Už ten rekord můžu hodit za hlavu a soustředit se na tým, říkal Giroud

04.12.2022, 21:47
Aktuality
Olivier Giroud (© AFP)

Pouhé dva góly chyběly útočníkovi Olivierovi Giroudovi před startem světového šampionátu k dohnání rekordu Thierryho Henryho v počtu nastřílených branek za francouzský nároďák. A po osmifinálovém vítězství nad Polskem, ke kterému přispěl jedním přesným zásahem, se mu povedlo legendu Les Bleus překonat. Aktuálně má na svém kontě 52 reprezentačních tref.

Pro Girouda se jednalo o celkově třetí branku na tomto turnaji, dvě předchozí zapisoval proti Austrálii. A právě těmi se tehdy Henrymu vyrovnal. V prvním klání play-off ho každopádně již nadobro překonal a osamostatnil se v těchto statistikách na čele. "Překonat jeho rekord je splněným snem,” rozplýval se. "Je to výjimečné i tím, že si mi to povedlo během mistrovství světa. Hodně lidí mi připomínalo, že jsem blízko, teď to už můžu hodit za hlavu a soustředit se plně na úspěch týmu. Doufám, že dojdeme co nejdále, a třeba ještě nějaké góly přidám.”

Už před mistrovstvím se v mnoha ohledech skromně vyjadřoval, že o rekordní počin v tomto ohledu mu nejde tolik jako o týmový úspěch. A po utkání s Polskem svou rétoriku nezměnil: "Náš příběh pokračuje, i když cesta k titulu je ještě dlouhá. V kabině jsme si řekli, že musíme pokračovat jako mužstvo a turnaj si užívat. Jsme parta kamarádů a projevuje se to i na hřišti.”

Top 10 nejlepších střelců Francie:

1. Olivier Giroud (od roku 2011) - 52 branek
2. Thierry Henry (1997-2010) - 51 branek
3. Antoine Griezmann (od roku 2014) - 42 branek
4. Michel Platini (1976-1986) - 41 branek
5. Karim Benzema (od roku 2007) - 37 branek
6. David Trezeguet (1998-2008) - 34 branek
7. Kylian Mbappé (od roku 2018) - 33 branek
8. Zinédine Zidane (1994-2006) - 31 branek
9. Just Fontaine (1953-1960) - 30 branek
9. Jean-Pierre Papin (1986-1994) - 30 branek

Autor: Patrik Sandev / ČTK

Komentáře (54)

Přidat komentář
Gunner14

Super pribeh, do 24 let prakticky neznamej fotbalista a ted je z nej nejlepsi strelec v historii Francie. Zaslouzene, ale tak do 2 let ho Mbappe trumfne, ten si v klidu pujde pro 100+ jestli se mu vyhnou zraneni.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Milan.B

Reagovat
hona.kub

Su strašně rád, že hrál i za Chelsea, strašně sympatickej člověk. Přeju mu všechny úspěchy, mnohokrát byl strašně podceňovanej a nakonec udělá takovou úžasnou kariéru.

Doufám že urve s Francií třeba i tu obhajobu!

Reagovat
Cechino

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Front hell

Jemu to nejde nepřát.

Reagovat
Frony

Francie s Giroudem na hrotu>Francie s Benzemou na hrotu

Reagovat
nani92

Reagovat
Vopi11

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
norton

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

tbf Fontaine je aj tak bezkonkurencny: 21 zapasov, 30 golov, z toho 13 na MS

Reagovat
romeo351

To je Benzema vážně tak nenáviděn, nebrán v repre? Myslel jsem, že tu minulost v zájmu úspěchu jaksi zahodili…

Reagovat
Frony

Je zraněný

Reagovat
Seydou Doumbia

ted je zraněn, nemít v repre kdysi spory a nebýt ted zraněn tak je jasně nejlepší střelec on, škoda synka

Reagovat
pobody's nerfect

Kdyby měli preferovat úspěch, hrají s giroudem. Ten se jim hodí do systému více, než Benzema.

Reagovat
nani92

niečo také len tak nezahodíš, samozrejme, že sa tváriš, že je to ok, ale ked vieš, že máš v mužstve kktka, ktorý vydiera spoiluhráča, tak si budeš vždy na neho dávať pozor

Reagovat
EaP

Ako Giroud je sympaťák , to hej. Ale je celkom úsmevné túto vežu do 16ky porovnávať s hracom ako Thiery Henry. A beztak mu k tomuto titulu najlepšieho strelca neuveriteľne dopomohli okolnosti. Čo ma však zaráža , že Francúzsky najlepší strelec ma 50 gólov . Počas včerajšieho zápasu dal Lewa za Poľsko v 138 zápasoch svoj 78 gól . A to hra za Poľsko

Reagovat
oli9

No je to tím že Lewa je dlouhodobě číslo 1 v Polsku, vždyť u nás Koller, Baroš taky duo které je první v tabulkách a prostě hráli často.

Vem si že například taková Itálie má rekord 35 branek, jakožto její nejlepší střelec

Reagovat
Seydou Doumbia

jak píšeš no, mělo by to dávat logiku...sračka repre + hovno konkurence = 1 hráč miliarda golu

top repre + miliarda utočníku = málo golu

Reagovat
EaP

Nieje to celkom pravda . Ak by Taliani či Francúzi mali dlhodobo výkonnostne stabilného svetového útočníka , určite by sa nestriedalo toľko hráčov na tej pozícii . A to ma proste udivuje. Že také Poľsko dokázalo vyprodukovať Lewu ale Francúzi takú persónu nikdy nemali.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zase když máš několik top světových útočníku tak se snažíš dát v reprezentaci prostor všem, ne že ti hraje Henry 15 let a všichni ostatní at jdou dopiče, chápeš...musíš dát přiležitost i ostatním, aby se na tu reprezentaci nevysrali když budou potřeba

Reagovat
oli9

Francie, Itálie obe repre měly top útočníky v každé dekádě.. Jen prostě nechali v kvaldě, přátelacich atd hrát i jiné útočníky. A také jiný styl fotbalu.. U těch týmu jako Česko, Slovensko, Polsko atd dává útočník 80% gólů.. U takové Francie je to jedno tam dá 2 góly klidně obránce

Reagovat
king23

Takže Brazílie, Argentina nebo Portugalsko jsou sračka repre s hovno konkurencí?

Reagovat
Seydou Doumbia

je par vyjímek, ale jinak prostě mi nepříjde překvapivý že v top repre mají nejlepší střelci 50 branek, když tam je popiči konkurence

Reagovat
king23

Ale to tak přece vůbec není.

Portugalsko 118

Argentina 94

Brazílie 77

Německo 77

Belgie 68

Kolem 50 má jenom Anglie, Francie a Nizozemsko a pak je tady ta Itálie, která je úplný extrém. Přičemž u všech těchto reprezentací to lze z velké míry přisoudit tomu, že nejlepší útočníci buď začli reprezentovat pozdě, skončili brzo nebo prostě z jiných důvodů nehráli - ať už se bavíme o Owenovi, Tottim nebo Benzemovi. Naopak myslím nikdo nepochybuje o tom, že pokud se nic zvláštního nestane tak Kane a Mbappe posunou ty rekordy svých repre o dost výš.

Reagovat
Seydou Doumbia

Belgie není top repre, Španěly si ještě zapoměl...ale jako nepříjde mi na tom nic překvapivého, ve sračka repre je větší šance že někdo může golově dominovat, naopak v top repre je větší šance že top hráči budou mít těch branek méně...když si vezmeš ty repre druhého sledu, tak tam určitě je dost útočníku, kteří naprosto dominují v golech...ted je to stejně jedno jak píšeš, mbapé udělá 100+ a už nějaký žirud bude pryč

Reagovat
king23

Španělsko je na přelomu - 59 nepovažuji ani za hrozně moc ani "okolo 50"

Máš pravdu, že v repre druhého sledu je jednoduché dominovat, akorát si nemyslím, že platí, že v TOP repre je to opačně. Tam je to spíš 50:50 a těch faktorů je tam víc, přičemž hlavní je, jestli tam byl nějaký TOP útočník, který byl na reprezentačním vrcholu dlouhou dobu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Csaplárova past

40 zapasu a Mbape bude prvni. A zastavi se tak na cisle 90 ...

Reagovat
king23

No skutečnost je spíš taková, že francouzi nebyli v reprezentaci dosud nikdy pořádně produktivní. Aby měl nejlepší střelec reprezentace v historii jenom 52 branek je dost málo. Víc stihl i takový Koller u nás za kratší dobu. A to Česko narozdíl od Francie nehrává tolik zápasů na MS/ME.

Nemít benzema nedobrovoulnou několikaletou přestávku byl by jednička jasně on. A Mbappe bude mít na konci kariéry minimálně 2x tolik.

Reagovat
Csaplárova past

Porovnavat Kollera s francouzskymi utocniky a argumentovat jeste mene zapasy na MS a ME? Mozna v tom to bude ... ze Koller narozdil od jinych hral vice zapasu proti slabsim souperum. Ze vsechny mice smerovaly jen na Kollera, kdezto Francie mela vice hracu, kteri rozhodovali zapasy.

A nerozumim komentarum typu - Kdyby Benzema nevypadl z reprezentace ... a neni to jedno?

Reagovat
EaP

Presne s rovnakými súpermi hrával ako útočníci Francuzska . Kvalifikáciu hráva koľko ? 50-60 mužstiev v Európe a sú rozložený do košov . Čiže každý ma aj silného súpera ale taktiež aj outsidera. Toto nieje celkom presný argument

Reagovat
king23

Tak jinak, Giroud odehrál za francouzskou reprezentaci 117 zápasů, Koller jen 91 a přesto dal víc gólů s mnohem slabší reprezentací.

Myslím, že pointa mého příspěvku je jasná. Giroud dal za reprezentaci 52 gólů, což je sice slušné číslo, ale je to rekordní jen shodou okolností, nikoliv tím, že by to bylo nějak vysoké číslo.

Reagovat
Csaplárova past

Tak jinak. Guroud ma z toho poctu zapasu prumer 55 minut na zapas. Koller 70.

Reagovat
king23

To ale furt vychází, že Koller odehrál celkově míń minut než Giroud a dal víc gólů, což je přesně to, o čem tady píšu.

Reagovat
Csaplárova past

Jo, ale Giroud ma Kollerovu roli target mana az poslednich nekolik desitek zapasu, kdezto Koller to mel takhle porad a vse smerovalo na nej.

Nezvelicuju 50 golu Kollera a nesrazim 50 golu Girouda. Giroud ve svem veku tahne repre, Koller byl v 36 letech kde? Za me Giroud

Reagovat
king23

Ale jo, to zas já nechtěl srovnávat kvalitativně Kollera s Giroudem, tenhle minisouboj by za mě vyhrál Giroud taky. Já jenom tvrdím, že 52 gólů Girouda je sice slušný počin, ale fakt, že je to rekord je spíš dílem náhody a shody aokolností, než že by ot bylo až tak fantastické číslo.

Reagovat
nani92

miláčik však on myslí len na tým

Reagovat
7kaka7

tady je krásně vidět jak se EF omladil Když jsem já začal sledovat fotbal, tak okolo 50 byl zcela standardní rekord skoro všech reprezentací...Koller tuším překonával Puče na 36 golech 70+ měli max nějaké Saudské Arabie, či jiné bizarní repre Messi, CR7, Lewa atp zcela "znehodnotili" předchozí statistiky a 50 repre golů se bere jako průměrný výkon

Reagovat
j_mrazik

Myslíš třeba Ali Daeiho?

Reagovat
Csaplárova past

Hralo se mene zapasu a zapasy byly proti tezsim souperum. Jednak bylo vice TOP hracu a druhak s tim jak se porad rozsiruje MS a ME, tak hraci budou hrat "lehci zapasy".

Reagovat
Nikikrew

Obrovsky uspech pre neho, fakt klobuk dole ako sa este drzi na vrchole . Skoda, ze mu chyba titul za Arsenal, sezona 15/16 trestuhodne zahodena sanca....

Reagovat
nani92

v zime na hosťovačku ked sa Jesus zraní

Reagovat
Nikikrew

Nah nepasuje do Artetoveho systemu, z lavicky by bol dobry

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Giroud je největší francouzská legenda v celé jejich historii. Mbappé ho nikdy nepředstihne.

Reagovat
Front hell

Reagovat
smazaný uživatel

a pak si to rozdali s mbappém ve sprchách

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele