Tuchela na lavičce Mainzu nahradí dánský kouč Hjulmand

15.05.2014, 14:51
Aktuality
1. FSV Mainz 05 rychle našel náhradu za Thomase Tuchela, který na jeho lavičce po uplynulé sezóně skončil. Rýnsko-falcký klub zapátral v dánské nejvyšší soutěži, z tamního FC Nordsjaelland si přivedl úspěšného trenéra Kaspera Hjulmanda a dnes s ním podepsal tříletý kontrakt...

Dvaačtyřicetiletý kouč v Nordsjaellandu působil od roku 2008 nejprve tři roky jako asistent a následně stejně dlouhou dobu jako šéf lavičky. S týmem se před dvěma roky stal senzačně dánským mistrem a poprvé se představil v Lize mistrů.

"Kasper Hjulmand přesně pasuje do profilu, který jsme si při hledání nového trenéra zvolili. Disponuje velkou kompetentností, je to zastánce ofenzivního stylu a ve své vlasti je známý jako někdo, kdo umí pracovat s mladými hráči. Jsme moc rádi, že se nám ho povedlo přesvědčit," uvedl manažer Mainzu Christian Heidel.

Hjulmand je v Dánsku přirovnáván k Jürgenu Kloppovi, který dnes pracuje v Borussii Dortmund a dříve dlouhá léta vedl i Mainz. Na jeho lavičce od léta 2009 úspěšně působil i Thomas Tuchel, který ale ve svém angažmá již nechtěl pokračovat a to i přes platnou smlouvu na další sezónu.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu co dokázal v Nordsjellandu, tak si dali veliký příslib do budoucna

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bylo rychlé.

Reagovat
smazaný uživatel

patřej do bundesligy a maj ještě na víc než na sedmé místo trošku musí zvýšit konkurenci

Reagovat
smazaný uživatel

Navic rozhodne nemaji :)

Reagovat
bayern987

Vypadá sympaticky ale kdo ví.

Reagovat
andrew96

Hlavně ať nedopadne jak Solbakken.

Reagovat
Arne

Si pamatuju, jak jsem si pět let zpátky myslel, že Mainz sestoupí... Andersen odešel pár dní před startem bundesligy a po vypadnutí v poháru a místo něj přišel nějakej Tuchel, kterej vypadal tak trochu, jako kdyby mu ulítly včely... A dneska je to jeden z těch lepších trenérů v BL. Snad se ale Heldt nezblázní a nevezme ho do Schalke, Keller je jejich budoucí Meistertrainer.

Co se týče toho Dána, tak nepochybuju, že bude dobrej... Heidel to sice musel řešit narychlo, ale ten vždycky ví, co dělá. Jak tu někdo házel tabulku nejlepších manažerů podle Bildu, tak to jeho druhý nebo třetí místo bylo naprosto oprávněný.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně jsem na to myslel, když oznámil Tuchel, že končí, jak jsem je viděl v druhý lize už tenkrát

Reagovat
db18

A já doufal, že vezmou někoho nesympatickýho a vypadnou z ligy

Tak aspoň v nové sezoně bude i více hrát Nedelev (i když budou muset sehnat ještě náhradu za Pospěcha)

Reagovat
smazaný uživatel

další neověřene jmeno...

Mainz, Tuchel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele