V nominaci Brazílie na olympijský turnaj nechybí Neymar

29.06.2016, 17:19
Aktuality
Brazílie letos pořádá olympijské hry a jejich součástí bude tradičně i fotbalový turnaj. Ten se jihoamerické zemi ještě nikdy nepovedlo vyhrát, o premiérový triumf se má zasloužit tým vedený útočníkem Barcelony Neymarem...

"Neymar je jedním z nejlepších hráčů světa a rád by ho měl každý trenér. Vím, co pro Brazílii znamená zlatá olympijská medaile. Na tento moment jsem čekal velice dlouho, teď jsem nažhaven a připraven," říká trenér Rogerio Micale.

Olympijský turnaj je určen především pro hráče do 23 let a každý kormidelník má možnost povolat tři starší fotbalisty. Jednou z těchto brazilských výjimek je Neymar, který kvůli akci v Riu de Janeiro oželel Copa América, vedle něho dostali důvěru i křídelník Bayernu Mnichov Douglas Costa a již 37letý brankář Fernando Prass.

Olympijský turnaj začne 4. srpna, Brazílie se v základní skupině střetne s Jihoafrickou republikou, Irákem a Dánskem.

Nominace Brazílie na olympijský turnaj v Riu:
Brankáři:
Fernando Prass (Palmeiras), Uilson (Atletico Mineiro).
Obránci: Luan (Vasco da Gama), Rodrigo Caio (Sao Paulo), Marquinhos (Paris-Saint Germain), Douglas Santos (Atletico Mineiro), Zeca (Santos), William (Internacional).
Záložníci: Rafinha (Barcelona), Rodrigo Dourado (Internacional), Fred (Šachtar Doněck), Thiago Maia (Santos), Douglas Costa (Bayern Mnichov), Felipe Anderson (Lazio).
Útočníci: Neymar (Barcelona), Gabriel Barbosa (Santos), Gabriel Jesus (Palmeiras), Luan (Gremio).

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ty krávo proč tam tahaj toho dědka o kterým nikdo v životě neslyšel!!!!!! Proč nevzali Silvu?!!!!

Reagovat
raduinho

Oni můžou vzít 3 hráče nad 23 let a vezmou 37letého brankáře

Reagovat
Greny

To prostě nejde pochopit, jo kdyby to byla nějaká brankářská legenda typu Buffon a prostě by předtím nikdy nebyl na OH a řekl že tam chce tak to pochopím ale toto ne

Reagovat
smazaný uživatel

Mě spíš překvapuje, že tam není nikdo z toho Corinthians, když už je tam tolik "domácích" hráčů. Źe by loňští kluboví mistři světa neměli nikoho dobrýho do 23 let? A proč Titemu nedali i trénování OH? Jestli tak moc chtěj premiérově vyhrát, mohl se právě tady ideálně připravit na zářijovou kvalifikaci s Ekvádorem. Pořád mám pocit, že to olympijský zlato jakoby nebyla dostatečná priorita. V kvalifikaci tolik na 5. místo neztrácí, to by dali i později, ale když nevykopou zlato na LOH letos, tak už nikdy:(

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba proto, že lepšího gólmana nemaj? Víte o někom, kdo by byl v kanárkovitý bráně oporou?

Reagovat
Mr.Mike

Fred měl stopku nějakou dobu ne? už může zas hrát?

Reagovat
SunFells

Jo, jo.

Reagovat
Pipo123

Anderson ? nemali sme ho pustiť

Reagovat
smazaný uživatel

Je mu 23, takže ho Lazio muselo pustit

Reagovat
Tigerinho

Marcelo?

Reagovat
smazaný uživatel

Marcela brazilský trenéri ignorujú, nechodí hrávat ani za seniorskú reprezentáciu. Neviem čo im spravil, šak to je najlepší lavý bek brazilský, tak neviem prečo ho nepovolávajú. Ale tak pre Real len dobre, aspon si oddýchne pred novou sezonou.

Reagovat
smazaný uživatel

Luiz ho teda minimalně letos jasne předčil.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli vzít Ronaldinha

Reagovat
Whitemedia

Willian chybí, výborně

Reagovat
db18

Byl už na Copa America, tak to bylo jasné.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Felipe Anderson

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom dva gólmani?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nevzal Kenedyho z Chelsea? Co hrál, tak zahrál velice slušně. Navíc druhou půlku PL odehrál relativně dost zápasů, aby byl nominován

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele