U belgické reprezentace po nepovedeném MS končí trenér Martínez

01.12.2022, 19:20
Aktuality
Roberto Martínez (© AFP)

Belgická reprezentace bude mít po šesti a půl letech nového trenéra. U týmu končí Roberto Martínez, jehož derniérou byla dnešní bezbranková remíza s Chorvatskem, španělský kouč k rozhodnutí dospěl už před turnajem v Kataru...

"Moje situace je velice jasná, tohle je můj konec," řekl na tiskové konferenci.

"Ať by byl náš výsledek jakýkoli, tak bych od týmu odešel, rozhodl jsem se už před mistrovstvím světa. Vše je o dlouhodobých plánech. Od roku 2018 jsem mohl vzít řadu jiných nabídek. Nerezignuji, jen vše dospělo k takovémuto konci," dodal.

Belgičané na letošním světovém šampionátu zklamali herně i výsledkově, přestože od postupu ze základní skupiny nakonec nebyli vůbec daleko. Po nepřesvědčivém výkonu na úvod udolali Kanadu, ve druhém vystoupení nestačili na Maroko a dnes odpoledne doplatili na špatnou koncovku, v souboji s Chorvatskem jim k postupu stačila jakákoli výhra.

49letý Martínez Belgii vedl od léta 2016 a od roku 2018 vykonával rovněž funkci technického ředitele. K dispozici dostal zlatou generaci belgického národního týmu a na mistrovství světa v Rusku s ní slavil třetí místo, smlouvu má do konce prosince.

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
Pablos

Lukaku ho zničil

Reagovat
oli9

Bylo tam něco špatně.. V kabině.. Ta atmosféra tam nebyla dobrá.. Také prohlášení Kevina že na titul nemají.. Když si srovnám jeho nasazení a Modricovo tak se to nedá porovnat

Reagovat
Yanek

Reagovat
kattos

Tak nasazení asi bylo dobrý, ale takové prohlášení v takovej moment...

Reagovat
oli9

Prý se před zápasem pohádali.. Vertonghen a De Bruyne.. Kdoví kdo ještě.. Ale. Je mazec.. Jsi na MS a řešíš tam takové sračky a super atmosku v týmu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
John Obi Mikel

A ještě ty spekulace jak se mezi sebou pořád hádali

Reagovat
vceradnesazitra

Nejhorší trenér repre

Reagovat
Hafna

Hrozny trenér…

Reagovat
fabec1222

To meli udelat hned po jeho angazovani

Reagovat
Johny203

Reagovat
masly008

včera bylo pozdě.

Reagovat
mimi_united

Dajte to Henrymu

Reagovat
smazaný uživatel

Bratr Infantina

Reagovat
Doomblade

Udělal z Belgie největší zklamání mistrovství. Belgie musí začít obměnu kádru, přičemž ti nejlepší z té zlaté generace (Courtois, KdB) by mohli odehrát klidně ještě dva velké turnaje.

Reagovat
Seydou Doumbia

Thaete, Faes, Onana, Openda, Keteleare, Debast, Doku + Tielemans, Bruyne, Kurtoa a další...tahle obměna měla příjít dřív než bude alder a vert mít dohroamdy 75 let...

Reagovat
Doomblade

Samozřejmě. Tenhle turnaj úplně zazdili. Měli k dispozici ve formě hrající ofenzivní hráče jako Trossard, Lukebakio, Openda nebo Trésor z domácí ligy. Hrozný pragmatismus, sázka na přestárlé/vyhaslé hráče a ve výsledku pouze jeden gól. V roce 2018 jich ve skupině dali 9.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak ono pořád tenhle pragmatismus mohl mít své plusy...kdyby vypadl s nějakým lukebakiem, opendou, trésorem a dalšími nou nejm sráči tak by dostal takovou bídu že by nepřežil...takhle vypadl s top týmem a top hvězdama, přestarlyma, ale je to asi lepší než vypadnout s wtf nominaci...takže jeho chápu, zárověn bych se to ale snažil namixovat lépe, belgie není tak v piči jak se počítalo někde 10 let zpátky, kdy po této generaci už neměl skoro žádný belgický hráč vyrůst, jak se často debatovalo

Reagovat
Arnar Resmusonn

Absolutní tragéd a že je špatný je jedna věc ale co dělalo vedení belgického fotbalu? Nechat tam toto kopyto je vážně na vyhození celého svazu.

Reagovat
John Obi Mikel

Minulé mistrovství hodně dobré, ale od té doby špatný. Měl skončit už po Euru. Letos už byli prostě za zenitem.

Reagovat
Kucka

Reagovat
LeonardoUžoa

Tak že byli ti hráči přeceňovaní je jedna věc, ale svěřit ten tým Wilmotsovi a Martínezovi asi byla taky škoda

Reagovat
Seydou Doumbia

martínez byl v pohodě u repre, přece jen pořád udělal bronz a to je kurva uspěch...ale tehda měl skončit, nebo nejpozději po euru, takhle si to moc posral no

Reagovat
Johny203

Belgičania sa zbláznili keď mu zverili svoju zlatú generáciu a vyústilo to do toho že zo zlatej generácie je bronzová. Navyše nezvládol generačnú obmenu a ani netrafil správnu zostavu k tomuto turnaju. Zlatá generácia je pasé ale najväčšie hviezdy ešte stihnú minimálne EURO v dobrej forme ( ak budú hrať a nebudú zranený).

Reagovat
smazaný uživatel

S tím týmem dřeváků nemohl dosáhnout na víc, než dosáhl, takže úspěšné angažmá.

Reagovat
johan14

Zlatá generácia drevakov ho zničila

Alebo naopak? Drevený Martinez zničil svojou neschopnosťou zlatú generáciu.

Reagovat
verv

Tady je zase nablito Výbornej trenér, kterýmu se sice nepovedlo tohle mistrovství (z mnoha důvodů). Rozhodně to není žádnej zoufalec, jakej se tady z něj dělá.

Reagovat
domingo

Hral s nima dlouho vyborne, dosahl nejlepsiho vysledku na MS v dejinach, dva turnaje po sobe z nich sel strach a vypadli az s pozdejsimi mistry (o jeden gol). Vytahl je na prvni misto zebricku FIFA, kde zustali skoro celou dobu jeho angazma.

Nemuzou vsechny zlaty generace vyhrat zlaty medaile, navic na Euru 2021 uz ten tym byl za zenitem, realne mel Martinez tym v top sile na jednom turnaji a ziskal na nem bronz, kdyz prohrali jenom s Francii, ktera ma taky zlatou generaci.

Letos je to samozrejme prusvih, ale furt tam postoupili uplne bez problemu a dat Lukaku jednu ze tri 100% tutovek, jsou v osmifinale NAVZDORY tomu jak tragicky vykony predvadej. Martinez je dobrej trener. Ten, kdo je podelal, byl Wilmots pred nim.

Reagovat
norton

Reagovat
verv

přesně popsaný

Btw tebe jsem tady v diskuzi dlouho neviděl

Reagovat
domingo

Jo no, vratil ljsem se na MS

Reagovat
raduinho

Reagovat
eleven11
Reagovat
Kucka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Muffi

Asi tak.

Sice meli excelentni hrace ale taky postove nevyvazene, predtim chybeli kraje, ted zestarli stoperi.

4 CF po sobe nedali ani Spaneli, pruser je hlavne Wales 2016, na titul jim vzdy ten kousek chybel.

Reagovat
Mönchengladbach

Everton čeká.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele