V Brazílii budou jednat o obměně vedení, Dunga asi přijde o OH

02.04.2016, 10:34
Aktuality
Zaujalo nás
Počínaje příštím úterým rozjede brazilský fotbalový svaz sérii jednání o budoucnosti trenéra Carlose Dungy a generálního koordinátora národního týmu Gilmara Rimaldiho. Tento tandem měl u kormidla vydržet až do mistrovství světa 2018, tam by se však až šestí Kanárci v tuto chvíli ani neprobojovali...

Ačkoliv si prý Carlos Dunga čerstvou remízou s Paraguayí (2:2) s největší pravděpodobností zajistil pokračování ve funkci, doslova jen pár sekund ho podle všeho dělilo od jistoty odvolání.

Dani Alves za Brazílii vyrovnával až ve druhé minutě nastavení, Kanárci však zůstávají po šesti utkáních na nepostupové šesté pozici, když ani napotřetí nedokázali přivézt všechny body z cizího prostředí.

Proto se v brazilských médiích hojně objevují spekulace o blížícím se koučově odvolání. Dle Rádia Bandeirantes má například bývalého skvělého obránce nahradit Tite, ihned jakmile jeho Corinthians završí misi v Copa Libertadores.

Jenže Tite se na lavici brazilské reprezentace dlouhodobě odmítá uchýlit a ze svého pevného postoje evidentně nijak neslevuje. Zrovna před dvěma dny zavrhl dokonce i variantu, že by si svůj čas na chvíli rozdělil mezi klub a olympijský výběr.

Právě zeštíhlení Dungovy zodpovědnosti je aktuálně zřejmě tím nejpravděpodobnějším řešením ošemetné situace.

Mistr světa z roku 1994 by měl za stávající situace vykonávat funkci hlavního trenéra na výroční Copě Américe stejně jako na olympiádě v Riu de Janeiro, teď je však favoritem na převzetí druhé jmenované role Dorival Júnior ze Santosu.

Výhodou 53letého kouče je fakt, že roku 2010 v Santosu dohlížel na Neymarovu nejplodnější sezony v rodné krajině. Právě barcelonská hvězda má být také největší oporou výběru do 23 let, který se na domácí půdě konečně pokusí vybojovat olympijské zlato.

Doposud brazilským maximem zůstávají tři finálové účasti - ta poslední z nedávných her v Londýně, zbylé dvě z osmdesátých let.

Autor: Tomáš Daníček / globoesporte.globo.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedině dobře, jak může vynechávat T.Silvu

Reagovat
veikko

Má jedny z nejlepších hráčů na světě a dělá z toho bramboračku.

Reagovat
technecium

Nikdy jsem nechápal, proč to na MS 2010 stavěl na dobrý defenzivě, když měl k dispozici hráče jako Kaká, Ronaldinho, Robinho a tak...

Reagovat
fantomas

Protože to jinak neumí.

Reagovat
technecium

Tak proč trénuje Brazílii? Ať si jde trénovat Italy nebo Řeky

Reagovat
SunFells

Protože další variantou je Scolari.

Reagovat
Trand

Na MS2010 to byl ale skvěle sestavený tým. Zhatil mu to zkrat jedince.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, Brazília vtedy nehrala vobec zle a boli najvačší favoriti a z tých hráčov čo technecium vymenoval tak zabudol na toho ich vtedy najdôležitejšieho Luisa Fabiana

Reagovat
risk je zisk

Tvle, to ubehlo uz 6 let. Jakoby to bylo vcera.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedine dobre, stavať Renata Augusta a podobných nýmandov z Číny keď tam má Coutinha a Oscara je na hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

Oscar

Reagovat
icka

Vsechno lepsi jak hraci z Ciny.

Reagovat
fantomas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele