Události La Ligy: Barcelona s Realem mimo hru, fanoušky bavily Real Sociedad a Osasuna

17.01.2023, 16:47
Názory a komentáře
Takefusa Kubo (© AFP)

V 17. kola La Ligy chyběli dva protagonisté, Real Madrid a Barcelona, kteří bojovali o španělský Superpohár v Saúdské Arábii. Za tuhle fotbalovou parádu mimo jiné Saúdové zaplatili 40 milionů eur. Lize chyběly také týmy Valencie a Betisu, další dva účastníci turnaje.

Nutno říci, že absence velkoklubů La Lize neubrala na půvabu. Naopak. Nastala možnost více se soustředit na týmy jako Real Sociedad a Osasuna, na které je také radost se dívat. Snaží se, hrají aktivní fotbal a na hřišti se prezentují energicky. Tak, aby soupeře donutili se přizpůsobit, pokud chtějí z utkání vytěžit nějaké body. Real Sociedad, který trénuje mnohdy nedoceněný Imanol Alguacil, je po výhře 3:1 nad Athleticem třetí a na Atlético Madrid má k dobru sedm bodů.

Trenér Atlétika Diego Simeone už se zbavil Joaa Felixe, ale lék na trápení jeho mužstva se mu stále nedaří najít. V posledních šesti kolech Madrid vyhrál jen jeden zápas, a to na konci prosince proti slaboučkému Elche. Tentokrát Atlétiko jen remizovalo s Almerií 1:1, a muselo smeknout před gólmanem Fernandem. Změna je na obzoru a nebudeme si nic nalhávat, nastat by mohla i na střídačce.

Ve spodních patrech tabulky prožívá velmi těžké období Sevilla. Problémy mužstva se aktuálně zdají neřešitelné, možná by nepomohla ani změna stylu hry či výměna některých hráčů. Tým je prostě celý špatně sestaven a reálně hrozí i sestup do druhé ligy.

Uvidíme, zda se jim podaří zabodovat v zimním přestupním období. I když realita je taková, že všechna mužstva jsou na tom stejně a doufají, že v lednu najdou to, co se jim nepodařilo objevit za celé léto.

Hráč kola

Takefusa Kubo by klidně mohl být postavičkou z kreslených filmů. Je možné, že pokud bude dál hrát v podobné formě, tak v rodném Japonsku věnují nějaké anime jenom jemu. V Realu Sociedad našel ideální prostředí, kde může rozvinout všechen svůj talent, což v baskickém derby proti Atlétiku potvrdil. Právě jeho zásah rozhodl zápas ve prospěch Realu. Navíc zařídil penaltu, která umožnila Mikelu Oyarzabalovi vstřelit gól, který zpečetil vítězství Realu 3:1.

Gól kola

V zápase mezi Getafe a Espanyolem padaly jen krásné góly. Enes Ünal uspěl přesnou střelou z otočky a Puadův gól po skvělé individuální akci byl také skvostný. Ale když se v jedné ráně spojí přesnost, síla a razance, těžko vybírat jinak. Proto je Joselův gól ze středu hřiště podle španělské redakce Flashscore gólem kola.

Autor: Livesport.cz / César Suárez

Komentáře (6)

Přidat komentář
blaugrana

https://www.youtube.com/watch?v=h-XfevQiPKw

Tento chaloš je poklad. Snáď s Araujom, Pedrim a Gavim budu nasimi buducimi legendami.

Reagovat
CHONG

Tady ty čtyři mladé odchovance máte fakt super, no

Reagovat
sensei25

Iba Gavi a Balde su odchovanci. Ci sa mylim?

Reagovat
Mass

Pedri a Araujo odchovanci nejsou. Spíš důkaz toho, že Barca je ochotná kupovat spoustu mladých hráčů a některé i za dost, většina z nich nevyjde, ale pár se jich fakt povede.

Třeba takoví Wague, Vilarrasa, Ndockyt, Novaes, Reis, Manaj, Abe, Akieme, Mingo, Pereira, Maia, Riera, Ruiz , Riera, Solano a sto dalších, který Barca kupuje za 1-10M€ a který se neprosadí ani do první ligy. Jo ale pak se povede jeden Araujo.

Podobně to dělá i třeba Sparta v ČR, kde si myslíš, jak se jim povedlo vychovat Hložka a Krejčího, ale na každýho takovýho, co se povede, je deset hráčů třeba za 5-10MKč, co se nepovedou.

Reagovat
AlevsakNevadi

Podľa portálu Relevo.com skúsený snajper pôvodne dúfal v angažmán v Reale Madrid. Jeho agent dokonca aj kontaktoval zástupcov kráľovského veľkoklubu, ale oni túto možnosť veľmi rýchlo vylúčili.

Tím z Estadio Santiago Bernabeu nemienil zaplatiť viac ako 40 miliónov eur za futbalistu v pokročilom veku. Okrem toho sa Madridčania vtedy plne sústredili na Kyliana Mbappého, ktorý nakoniec predĺžil zmluvu s Parížom Saint-Germain, čo vyvolalo značnú nevôľu.

Reagovat
AlevsakNevadi

Lewa že pôvodne chcel ísť do Realu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele