Trenér Pioli nepovažuje krizi AC Milán za důsledek uspokojení z titulu

30.01.2023, 14:57
Aktuality
Stefano Pioli (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (51)

Přidat komentář
Kluivert9

Bez gólmana se hraje blbě, no...

Reagovat
Kaka14

Reagovat
AC.Milan

Reagovat
Kaka14

bez brankara sa hra tazko... uz aby bol Mike spat ..... a dovtedy vyskusat aspon niekoho ineho, lebo rumun nam uz dokazal narusit psychyku celej obrany

Reagovat
cresposuper

Nic v zlom, ale nemyslis, ze ten podiel brankara trochu precenujete? Zrovna proti nam mal prakticky nulovy podiel na prehre, skor zavazili vykony hracov ako Theo, Tonali, Leao, Tomori.

Reagovat
mojmira

Nejde jen o to, že brankář má chytit střelu co na něj letí, ale i dirigování obrany je dost podstatná činnost, kterou sice od střel normálně nevidíš, ale podíl na obraně má obrovský.

Reagovat
Kaka14

presne tak .... a doplnim, keby Vam minulu sezonu v dohravke na konci sezony proti Bologni nechytala tiez brankarska 2 a zhodou okolnosti to bol tiez rumun tak ste mohli mat mozno titul a to Vam chytal tusim len jeden zapas... ale vy ste sa na tom aspon poucili a pobalil si kufry ....

Reagovat
cresposuper

Fakt si nemyslim, ze by vas hlavny problem spocival v dirigovani obrany golmanom. To je strasne zjednodusenie.

Reagovat
mojmira

Myslet si to nemusíš a určitě to není jediný důvod. Ale je dost podstatný rozdíl, když tam mas někoho kdo tu obranu řídit zvládne a zároveň máš nějakou důvěru v to, že to co má, to chytí/sebere centr atd. a když je tam Tatar, u kterého zavíráš oči jakmile jde míč někam do jeho prostoru.

Reagovat
AC.Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Plus jistota, kterou především mladí hráči oplývají, když je za nimi jistota v kase.

Reagovat
dantetomas

Kájo kdy ty sis naposledy organizoval obranu, ty vole?

Reagovat
AC.Milan

jako superpohar? vazne? rozehravky nakratko a do špeku, když delsi odkop tak nepresny, nejistota pri centrech, byl tam videt i moment jak sel za nim Kjaer v prvnim polocase a uz mu neco rikal...tam byl uplne strasne nejisty cely zapas a jak mu neveri, jde dolu cela obrana...75% procent strel konci v brance...vcera uz to byla tragikomedie...

Reagovat
cresposuper

Ano a zaroven ste dostali 3 goly, na ktorych nemal ziaden podiel. Takze problem asi bude (hlavne) niekde inde.

Reagovat
Nuno čomes

Na někoho to musí hodit, my si většinou najdem Gagliu Místo nadávek na druhého golmana by si měli uvědomit, že loni to vyhráli vlastně jen díky Maignanovi a Leaovi, jinak nic. To jen k tomu, jak super mají kádr. A nikde není dáno, že by tak lapal i letos

Reagovat
Rox

On není hlavní příčinou úpadku. Přes léto jsme vůbec neposílili a byla to jen otázka času. V ofenzivě bez CAM a pravýho křídla, do středu zálohy za Bennacera a Tonaliho absolutně žádná náhrada, ale ta největší perlička je v brance. V životě jsem na takový úrovni neviděl horšího brankáře. Tatar by neměl ani na třetí italskou a právě on je ta hlavní příčina. V ROCE 2023 skončilo 73% střel na branku gólem. Majitelé nejsou schopný utratit 5 mega euro za náhradního brankáře a to se má hrát o čtvrtfinále LM? Tak proč nevzít no name kolumbijce za 350 000 eur. S tímhle vedením jde AC zpět do středu tabulky a žádný trenét to nezachrání. On by po odchodu Pioliho vlastně ani žádný nechtěl. Cílem LM a rozpočet na udržení.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Shevchenko

No největší problém vidím v neochotě alespoň nějak doplnit kádr, stačí jen pár zranění a výpadky formy a jsme úplně v prdeli. Je až s podivem jakou mělo těch 7 zápasů sestupnou tendenci, takhle dostanem od Interu 6:0. Na druhou stranu tohle je první výraznější výpadek formy pod Piolim. Po třech letech... tak snad se z toho bude umět dostat.

Reagovat
Kluivert9

Pioli s tím týmem dělá zázraky. Nepamatuju jinej tým, kterému by odešli zadarmo tak důležití hráči jako: Donnarumma, Hakan a Kessie, klub je pořádně nenahradil a na hře to stejně nebylo moc znát. Bojím se, že Leao bude další případ.

Reagovat
Kucka

Tak zrovna za Donnarummu přišel lepší Maignan, ale jinak souhlas.

Reagovat
Kaka14

plus podla mna sme si mali nechat aj Romagnoliho .....

Reagovat
Rox

Pioli vymáčknul ze všech hráčů maximum, titul udělalo 5 hráčů a další se přidali aspoň s bojovností na 100%, ale ten tým na opakovaný úspěchy prostě nemá. Všichni to věděli už před sezónou a byli nasraný na přestupák. Teď když je cítit bezmoc ze strany majitelů, tak se hledá obětní beránek a samozřejmě je to Pioli. Pod Piolim jsme konečně po těch letech hráli koukatelný fotbal a hlavně měli i výsledky. Stačilo by mu dodat pár posil, který mimochodem na trhu byli a pořád jsou, a ten tým mohl být někde jinde.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Noustress

Neviem či je zrovna trénerova vina, že má k dispozícii 1,5 obrancu, brankára s úspešnosťou asi 25% v tomto roku a vedenie za posledný rok mu priviedlo presne 0 okamžitých posíl. Vlani sa z toho vyžmýkalo maximum ale takýto zlom bol očakávaný oveľa skôr

Reagovat
Eldarion

Reagovat
10

vidím tam pár mých příspěvků

ale je to bohužel smutná pravda, ten sešup je šílenej...

Reagovat
Truffaldino

Juve rovná se liga nebo jak to mám chápat?

Reagovat
10

to si vydedukoval z čeho?

Reagovat
Truffaldino

Neapol na letošní sezónu vytvořila skvělý tým a ukázala sílu i v Evropě (kdo si vzpomene na Insigneho aspol). AC je poslední tři roky chváleno, jak skvěle funguje a čeká se u nich, až noví majitelé začnou posílat penízky. Inter na tom finačně není nijak skvěle, ale Inter letos a pár let zpátky je taky velký rozdíl. AS už šlo a ještě dál půjde pod Friedkiny nahoru, začne se konečně v Římě stavět.

Letos tři postupy v LM ze skupiny, loni získal italský tým evr. trofej po 12 letech, návštěvnost v SA rovnaká jako v La Lize - průměr skoro 29 000 na zápas, tři italské kluby jsou, co se návštěvnosti týče, v top 10 Evropy.

Já bych teda našel horší období mezi 2010 a 2020, v tom období jste vyhrávali tituly bez vážné konkurence, momentálně je liga hodně vyrovnaná a top 7 (s Juve myšleno, ne s Udine) je na podobné úrovni. Občas se stává, že fanoušci klubu, kterému se po x letech přestalo dařit začnou shazovat celou soutěž takže z toho.

Reagovat
10

Ty se mi tady pořád snažíš podsouvat nějaký tvoje myšlenky, který se ale vůbec neslučujou s ničím, co jsem psal, nebo naznačil, ten konec je další nesmysl z tvojí hlavy. Jarda je fanoušek Interu a má na ligu podobný pohled a takových lidí je napříč ligou docela dost.

Ale pokud to celý vnímáš takhle růžově až tedy pro mě místy totálně naivně, tak ti závidím tvůj pohled na svět, ono to jde popsat takhle, ale někdo s trošku realističtějším pohledem ti to taky může úplně obrátit a pravda bude někde mezi váma. Já úroveň ligy a těch týmů, kromě Neapole, tuhle sezonu takto rozhodně nevnímám, zvlášť když pak do kontextu přidám srovnání s ostatníma soutěžema a hlavně finančních možností italských týmů, který musí prodávat hráče do Bournemouthů, a Leedsů aby neskončily -200m. Ano, majitelé to udrží, ale jak dlouho je to bude bavit, zvlášť ty americký?

A že šlo AS nahoru? V čem? Vždyť pod Palottou jste měli lepší výsledky, hráli LM...

Mimochodem v tom tvým horším období hrál italskej tým 2x finále LM, ale ty asi řadíš výš výhru v Intertoto cupu...

Reagovat
Truffaldino

Já neříkám, že to nějak růžové, ale je třeba se taky podívat, jak je na tom La Liga, Ligue 1, Bundesliga. Finančně je na tom špatně každý mimo Anglii, Sevilla na tom není dobře, Valencia, známe problémy Schalke, Lyon atd. po covidu se logicky všichni trápí. Ale to přece neznamená, že je SA na tom tak zle. A finále LM samozřejmě beru výš, zároveň tu bylo období, kdy se v Evropě krom Juve nikomu nedařilo. Podle mě se třeba zmenšil rozdíl mezi SA a La Ligou a nic ti nepodsouvám, reagoval jsem na výraz "ten sešup je šílenej" s tím, že jsem zmínil návštěvnost jako velké pozitivum. Mě přijde, že jste (fans Juve) nějací podráždění poslední dobou ale tak promiň, jestli jsem se tě dotknul. Mě by akorát zajímaly ty důvody, proč zažívá liga "největší degradaci v historii."

Reagovat
10

Juve se přestalo dařit asi tak někdy v roce 2017 a od tý doby je u něj ten sešup vidět, všichni jeho fanoušci to tady píšou několik let a ty napíšeš nesmysl jako "Občas se stává, že fanoušci klubu, kterému se po x letech přestalo dařit začnou shazovat celou soutěž". Myslíš, že fanoušci AC, AS, Interu, Fiorentiny atd. to nevnímají, jo?

V těch ligách mají pořád favority na vítěze LM, o tom se calciu ani nezdá. Mají tam týmy, který jsou koncepcí o několik let dál, než týmy v calciu, který lepí průsery vyhořelýma odpadlíkama z PL.

V Serii A teď vidíš týmy, který by dost nutně potřebovali posílit určitý posty, ale nemají na to, nebo musí někoho prodat, aby pak za 10% tý částky mohli zaplatit hostování s opcí.

Reagovat
10

°potřebovaly, mohly

Reagovat
Jajinek

Ten přestupak jsem použil...to bylo hodně dobrý. Dík !

Reagovat
Morgue

https://www.youtube.com/watch?v=R9QgbDhu-Vk&ab_channel=MelisRoso

Sice to je z jiné sezóny, ale řekl bych, že se nic moc nezměnilo. To, že se na něj nemůžou spolehnout je evidentní při každém zápase. Nerad bych všechno svaloval na jeho hlavu, protože je to blbost, ale nám se nedaří zapracovávat hráče poslední dobou. Zajímalo by mě kde byl problém s Haugem, Adlim, De Kateleare a dalšími. Buď to byly hned od začátku špatné kupy, protože až na De Kateleara jsem je neviděl hrát a nebo se v týmu něco děje. Nemůžu se zbavit dojmu, že je tam atmoška jak ve Francii při mistrovství nebo v týmu Belgie.. Možná je to nejistotou o Rafaela, možná Zlatan efekt už pominul, nevím. Každopádně za mě je Poli jeden z TOP trenérů a hraje atraktivní moderní fotbal. Na to jak dlouho je na lavičce, tak za mě supr výkony. Nemůžeme přece od něj chtít bezchybnost. A Maldiny určitě dělá pro klub maximum. Snad to období překleneme a zase na ten náš fotbal půjde dívat.

Reagovat
cresposuper

Traore do Bournemouthu?

Reagovat
10

Snad se pak se slevou vrátí, ale pochybuju o tom.

Na těch 30m by se museli AC, Inter a Juve spojit, udělat charitativní koncert a pak si ho půjčovat.

Reagovat
smazaný uživatel

A to Cardinali vykřikoval, že nikoho neprodá :)

V létě půjde ještě Frattesi a můžou to rozpustit, Berardi to sám neukope a ten kádr postupně slábne.

Reagovat
10

Carnevali

a teď přijde Bejrami, což bude po delší době trefa...ale ten vrchol už podle mě propásli, ty nový posily se jim moc nedaří, tohle jádro posledních sezon budovali odspodu hodně dlouho

pro tyhle týmy (Atalanta, Sassuolo, Verona...) to bude čím dál těžší budovat stejným způsobem jako doteď si myslím, ta konkurence se pořád rozšiřuje, protože přišla na to, že neexistuje jiná cesta, a hlavně je finančně silnější

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, díky za opravu.

Bajrami už měl být dávno někde výše, akorát bude mít možná stejný problém jako u nás Pelle, který prostě nepasuje do moderního fotbalu. Z toho 4-3-1-2, kde hraje klasického treqa, se bude muset naučit hrát buď jako mezzala, nebo z křídla jako Elmas.

Milán po něm měl šáhnout místo Diaze už dříve..

Podle mě to rozprodal moc divoce. Během 6 ;12 měsíců Boga, Raspa, Scammaca, Hamed - to je celý útok. K tomu Frattesi, to je půl zálohy, Berardi nikdy nevydrží celou sezonu zdravý.

Byla by škoda, kdyby spadli.

Reagovat
10

Bajrami, taky díky.

Podle mě bude mít úplně stejnou roli jako Traoré, tj. z levého křídla nebo mezzaly. To se jim podle mě typologicky po delší době povedlo. Jinak mi nepřijde, že by ty odchozí nahradili aspoň výhledově. Ale třeba ten Alvarez klidně může vyletět, je mu teprve 21, první sezona v Evropě.

Na padák tam jsou jiný, ale asi sami nečekali, že budou takhle dole.

Reagovat
smazaný uživatel

Však i ti další mladí vyletí, dřív nebo později, aspoň na prodej se nějakým ziskem.

Moc jsem nepochopil Pinamontiho, to není úplně jejich styl nákupu, asi něco Interu dluží nebo od nich někdo do Interu půjde příští rok za hodně.

Reagovat
10

Pinamonti se zrovna pro tenhle účel narodil, tuhle roli měl už tak 5x

Reagovat
GEGE

Vlekl se prodej klubu a podpis vedení proto se nestihlo adekvátně posílit... Z plánovaných posil se podařilo dotáhnout jen CDK a to je zatím zklamání sezóny. Plány nového majitele kolik se bude investovat jsou mi docela záhadou. Tím, že stopnul příchod Zaniola jako dost rizikové investice (za mě v pořádku) nebo Ziyecha kvůli platu ale ukazují, že to na žádné větší příchody nevypadá.

Další věc je pokles formy u hráčů, kteří už mají být lídři a tahouni. Čekal sem, že po MS se někteří vrátí v horší formě ale ten propad je brutální...Chceme Milan zase "poitalštit" ale když se člověk podívá na formu Italů v kádru tak je to čistá katastrofa a často jsou nejhorší na hřišti. Sandro je ted snad ještě v horší formě než když přišel tu první sezónu...u něj je to snad jen otázka času ale ten zbytek a hlavně náš capitano je otřes...

O Tatarovi netřeba dlouze mluvit. Ta mladá obrana za sebou potřebuje jistotu a oporu ne tipka který regulérně uhýbá před strelama...ty videa z rozcvicek jsou totální šílenost a na téhle úrovni něco fakt neuvěřitelného... Ale bylo by to strkání hlavy do písku házet všechno na něj, když člověk vidí jak si počínají obránci v soubojích, jak se propadá na půlce a někteří se vyklusem vracejí zpět...

Z nějakého důvodu zmizel duch toho týmu,bojovnost jeden za druhého skvělý presink. Je třeba se vrátit zpět k těmto základním hodnotám,protože kvalita kádru je dost omezená jinak to nepůjde.

Ale stejně jak říká většina milanistu. Miloval sem tě po Istanbulu jak bych mohl po tomhle přestat.

MILAN PER SEMPRE!!!

Reagovat
Savi

Reagovat
Largo

Že třeba ani toho Aouara, když už k nim chtěl, nezkusí...Přirom hotovej hráč, okamžitá posila schopná zahrát jak ve středu zálohy, tak na trequartistovi.

Reagovat
Seydou Doumbia

on už aouar není ani důležitý hráč pro lyon tak zas tolik bych si od něj nesliboval

Reagovat
smazaný uživatel

Leao má taky super agenta Dají mu love co měl naposledy Higuain a Zlatan, ale celé to zadřou na výkupce

Reagovat
10

bylo by docela umění to prosrat jako Inter se Škriniarem...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už tou výplatou si úplně rozbili politiku, ať už jim to schválila kabina nebo ne.

Dřív nebo později by z toho byly další problémy a nabídky za něj budou létat každé léto a dopadne stejně jak AS a Zaniolo.

Prodají, ale za mnohem méně, než si mysleli. Jen to bude 3-4x větší částka a mezitím i něco předvedl na hřišti. Možná ho měli už střelit, on sám na setrvání asi taky moc nehraje, jinak by už to dávno dopadlo, a za plusvalenzu 50-60 mega podepsat 2-3 hráče do základu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele