lingrovi.

Střední obránce - Aiham Ousou (Slavia Praha)

Své povinnosti si vzadu splnil na jedničku a ještě stihl přihrát na čtvrtou branku domácích. Z pravé strany naservíroval míč před bránu pro Stanislava Tecla, který jej sklepl za Budínského a zkompletoval hattrick. Defenziva sešívaných se tak připravila na odvetu s Čenstochovou.

Střední obránce - Asger Sörensen (Sparta Praha)

Když do Sparty přišel, spousta fanoušků nechápala, on však postupně všechny přesvědčuje o svých kvalitách. Nechybuje, dobře brání, má klid v rozehrávce. V Mladé Boleslavi svůj výkon korunoval vítězným gólem, když si našel centr od rohového praporku.

Levý obránce - Matěj Polidar (Jablonec)

Krajní bek Jablonce otevřel skóre duelu se Zlínem, který nakonec skončil nerozhodně. Stejně jako v předcházejícím kole, i nyní se Polidar ujal přímého kopu zpoza pokutového území a nádherně vymetl horní růžek Rakovanovy brány. Ten se natahoval marně.

Pravý záložník - Moses Usor (Slavia Praha)

Slávistický mladík opět řádil. Při šesté brance domácích mu Jurásek z levé strany přiklepl balon a on jej přizvedl pod břevno. Následně dal i poslední gól sešívaných, když jej Icha vysunul před brankáře Budínského, kterého obstřelil přesně k tyči a dovršil kanonádu.

Střední záložník - Nemanja Kuzmanović (Baník Ostrava)

Trápícímu se Baníku zařídil proti Teplicím vyrovnání, které však nakonec na body nestačilo. Kaloč našel ve 37. minutě Buchtu, který posunul na rozběhnutého Klímu. Ten si na levé straně pokutového území počkal na správný okamžik a přesně našel hlavu Kuzmanoviće, který se nemýlil.

Levý záložník - Adam Vlkanova (Hradec Králové)

Hradecký špílmachr opět pomohl svému celku k výhře, tentokrát vítězným gólem. Kombinací se hosté dostali přes velkou část hřiště až ke Kodešovi, který na pravé straně vyhledal Kučeru. Ten vyslal levou nohou pas do vápna, kde dokázal přesnou hlavičkou zakončit Vlkanova.

Útočník - Stanislav Tecl (Slavia Praha)

Matador Slavie se proti Pardubicím blýskl hattrickem. První gól dal před koncem první půle, když jej Masopust našel v pokutovém území z levé strany. Podruhé se trefil po rychlém protiútoku, když jej znovu vyhledal Lukáš Masopust. Třetí zářez na pažbu mu pak centrem připravil Ousou.

Útočník - Tomáš Čvančara (Sparta Praha)

Na hřiště se dostal po přestávce, když nahradil Adama Karabce a rozjel sparťanský obrat. Nejprve se ujal balonu uprostřed hřiště a vysunul Juliše, který skóroval. V úplném závěru pak dostal parádní průnikovou kolmici od Wiesnera a poslal balon podél gólmana do sítě.

Útočník - Daniel Trubač (Teplice)

Na půdě Baníku asistoval u obou branek Teplic, které díky tomu vyhrály. V devatenácté minutě se ujal přímého kopu, který posadil na hlavu Knapíka, jehož hlavička o zem skončila v bráně. Deset minut před koncem pak vyšperkoval parádní akci přihrávkou na Gningueho.

Nemělo by vám uniknout


Hradci zcela bez povšimnutí prošlo toto oplácení.


Dvě žluté poslaly ze hřiště pardubického Hranáče. Ten spatřil druhou žlutou kartu poté, co přerušil slibně se rozvíjející útok Slavie.


Zachyceno na sociálních sítích


Téma Priskeho darování balónu fanouškovi - sice to není pravda, ale mohla by být.


Šok! Mladá Boleslav jako první klub na světě dala hostujícím fanouškům jen takové množství míst, jaké jí řády určují.


Mick van Buren toto schvaluje.


Hancko je sešívaný a jeho městským rivalem je Sparta, na tom není nic nepravdivého.


Je fajn vidět, že někdo je ochoten uznat své pochybení.


Některým věcem ani odklad nepomohl.


VAR v akci


Pořádně rozezlení byli v Jablonci a dá se říci, že pochopitelně. Didiba totiž za své nakopnutí Kratochvíla dostal červenou kartu, přímý kop se ale nekopal a namísto toho sudí ukončil zápas.


Sigma se dostala do vedení penaltou, která byla nařízena po zásahu VAR na základě Hofmannova zákroku na Chytila. Čas 1:12.


Stejně jako Sigmě, ani Bohemce penalta díky videu nepomohla k bodům. V Ďolíčku se kopala za zákrok na Jánoše. Čas 2:15.


Změny v tabulce


Po neúplném čtvrtém kole vévodí tabulce Slavia o skóre před Spartou, obě pražská "S" mají na kontě devět bodů a po úvodním zaváhání rozjela vítěznou sérii. Na paty jim šlape osmibodové Slovácko, čtvrtý Slovan Liberec, pátá Zbrojovka Brno a první šestku uzavírají Bohemians.

Za těmi je o skóre sedmá Viktoria Plzeň, která se však v případě výhry vyhoupne do čela stejně jako její jihomoravský soupeř. Osmý je Hradec Králové, za ním pak České Budějovice a se ztrátou dalšího bodu Baníku Ostrava.

Skupinu o udržení otevírají na jedenácté příčce Teplice, za kterými jsou tříbodová Sigma Olomouc a Pardubice. Tabulky uzavírají celky, které si zatím připsaly jen dva body, a to Jablonec, Mladá Boleslav a Zlín.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha430114:49
2.Sparta Praha43018:39
3.1. FC Slovácko42207:58
4.Slovan Liberec42119:57
5.Zbrojovka Brno32107:37
6.Bohemians Praha 190542118:57
7.Viktoria Plzeň32106:47
8.FC Hradec Králové42024:46
9.Dynamo České Budějovice41215:55
10.Baník Ostrava41127:94
11.FK Teplice41125:94
12.Sigma Olomouc41034:63
13.FK Pardubice41033:123
14.FK Jablonec40226:102
15.FK Mladá Boleslav40224:82
16.FC TRINITY Zlín40224:92

Autor: Martin Vejdělek, Petr Procházka

Komentáře (55)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Trubac v utoku je slusnej bizar

Ale jinak sestava

Reagovat
GrimeBaller98

Sice Jablonec nemusim, ale Bergmann je frajer, za nic se neschovava a odvadi celkem dobrou praci

Reagovat
ratusek

Hradečák s oplácením prase

Bergman je borec

Reagovat
Mirek na tenisu

TECLITUTA....bombarďák se chytil na Pardubicích.

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
verv

Co to je za debilní popisek doplňující ten tweet Boleslavi? Však nejdřív oznámili vyprodáno, pak najednou že to byla chyba, pak že už lístky fakt nejsou a nakonec je na stadionu tak třetina míst prázdnejch. Jestli si někdo zaslouží výsměch, tak oni.

Reagovat
GrimeBaller98

Je to tak

U nich je problem, ze dost permanentek ma Skodovka a mista jsou obsazeny lidma, kteri tam nechodi

V MB je to dlouhodobe hnus, mam dojem, ze na jare prodavali Slavistum listky asi za 500

Reagovat
Skleepy

Autor standardně píše spíše proslávisticky a protisparťansky, ani s tím nemám nějaký problém, pokud jeho srdce bije tímhle směrem, ale řekl bych, že mít plné stadiony je zrovna v zájmu všech a v tomhle případě lze vinit pouze Bolku a její diletantství.

Reagovat
mistr129

No v zájmu Boleslavi to není, aby byla doma jako ve venkovním prostředí, i když to je jejich problém

Každopádně upřímně nevím, jaký na to mít názor.. ono standardně bývá, že mimo sektor hostí tě pustí po ukazani občanky, že nejsi z města hostujiciho klubu, tady by ale byl problém, že by měli v ulicích desítky nasraných fanoušků

Reagovat
Skleepy

To máš asi pravdu, ale klidně může být v jejím zájmu vymyslet systém, jak dostat znovu do oběhu místa, na který jsou permice ve Škodovce a ty lidi tam dlouhodobě nechodí. Však by to byl další příjem do klubové kasy - i kdyby to třeba koupili fanoušci, co fandí Spartě.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
John Obi Mikel

Tak jim nepřišli pernamentkáři. Mají snad prodat místa na jejich permici, nebo co mají jako dělat?

Reagovat
St. Pauli

Nekdo prisel v nejakem case - a ti, kteri meli prijit, neprisli.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
srandamač

Novotný popisoval, jak se to dělá jinde, že i když máš permici, tak musíš do určité doby potvrdit, že na zápas přijdeš, když ne, může si tam sednout někdo s jednorázovou vstupenkou.

Reagovat
lampas

Reagovat
verv

Jenže když vydali to prohlášení, že je vyprodáno, tak ještě normálně byly lístky v prodeji. A potom i ta věc s permicema se dá v pohodě řešit, tak jako kdekoliv jinde. A další věc je, proč teda rozdávaj tolik permic lidem, který to dlouhodobě nezajímá? Ale budem se radši navážet do sparťanů, že chtěli podpořit svůj tým

Reagovat
mistr129

Ad permice, protože to pravděpodobně nedostávají lidi, ale firma jako sponzor a zájemci o vstup si je potom půjčují.

Jinak celkově se mi tak nelíbí např. to, že tě třeba ve slávistickým dresu nepustí jinam než do sektoru hostí - jasný, mají nějaké domácí vagabundy, které by to provokovalo, ale tak ať řeší ty a ne normální fanoušky, kteří se jdou kouknout na svůj tým a nechtějí do kotle.

Můj point byl v tom, že Boleslav všechny náležitosti vůči sparťanským fanouškům splnila a požadovanou kapacitu jim vyhradila a poskytla. Jasný, příště by tedy místo tohohle stopnutí prodeje a vymýšlení si na sockách vymyslet systém, který by to distribuoval jen například dětem nebo skrze permanentkáře/firmu

Reagovat
verv

Tady jde hlavně o princip. Pokud by normálně řekli, že vyhradili tolik a tolik lístků (podle pravidel), ty se vyprodaly a další už pro hostující fans nebudou, tak nikdo nemůže nic říct. Ale oni radši dělaj z lidí blbce a zahlásí vyprodáno, přičemž není tak težký je usvědčit ze lži. Tak aby zakryly svůj fail, tak si vymyslí pohádku o tom, že se uvlonily místa partnerů a permanentkářů. Přičemž nakonec je na stadionu stejně poloprázdno. To je neskutečnej amatérismus kombinovanej se zmrdstvím.

Pokud tam tenhle problém s permicema mají dlouhodobě, což podle všeho mají, tak nechápu, proč se s tou Škodovkou nějak nedomluví. Pro koho je tohle dobrý? Co má škodovka z toho, že má permice, který se nevyužívaj a co má klub z toho, že rozdá permice a pak má poloprázdnej stadion? Těch možnejch řešení je spousta.

Btw to že tě v dresu hostí nepustí jinam než do kotle je taky asi jenom pravidlo na papíře, protože teď v Bolce bylo na protilehlé spoustu lidí ve sparťanským, stejně jako 2 týdny zpátky v Budějovicích.

Reagovat
mistr129

Teď ten přístup nechci vyloženě obhajovat, ale důvodem, proč nahlásili vyprodáno, je podle mě prostě a jednoduše myšlenka, že kdyby "vyprodáno" nebylo, jedou sparťani do MB a po nevpuštění by dělali (resp. mohli dělat) bordel mimo stadion.

S těma permicema to nebude tak jednoduchý, nijak zvlášť do toho nevidím, ale předpokládám, že každé z třeba 500 oddělení tam dostane 2 permanentky, které zkrátka někdy využije, někdy ne. Celkově vzato by se třeba 1000 zájemců našlo, jenže koordinace napříč firmou by byla dost složitá.

Ad poslední bod, osobně jsem zažil v tomhle ohledu jen jednu komickou situaci, kdy na jaře na MOL Cupu Hradec-Bohemka (v MB) zkoumali mojí občanku a řešili, jestli mě s bydlištěm v okr. Kolín pustí na normální tribunu, i když to mám do Hradce blíž než do Prahy Ale od kamarádů vím, že v Boleslavi je taky takhle jednou poslali ke zbylým slávistům, a myslím že v Teplicích to tak taky je.

Reagovat
verv

Ale pokud to tak bylo, tak to byla stejně strategie úplně na hovno, když se dalo celkekm jednoduše zjistit, že to není pravda. Tohle by jim prošlo tak možná v době kdy ještě neexistovaly internetový předprodeje

S těma permicema, na koho jinýho, než na Spartu (a slavii) by ty permice měly být využitý? Pochybuju, že třeba na Budějovice nebo Olomouc to bude vypadat jinak. A v tenhle moment se musím ptát k čemu to vlastně teda je. Klub má prázdný místa na stadecu, podnik má benefit, o kterej není zájem, to je lose-lose (nevím jestli se to takhle používá, ale vhodnější termín mě nenapadá ) pro oba. Takže by asi stálo za to se nad tímhle zamyslet a nějak to změnit k větší spokojenosti všech zůčastněných. A teda v dnešní době je dost možností, jak ty nevyužitý místa permanentkářů poskytnout dál, na slavii už to mají dýl, jestli se nepletu, na Spartě to od téhle sezóny funguje taky. Takže by stačilo trochu chtít namísto mrdání na lidi.

Jo ta lustrace občanek s cílem zjistit komu fandíš je totálně na hlavu Přímo na stadionu jsem to nezažil, ale před stadionem od policajtů víckrát a vždycky si říkám, co z toho jako poznaj, když beztak ani neví, kde přesně se to moje bydliště vlastně nachází. Nehledě na to, že třeba člověk z Brna může klidně fandit Spartě nebo (nedejbože) naopak

Reagovat
mistr129

No ty jejich pohnutky se asi nedozvíme, i když by mě to dost zajímalo, protože jak píšeš - pokud úmyslně kecali a dál lístky prodávali, muselo jim být jasný, že se na to přijde.

Že tam není prakticky na žádný zápas vyprodáno, to taky nechápu, loni jsem tam byl na Plzni (ok, hrálo se v týdnu, ale tam asi moc fanoušci zdaleka nejezdí ) a stadion taky zaplněný ani ne ze třetiny. Přitom na hokej tam dost lidí chodí.

Jinak ten systém Sparty a Slavie by asi byl neproveditelný, hlavnímu sponzorovi se přeci jen permanentky zabavují těžko A škodovka to zas může na háku z toho důvodu, že to prostě jako službu zaměstnancům má, někdo to párkrát za sezonu využije a jestli je stadion plný nebo ne, to jí může být bohužel fuk.

Já lustraci zase nezažil od policajtů, to už vůbec nechápu, ale i na tom stadionu je to úplná blbost. Zaprvé může člověk bydlet jinde, než má trvalý bydliště, Zadruhé jak píšeš může fandit klubu odjinud a zatřetí co je komu do toho, kam si jdu sednout na fotbal, když tam nebudu nikoho provokovat? A pokud někdo neustojí, že vedle něj sedí někdo v jiným dresu a slaví góly jiného týmu, tak to je opět problém toho dotyčného

Reagovat
kilobyte

Měl jsi na sobě aspoň slávistický dres? To by bylo teprve rozhodování.

Reagovat
John Obi Mikel

Je to jejich stadion, jsou to jejich lístky, jsou to jejich ztracené peníze, je to jejich horší atmosféra na stadionu, je to jejich blbost. Dělat kolem toho takové halo slávisti, už se nám všichni smějou, jak zas brečíme.

Reagovat
verv

jasně, fotbal se sice hraje pro fanoušky, ale pojďme jim to co nejvíc zkomplikovat a ještě jim u toho lhát a dělat z nich debily. Ty asi na výjzedy moc nejezdíš, když dokážeš napsat takový hovno. Ta poslední věta už je jenom k smíchu.

Reagovat
bobis21

Místo toho brečíte, že se někdo ozval že chce chodit na stadion no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

To jsem mohl čekat podobný komentář Příště zkusím být prozíravější.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Skleepy

Reagovat
rufus

Reagovat
rufus

Ani se tomu popisku nedivím. Tady je tenhle souhrn událostí pravidelně naprosto tragicky napsaný.

Reagovat
kilobyte

Protože mu chybí objektivita.

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

Jak píše rufus, poslední dobou jde tady česká sekce na EF stále více a více do hajzlu. Vysmívat se fanouškům, že chtěli na stadion a nemohli na úkor prázdných sedaček, to je dno rovnající se úrovně Blesku. A je úplně jedno o jaký se jedná klub.

Reagovat
verv

v tomhle by měla být fanouškovská scéna zajedno, nehledě na klubový barvy. Tady by měla výsměch schytat Bolka a ne fanoušci, že se proti tomu ozvali.

Reagovat
Skleepy

Reagovat
Blasphemer

Qose čtyři měsíce trest.

Reagovat
Blasphemer

už ho vyhodili

Reagovat
Akinfeev

Měl jít do Baníku, tak to radši vzdal

Reagovat
kilobyte

Nešel Hranáč do souboje se Ševčíkem stejně jako Sýkora do souboje s Rynešem? Vůbec nešel hrát balón, jen se postavil do cesty soupeři, který si ho obhodil.

Reagovat
h8_sfatto

to nejhorší, co se Slavii a nároďáku mohlo stát, že Tecl chytne formu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad už mají trenéři dost zkušeností, aby věděli, že jeho forma trvá každoročně jen 1 zápas, takže už je letos po všem.

Reagovat
kilobyte

Mě naopak přijde, že si tenhle jeho zápas budou pouštět před každým sestavování sestavy a onanovat u toho.

Reagovat
Kily

ještě horší je, když se pak bavíš s pardubickým slávistou, který nechápe, proč mu lidi během zápasu cosi říkají, když oslavuje góly Slavie a z něho na téma reprezentace + Tecl vypadne, že tam má být, protože Schick je na hovno, jelikož Leverkusen prohrál čtyři zápasy

Reagovat
ratusek

Reagovat
Selänne

co jsem to zrovna četl

Reagovat
John Obi Mikel

Já už to po dlouhém přemýšlením rozluštil

Reagovat
Selänne

Mně šlo spíš o obsah, ne formu. Něco takovýho nemůže nikdo vypustit z pusy. To už zavání vlastizradou.

Reagovat
PP

Nic to nevystihuje líp než Pyrrhovo vítězství..

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji si Tecla do základu !!! ...do každého zápasu proti Pardubicím.....

Reagovat
guerro

To nejhorší co se mohlo stát našemu nároďáku, Tecl chytl formu v lize a Kopic v LM

Reagovat
Akinfeev

Tak na lavičce vždycky bude připravený kanonýr Doležal

Reagovat
db18

"Šok! Mladá Boleslav jako první klub na světě dala hostujícím fanouškům jen takové množství míst, jaké jí řády určují."

Jo a domácím to stopli taky, protože tam řády neurčují, kolik jich musí pustit...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele