V Chelsea bych nechytal pravidelně, vysvětluje volbu Butland

24.03.2013, 21:20
Aktuality
Jack Butland se v zimě rozhodl přestoupit z Birminghamu do Stoke, přestože měl na stole i nabídku z Chelsea. Mladý brankář chce pravidelně chytat, a proto kývnul na nabídku skromnějšího klubu. Jeho boj o místo v brance týmu Premier League začne v létě, nyní ještě hostuje v Birminghamu.

"Odmítnout Chelsea bylo i nebylo těžké rozhodnutí. Chelsea je skvělé místo pro hraní fotbalu, jsou to vítězové Ligy mistrů, Stoke je ale také skvělý klub, jen z rozdílných důvodů. Cítím, že se ve Stoke můžu lépe vyvíjet než v tuto chvíli v Chelsea. Takhle je to jednoduché. Chelsea neudělala nic špatně, jen mi v tuto chvíli nesedí," vysvětluje Butland.

Dvacetiletý Butland má velmi slibně rozjetou kariéru, už se podíval i do anglické reprezentace, ve které by se rád natrvalo usadil. "Pokud mám konkurovat Joe Hartovi a dalším brankářům, tak potřebuju chytat v Premier League. Cítím, že ve Stoke to můžu dokázat. Proto bylo pro mě snadné se rozhodnout, už se nemůžu dočkat nové sezony," dodává.

Stoke za Butlanda zaplatilo přibližně čtyři miliony liber a bude zajímavé sledovat, jak v bude v létě řešit otázku brankářů. V týmu je totiž jasnou jedničkou Asmir Begovič a vytlačit ho z brány by nebyl nijak snadný úkol. Je ale možné, že Begovič zamíří do věhlasnějšího klubu.

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (444)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele