Tottenham posílil pravý kraj obrany, ze Sportingu přivedl Porra

01.02.2023, 00:49
Aktuality
Pedro Porro (© tottenhamhotspur.com)

Už krátce před vánočními svátky se nahlas hovořilo o zájmu Tottenhamu získat do svých řad španělského obránce Pedra Porra. A spekulace o možném přesunu ze Sportingu do Londýna v posledních týdnech pouze zesilovaly. Nakonec Spurs dotáhli přestup v poslední možný den. Do Anglie nejprve zamíří na půlroční hostování, v létě se ovšem již stane kmenovým hráčem.

Součástí dohody mezi lisabonským a londýnským klubem je povinná opce na odkoupení, ta má činit 45 miliónů eur. Představitele Tottenhamu zaujal Porro už na podzim během působení v Lize mistrů, oba kluby se totiž potkaly v jedné skupině, přičemž do obou vzájemných duelů zasáhl třiadvacetiletý pravý krajní obránce na celých devadesát minut. Sporting nejprve doma v září Tottenham překvapivě skolil, v odvetě pak na anglické půdě uhrál během října remízu.

Do Portugalska zamířil Porro v roce 2020 z Manchesteru City, který ho poslal na Pyrenejský poloostrov na dvouletou výpůjčku, poté zkraje letošního ročníku Sporting hráče pořídil za 8,5 miliónů eur. Španěl, který má na svém kontě taktéž jeden reprezentační start, nezaznamenal v dresu The Citizens ani jednu minutu na hřišti. Své mládí strávil Don Benitu, Rayu a Gironě.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com, tottenhamhotspur.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Irek

Hodně luxusní přestup pro slepice

Reagovat
M0rb1D4S

To bude další zápas Tottenhamu s Chelsea ještě zajímavější

Reagovat
janinho

paradna posila

Reagovat
matZz

Yes! A to je přesně ten důvod, proč jsem team Conte - nikdo jiný by Levyho nedonutil dotáhnout tenhle přestup do konce.

Reagovat
blaugrana

Nechapem, kedze maju napravo Emersona. Beztak si cez neho nečutne.

Reagovat
Kohout 1882

Jako vážně? Však je to totální poleno, neumí nacentrovat, neumí bránit. Nikdo nechápe, proč neodešel on, ale Matt.

Reagovat
Hollo

Chlapce ty vidis fifa rating a myslis si ze jaky je nalozeny :D

Emerson cista kasa :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele