Tou penaltou jsem poděkoval Austrálii za přijetí, uvedl uprchlík Mabil

14.06.2022, 12:07
Aktuality
Awer Mabil (vlevo) (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (58)

Přidat komentář
Benfica

Reagovat
milan78

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
icefish

Na co bleješ? Představ svoje myšlenkové pochody...

Reagovat
milan78

přečetl jsem článek..., OK austrálie byla trestaneckou kolonií..., těch směsek je tam hodně za ty roky..., ale snad nemusí ještě dovážet.., a zmínění generace Kewell a opomenutí Viduky navíc se s nima chtít srovnávat..., přič s těmato údajnejma australanama/finama apod.

Reagovat
icefish

Děkuji za tvé vysvětlení, i když se nesnadno čte. Co je prosím "přič"? Je to "pryč"? Kam pryč? Takže podle tebe mají lidé, co neměli štěstí, zemřít tam, kde se narodili? A nesnažit se změnit svoji situaci? Nebo jak to myslíš?

Reagovat
milan78

Většina z nás zemře, kde se narodí…., celkem přirozené…, pryč jako do pric…, miru mir

Reagovat
GrimeBaller98

SPD volic detected

Reagovat
milan78

jasně šéfe.., budu volit migranta, který si hraje na největšího z čechů

Reagovat
vladino10

MYGRANR A PRITOM MA HOTEL A URCITE AJ IPHONE

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bobis21
Reagovat
smazaný uživatel

Súdánec jim nevadí, ale aborigince v týmu nemají! Hnusní rasisti

Reagovat
Modroočko

Včera patril k najlepším a jednoznačne najkreatívnejším na ihrisku. Vidno inak pripastný rozdiel medzi tým, čo dokáže poskytnúť rozvinutá a čo rozvojová krajina, pretože hráči ako Mabil alebo Isak by sa zrejme nikdy natoľko nevypracovali, ak by futbalovo vyrastali vo východnej Afrike.

Reagovat
johan14

Peru to posralo, a tak už niekto postúpiť musel. To zas bude úroveň MS, bieda a na ďalších ešte väčšia.

Reagovat
JeséRodriguez

Jakože kdyby postoupilo Peru, tak to je pro úroveň MS nějaký přínos?

Reagovat
Radek Voltr

ani ne.. jedině kdyby tam bylo místo nějakejch euro nekopů

Reagovat
JeséRodriguez

místo Polska klidně

Reagovat
Radek Voltr

jo, Polska nebo Walesu.. nejspíš i Srbska, to bude zase tradičně trapný

Reagovat
JeséRodriguez

Srbsko má hodně dobrý jména na papíře, ale to bych teda řekl, že je u nich taky už tradiční. Přál bych jim ale postup víc, než Švýcarům. Wales a celkově ty ostrovní týmy mě moc nebaví, ale tam to aspoň bude super tak skupina. USA - Anglie, Írán - USA, Anglie - Wales, to budou hodně dobré zápasy.

Reagovat
Radek Voltr

jo, to je dobrá grupa.. Írán by mohl postoupit, pěkně nepříjemný pancharti a i ten tým na papíře vypadá dobře. Yankees hrajou strašně naivně, pěkně dopředu a vzadu dělaj píčoviny, těm moc nevěřim.

Reagovat
JeséRodriguez

Když tak na to koukám, Íránu taky docela věřím. I když tam může postoupit kdokoliv. Ono se tak hraje hodně i v MLS, takže nějaké zlepšení asi čekat nemůžeme, ale třeba postoupí právě USA s Íránem, to by bylo super.

Reagovat
Shevchenko

Peru na minulém MS hrálo výborně.

Reagovat
JeséRodriguez

Ano, to i Austrálie na dřívějších MS. A stejně ti někdo ze zdejších lidí řekne, že tyhle týmy, nebo třeba Maroko byly do počtu.

Já teda reagoval na to, že australská účast na MS = slabá úroveň, jako kdyby Peru byla proti tomu zajištěná kvalita. Zvlášť, když Austrálii nedali za 120 minut gól...

Reagovat
smazaný uživatel

to se ptas vazne, kdyz je tam misto nich australie?

Reagovat
JeséRodriguez

Ano, ta Austrálie, které nedalo kvalitní nabouchané Peru za 120 minut gól. Podle statistik naprosto vyrovnaný zápas. Na posledním MS Peru nepostup ze skupiny, stejně jako Austrálie.

Reagovat
Benfica

pokoj, to len niektorým vypadnutie Peru nehrá do argumentu "veď v Južnej Amerike sú lepšie tímy ako v Európe"

Reagovat
JeséRodriguez

mě jinak na tom MS teda daleko víc baví ta pestrost a konfrontace jednotlivých herních stylů...Např. hbití japonci nebo korejci jsou většinou oživením, někdo z afrických týmů většinou taky zahraje dobrej fotbal a vyletí, Austrálie mívá taky zajímavé výběry. Saúdská Arábie a Írán už taky nejezdí dostávat 5:0, ale jsou schopni někoho obrat. Mexiko hrává pravidelně krásnej fotbal, a teď hodně věřím USA. Nebo teda letos spíš budou ještě sbírat zkušenosti na domácí MS, ale hodně se na ně těším.

Tyhle týmy jsou pro mě teda rozhodně lepší, než koukat třeba na takové Švédsko, které přejde půlku 2x za poločas.

Euro je samozřejmě taky super, ale to MS je za mě o level výš.

Reagovat
Bakary3

Z Africanu se da koukat tak na Marocany, Tunisany (reknu to blbe, takovi ti pricmoudli...), ty maj šmrnc.

Ghana, Sloni a podobni, hrozna nuda.

Reagovat
Seydou Doumbia

protože v teroristické africe se dbe více na taktiku, v černé africe je větší kvalita co se jmén týče ale taktika často 0 bodu no

Reagovat
JeséRodriguez

Musím ti dát za pravdu, že tady ten sever Afriky teď vede. Trochu škoda, že tam není Alžírsko. Ghana a Sloni to pár roků zpátky měli slušně nabušené ty týmy, teď je tam úpadek. Na domácím MS 2010 se mi líbil JAR, to bylo zajímavé oživení. A na minulém MS se dobře prezentoval Senegal, kterému teda věřím i letos, že by mohl aspoň postoupit ze skupiny. Ekvádor je teda nevyzpytatelnej, Nizozemsko se zvedlo, ale pořád bych je nepočítal mezi favority, a Katar bude hrát doma, bude mít velkou motivaci uspět a dost možná bude mít i rozhodčí v zádech. Přesto si myslím, že Senegal postoupí.

Reagovat
Bakary3

Pravda, Alzirani

To jsou takovy hracickove, sikovny hraci.

Ghana, sloni atd. ikdyz maj super hrace, je to vetsinou nee moc koukatelny, protoze jim absolutně chybi tvořivost.

Reagovat
JeséRodriguez

Je fakt, že ta top Ghana, nebo Sloni moc pěkný fotbal nehráli. I když zrovna s náma na MS 2006 to byl solidní kolotoč, tam jsme mohli dostat tak sedmičku Jinak se mi hodně líbí i ten japonskej a korejskej styl. Prostě MS je super, za mě už ty týmy mají určitou kvalitu a je to prostě oživení, než se koukat na 24 evropských a 7 jihoamerických týmů a jeden ze zbytku světa.

Reagovat
Benfica

Ja mam tie turnaje rad rovnako, ale tiez sa mi paci ta roznorodost. No skor tak vseobecne, ze sa viac dozviem o tych krajinach nie len co sa tyka futbalu. Hlavne teda o organizatorovi..

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Seydou Doumbia

taky že jsou...Peru ale skončilo před papírově silnější Kolumbii a Chile, jinak jejich tým je založený na zkušenostech a byla to poslední šance se na MS dostat (podobně jako kostarika možná) a hrají dlouhodobě nad očekávaní...ta repre je jinak kvalitou asi jako madarsko, ale dlouhodobě hrají nad své možnosti

Reagovat
Benfica

pozerám zápas, ale Peru na Maďarsko nemá, už minulého roku ne Eure boli dobrí Peru ani Čile ani Kolumbia.. keby bolo Čile medzi 15 top tímami Európe tak by namli problém sa dostať aspoň na 5 miesto.. aktuálne Čile je slabé.. ešte tá Kolumbia, ok, ale Peru a nižšie čo skončili nič moc.. Bolívia, Venezuela C/D Ligy národov..

Reagovat
Seydou Doumbia

myslím v porovnání papírové očekavání vs výsledky proto přirovnávám peru k madarrsku

Reagovat
Benfica

tak Maďari minulé leto na Euro zahrali ďaleko nad očakávania, teraz tiež...

Reagovat
Seydou Doumbia

právě proto

Reagovat
Benfica

tak, ale Peru nedalo také úspechy..skončiť pre Kolumbiou nie to isté ako viesť tabuľku pred Nemeckom, Talianskom a Anglickom ako na tom ich piesočku jasné, nie je problém konkurencia nie je veľká a často dosť premenlivá

Reagovat
Seydou Doumbia

stříbro z kopy, minulé postoupili na ms, ted alespon do baráže...to je minimálně srovnatelný s úspěchy madarů

Reagovat
Benfica

+/- a na tej Cope im aj tak Argentínu odpratali z cesty Brazilci.. ale ako hovorím na tom ich piesočku..

Reagovat
Seydou Doumbia

na ten seriál hokejistky jinak kukni fakt se mi to pačilo

Reagovat
Benfica

si našiel aj tú druhú sériu?

Reagovat
Seydou Doumbia

hledal jsem všude kde šlo a nic...asi si to hodím

Reagovat
Benfica

Reagovat
Modroočko

No dobre, a teraz sa pozrime na tabuľku, kde išlo o niečo viac než len o prestíž...napr. posledná kvalifikácia o MS. Dve prehry s Albánskom, krásne štvrté miesto len pred Andorrou a San Marínom. Ten maďarský hype funguje, len pokiaľ o nič poriadne nejde.

Reagovat
Seydou Doumbia

oni se umí vyhecovat na top týmy ale proti sráčům neumí no jen nechápu jak s takovými odpad hráči jsou schopní tohle zahrát

Reagovat
Benfica

tak v LN nejde len o prestíž, ale aj o to v akom koši budeš pri žrebovaní v kvalifikácii o ME, prípadne aj o postup na ME/MS.. teším sa na kvalifikáciu napríklad Nemecko-Francúzsko-Island, Španielsko-Anglicko-Švédsko

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka času, kdy přijdou na to, že není ze Sudánu a narodil se 4 roky smrti své matky..

Reagovat
smazaný uživatel

*po

Reagovat
Seydou Doumbia

to snad Peru stihne pořešit do MS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Reagovat
RadekVonCZE

Borec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele