Tři třicátníci pro Nottingham: Jeho dres nově obléknou Shelvey, Felipe a Navas

01.02.2023, 01:23
Aktuality
Keylor Navas (© AFP)

Nottingham zbrojí na záchranu v Premier League. V poslední den přestupového období jeho řady posílili hned tři hráči, a to středopolař Jonjo Shelvey, stoper Felipe a též brankář Keylor Navas. Zatímco prvně dva jmenovaní se do tradičního hrabství Nottinghamshire přesunuli na trvalý přestup, kostarický gólman bude figurovat u The Tricky Trees na půlroční výpůjčku.

Shelvey letos sehrál v dresu Newcastlu pár zápasů, konkrétně se třicetiletý záložník podíval do třech ligových a dvou v rámci Ligového poháru. V Nottinghamu by nicméně měl dostat daleko více prostoru. Smlouvu podepsal do léta roku 2025. "Jakmile jsem zjistil, že má o mě klub zájem, hned jsem zpozorněl. Nemohl jsem se dočkat, až se sem dostanu. Nottingham je fantastickým klubem, který má bohatou historii. Už se vážně těším, až začnu,” sdělil médiím.

Felipe by do týmu měl přinést další zkušenosti. Třiatřicetiletý Brazilec úplně vypadl z plánů Atlética Madrid, pro obě strany byl odchod tím nejvhodnějším řešením. Kontrakt bude mít v Anglii platný až do června roku 2024. Podle serveru transfermarkt.de pošle Nottingham do Španělska odstupné ve výši 2,3 milionů eur. "Vždy bylo mým snem hrát v Premier League. A jsem nadšený, že mohu být součástí tohoto úžasného, rychle se rozvíjejícího klubu,” povídal.

Na poslední chvíli pak anglický soubor zabrouzdal do Francie, z Ligue 1 přivedl kostarického gólmana Keylora Navase. Ten nedávno odmítl nabídku ze saúdskoarabského Al-Nassru, kde by se potkal s Cristianem Ronaldem, se svým bývalým spoluhráčem z Realu Madrid, i nadále měl totiž chuť působit v top pěti evropských soutěžích. V PSG každopádně přišel postupně o pozici jedničky na úkor Gianluigiho Donnarummy. Součástí jeho hostování není možná opce.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, nottinghamforest.co.uk, psg.fr

Komentáře (20)

Přidat komentář
Beči

Na co Navas?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš proč Nottingham

Reagovat
Csaplárova past

Touha zkusit si PL? To je víc než dostatečný důvod.

Reagovat
Coutinho10

tak spekulovalo se i, že možná půjde za Ronaldem, tak PL asi přeci jenom větší výzva

Reagovat
smazaný uživatel

Zahraje se Premier league jako jednička. V PSG kouká na zápasy s průměrnými kluby z lavičky.

Reagovat
kissak

Hendo je zraněnej.

Reagovat
kissak

Zajímavé posily pro Forest na Shelveyho se moc těším.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
salami

Me to stve nejenom kvuli tomu, ze odchazi od nas, ale i kvuli Shelveymu, tenhle paklub nema zadnej plan a v lete privede dalsich 10 random hracu, takze kdo vi jestli vubec bude hrat a nebude se stehovat dal.

Reagovat
Coutinho10

a pak že deadline day nebude zajímavej

Reagovat
kissak

u Poolu vzhledem k marodce jsem čekal větší aktivitu

Reagovat
Coutinho10

my se plácnuli přes kapsu už Gakpem

Reagovat
Remt

To bylo teda hodně slabý plácnutí když si vezmu jaké pálky dávaly jiné týmy. Hodně podcenene

Reagovat
Coutinho10

j, bohužel

Reagovat
JessePinkman

Taky jsem čekal nějakou hostovačku na způsob Arthura.

Reagovat
Remt

Jen ideálně menšího kripla než je Arthur bych poprosil. Po fyzické i mentální stránce.

Reagovat
ratusek

Reagovat
FC Porto FC

Dokáže tohle nováček ligy v jaké koliv jiné lize?

Reagovat
Phillipinho

Felipe opravdu zvlastni pripad. V te titulove sezone dva roky zpet patril snad k nejlepsim stoperum v Evrope. To byla vykonnost podobna Godinovo nejlepsi forme. To co se s nim ale stalo potom, tomu opravdu nerozumim. Posledni dva roky je zralej na brazilskou ligu nebo Segundu. Absolutne nechapu, co chce delat v Premier League.

Kazdopadne za tu jednu sezonu diky!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele