Tomasson bude pracovat v Anglii, ujme se kormidla Blackburnu

14.06.2022, 13:43
Aktuality
Jon Dahl Tomasson se po několika měsících vrací na scénu a nově bude pracovat ve druhé nejvyšší anglické soutěži. Někdejší dánský útočník byl jmenován hlavním trenérem Blackburnu Rovers, druholigovému celku se upsal na tři roky...

Blackburn dlouhodobě marně hledá cestičku zpět do Premier League a nepovedlo se mu to ani letos, přestože sezonu skvěle rozehrál. Druhá polovina ligového ročníku už tak úspěšná nebyla, množily se ztráty a výsledkem byl pád až na osmou příčku tabulky, po sezoně pak u týmu skončil Tony Mowbray.

45letý Tomasson v minulosti střílel branky za Feyenoord, Newcastle nebo AC Milán, kopačky na hřebík pak pověsil před jedenácti lety. Jako trenér zatím vedl Excelsior, Rodu a do konce minulého roku Malmö, vedle toho byl asistentem ve Vitesse a u dánské reprezentace.

"Jsem opravdu pyšný a nadšený z toho, že budu hlavním trenérem tak tradičního a skvělého klubu, jakým Blackburn Rovers je," raduje se Tomasson z nového angažmá.

"Máme mladý tým a zároveň skvělou akademii. Majitelé mají jasné představy, chtějí pracovat na rozvoji hráčů a klub nejenom dostat, ale také dlouhodobě udržet v Premier League. Od odchodu z Malmö jsem hledal správný klub a měl několik možností, ale až z rozhovorů s představiteli Blackburnu jsem měl opravdu dobrý pocit a věděl, že se mi povedlo najít novou příležitost," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / rovers.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
Wambasen

Reagovat
ladyboy arsenal

tak teď vytáhnout rovers do pl

Reagovat
Aldeano

Reagovat
vodka

https://www.youtube.com/watch?v=QSY8hbmsNFM

skvělý zakončovatel, ale nejvíc si s ním stejně pamatuju tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle doba je tak nastavena, kazdy si nejvíce pamatuje chyby.

Reagovat
Kucka

Kádr vypadá nadějně

Reagovat
KingMaster13

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele