Útočník Vittek reprezentaci neřeší

05.11.2016, 15:59
Aktuality
Pomaly sa dostáva do niekdajšej formy. Róbert Vittek sa v drese maďarského Debrecínu dvakrát presadil, pritom odohral len tri duely. Najmä ostatný gól v minulom ligovom kole stál za to, keď ho napálil z 30 metrov. Napriek tomu návrat do reprezentácie nerieši.

V Debrecíne našiel Vittek podľa svojich slov výborné podmienky na futbal a dlho nad ponukou nepremýšľal. Kopačky na klinec ešte neplánuje zavesiť a preto by sa rád rozohral k dlhodobejšiemu pôsobeniu na zelených trávnikoch. Tímu sa však príliš nedarí a v tabuľke okupuje len siedme miesto s osemnástimi bodmi. "Čo sa týka výsledkov, mohlo by to byť podstatne lepšie. Určite máme mužstvo na to, aby sme boli niekde inde, ako momentálne sme. V zápasoch nemáme ani šťastie. Potrebujeme sériu dvoch-troch víťazných zápasov, aby nás to nakoplo. Liga je vyrovnaná, každý môže s každým vyhrať. Ak dvakrát po sebe zabodujeme naplno, hneď budeme v prvej štvorke," povedal pre Denník Šport.

Samotnému útočníkovi sa však darí nad očakávanie, veď v troch zápasoch u južných susedov Slovenska vsietil dva góly a futbal mu stále chutí. "Fyzicky ešte nie som stopercentný, štvormesačný výpadok je cítiť. No každým týždňom to bude lepšie a verím, že aj góly budú pribúdať. Najmä si však prajem, aby som bol zdravý," hovorí ďalej najlepší kanonier slovenskej reprezentácie.

Práve aj k nej prišla v rozhovore reč, skúsený útočník o nej však teraz nepremýšľa. "Reprezentáciu teraz neriešim. Nemám ani nárok na ňu myslieť. Odohral som tri ligové zápasy, predtým som dlho som pauzoval a hľadal som si klub. Reprezentácia je momentálne pre mňa pasé, môžem chalanom iba držať palce. Do budúcnosti je to už asi tiež uzavretá téma, pretože do mužstva sa tlačí veľa mladých hráčov a už je potrebná výmena generácií. Bude to na prospech slovenského futbalu," zakončil Vittek pokorne pre Denník Šport.

Autor: Ľubomír Hudačko / Denník šport

Komentáře (2)

Přidat komentář
Degree

Posledná dve vety

Reagovat
Degree

aaa autocorrect

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele