Úvod bez inkasovaného gólu? Skromný Burgos útočí obranou, láme rekordy a žije svůj sen

12.10.2022, 15:41
Aktuality
Užívat si fotbal se dvěma vstřelenými góly v osmi zápasech? Žádný problém, alespoň tedy ne pro fanoušky Burgosu. Druholigový španělský klub se může spolehnout na poctivou defenzívu a už láme pyrenejské rekordy. A také pomalu začíná pošilhávat po případné účasti mezi tamní elitou...

Burgos v probíhajícím ligovém ročníku ještě neinkasoval a platí to i po duelu devátého kola proti Deportivu Alavés, v němž navíc přišla střelecká exploze. Výhra 3:0 znamenala posun na pátou příčku tabulky a zlomení rekordu neprůstřelnosti Barcelony, konkrétně Claudia Brava, který v minulosti v úvodu sezony poprvé inkasoval až po 755 minutách.

"Byli jsme nervózní, když jsme na tenhle zápis čekali," přiznal sportovní ředitel Michu.

"Po vytvoření rekordu začal celý stadion aplaudovat, číslo se objevilo na světelné tabuli a my po změně stran rekord ještě vylepšili. Byl to fantastický zápas a fantastický večer pro nás i fanoušky," dodává někdejší útočník, který během kariéry střílel branky za Rayo nebo Swansea.

Burgos jednu sérii nastartoval už v závěru minulé sezony a celkem neinkasoval 1 017 minut. Dnes odpoledne hraje na půdě nováčka FC Andorra a brankář Churripi dostane možnost vyrovnat historický rekord deseti čistých kont za sebou v jedné sezoně druhé španělské ligy, který před 52 lety stanovil Francisco Romero z celku San Andrés. Na dosah navíc je celkový španělský rekord, který se třinácti duely v řadě bez inkasované branky drží Abel Resino, někdejšímu gólmanovi Atlética Madrid se to povedlo v sezoně 1990/1991.

"V první řadě stále myslíme na záchranu. Víme, že na tu budeme potřebovat padesát bodů a teď jich máme patnáct. Ale fotbal, podobně jako celý život, je o snění. Hlavním cílem je záchrana, ale i my máme své sny, stejně jako další týmy," naznačil Michu možnou změnu plánů pro druhou polovinu probíhající sezony.

"K první lize máme blíže než k sestupu a pokud budeme i v dalších pěti letech pokračovat v kvalitní práci, tak můžeme postoupit. Klub si vede dobře a hráči společně s členy vedení pracují na maximum, tak proč ne? Můžeme to dokázat," nepochybuje Michu, pod jehož předčasný odchod do důchodu se podepsaly přetrvávající problémy s kotníkem.

"Jsme malým klubem a fanoušci u nás jsou pyšní na každého, kdo oblékne dres Burgosu. A toho si naopak váží samotní hráči, díky tomu zde panuje skvělá atmosféra. Její důsledek pak můžete vidět na hřišti," upozorňuje Michu.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FDF

Jen se bojím, že tenhle článek bude EF polibek smrti a dnes dostanou 3:0.

Reagovat
GrimeBaller98

FDF!!

Reagovat
Y.N.W.A

šušká se, že Pulpit přestává sledovat Inter a ladí kanál s druhou španělskou

Reagovat
Kucka

Michu legendární one-season wonder

Reagovat
Kily

2

Reagovat
Kucka

Myslel jsem PL, ale jasně.

Reagovat
spider_8

Co blaznili s tim Deportivem Vsak kdyz uz se nahodou ukopnes a das gol, tak zalezes a po zbytek zapasu neprelezes pulku ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, není tu prosím někdo. kdo podrobněji sleduje La Ligu 2?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele