V TŘETILIGOVÉM ŠLÁGRU PODZIMU BYSTRC PADLA

11.11.2003, 17:44
Aktuality
Tak jako byl v Gambrinus Lize "zápasem podzimu" duel Sparta - Ostrava, v Moravskoslezké Fotbalové Lize (MSFL) by se podobně dal nazvat šlágr Dosta Bystrc - Hanácká Slavia Kroměříž, tedy souboj druhého s prvním. Před posledním patnáctým kolem měla Kromeříž jednobodový náskok právě na druhou Bystrc, šlo tedy o hodně. . .

Už od prvního kola letošního ročníku MSFL se Bystrc začala považovat za černého koně ligy poté, co hned v prvním kole dokázala porazit loni druhé béčko ostravského Baníku, dobré výkony si Dosta překvapivě udržela po celý podzim.

Na zápas přišlo na třetí ligu neuvěřitelných 2150 diváků, což je pro Bystrc rekord, více lidí nepřišlo ani na pohárový zápas proti Liberci který se v Bystrci hrál před pár lety. Hrdinou celého zápasu se stal útočník Kroměříže Martin Guzik, který se trefil z přímého kopu a rozhodl tak zápas ve prospěch hostů. "Zápas jsme mohli rozhodnout i dřív. Už v první půli jsme si vypracovali několik šancím soupeři jednou pomohla tyč. Bystrc naopak neměla stoprocentní střeleckou příležitost ani jednu. Jeli jsme do Brna vyhrát a to se nám nakonec povedlo," řekl po zápase autor vítězného gólu. Dát Guzikovi příležitost, aby třikrát zahrával přímé kopy z míst poblíž šestnáctky, byla z naší strany sebevražda. Zvlášť když mu sudí toleroval, že si vždy posunul míč o několik metrů směrem ke středu velkého vápna. Pak se nám vážně zranil Ryšavý a na průběhu střetnutí se to vážně projevilo. Ve středu hřiště hodně scházel. My jsme si bohužel na rozdíl od soupeře žádné standardky nepřipravili. Naši útočníci Veselovský se Zedníčkem jsou doma naprosto neškodní. V osmi utkáních nedali na podzim jedinou branku. A bez gólu se samozřejmě vyhrát nedá" zhodnotil trenér Dosty Libor Danihelka. V závěru zápasu se vysunul na hrot Macík, ale ani to už Bystrc od prohry nezachránilo. Už to bylo vabank. I po inkasovaném gólu jsem ale stále věřil, že aspoň remízu urveme. Jenže Kroměříž má zkušené mužstvo, náskok si pohlídala. Nám se v koncovce vůbec nevedlo.

Zápas okomentoval i trenér hostí Alois Skácel: Do Brna jsme cestovali s cílem především neprohrát a ono to nakonec vyšlo ještě o mnoho lépe. jen v úvodu nás domácí trochu zaskočili. Jejich tlak byl zpočátku značný. Podařilo se nám ale situaci ustát a pak už jsme byli lepším celkem- Guzik trestňáky kopat umí velice dobře, a znovu to potvrdil. Bylo dobře že zrovna na poslední kolo vyšel zápas prvního z druhým. A pro nás je samozřejmě skvělé, že jsme to byli mi, kdo v něm triumfovali.

Kroměříž se tedy stala podzimním mistrem MSFL a přezimuje se čtyřbodovým náskokem na druhou Bystrc.

Autor: Jan Werner

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*

!!!!!!FORCA KM!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nene, kdo se smeje naposled, ten se smeje nejlip a bude to stejne jako minulej rok v Divizi D BYSTRC !

Reagovat
HOST*Kamil

Hanáci!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jasně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele