Valdano: Messi prý může vydržet až do MS v roce 2026

21.12.2022, 10:18
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Jorge Valdano je už nějakou dobu ve fotbalovém důchodu, světový fotbal však každopádně pochopitelně nadále bedlivě sleduje. A na svět vypustil zákulisní informaci, že Lionel Messi, který neoznámil konec v reprezentaci po MS v Kataru, bude pokračovat v dresu Argentiny až do roku 2026, čili do následného světového šampionátu konaného v Kanadě, USA a Mexiku.

Valdano v osmdesátých letech působil ve Španělsku v dresu Zaragozy a Realu Madrid, pak se na Pyrenejském poloostrově vrhnul do trenéřiny a funkcionařiny. V roce 2011 v madridském klubu řekl bývalý argentinský reprezentant poslední sbohem profesionální struktuře, třeba ale pořád udržuje docela blízký vztah s Lionelem Messi, největší hvězdou týmu La Albiceleste.

A i když si Messi splnil svůj dětský sen a pozvednul nad hlavou trofej pro mistra světa, podle Valdana ve svých pětatřiceti letech nemusí nutně skončit s argentinským nároďákem, tedy co se týče jeho další účasti na mistrovství světa. "Mluvil jsem s ním ještě před startem turnaje. A mimo kameru mi sdělil, že by si chtěl zahrát též na šestém světovém šampionátu, že se žádný hráč na tolika mistrovství světa ještě nikdy neukázal,” osvětloval důvody Messiho pohnutků.

Přitom před začátkem katarského podniku bylo více než jasné, že se pro Messiho jedná o jeho závěrečné vystoupení na světovém šampionátu. "Když se údajně stane mistrem světa, nechá si argentinský dres i pro následující mistrovství. Takto se mnou hovořil,” podotkl v rozhovoru pro španělské radio Cadena COPE. "Uvidíme ovšem, jestli Messi bude způsobený pro takový počin. Fotbal totiž v historii ukázal, že být šestkrát na takovém turnaji je prakticky nemožné.”

Autor: Patrik Sandev / goal.com, sport.ua

Komentáře (91)

Přidat komentář
Mercury

Bude mu cerstvych 39, bude zrejme hrat MLS, coz nahrava propagaci sampionatu. V nejake mentorske roli a s mensi minutazi si ho uplne klidne dovedu predstavit v tymu. Staci se podivat na Modrice

Reagovat
Rothbard

Modrič je u týmu v mentorské roli, hraje MLS a na MS měl menší minutáž? Ale no tak...

Reagovat
Mercury

To netvrdim, napsal jsem to trochu blbe, ale myslel jsem to srovnani jen vekem

Reagovat
HalaMadrid_Flx

to s tím Modriče, jinak první část

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Modričem*

Reagovat
Mercury

Srovnani s Modricem se tykalo jen pokrocileho veku

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Seydou Doumbia

tak to každému slušnému člověku došlo, jen se to snaží klasicky každý otočit

Reagovat
Spagetka

Nebude mu čerstvých 39, nýbrž čerstvých 40. Každý půl rok či rok s jeho věkem bude násobněji těžší. Nicméně pokud dokáže Pepe skoro ve 40 odehrát na stoperu, Ibra být tahounem AC Milán, neměl by s tím mít problém ani Messi. Pokud by měl kolem sebe běhavé hráče jako teď, kteří se mu obětují, tak s jeho geniálním fotbalovým myšlením může být stále platným pro tým. Osobně tomu, ale nevěřím, protože si myslím, že tou dobou už ukončí karieru.

Reagovat
Mercury

Lionel Messi - datum narození: 24. 6.1987

Mistrovství světa ve fotbale 2026: 8. 6. 2026 – 3. 7. 2026

Dokonce ani tech 39 mu nebude, natoz 40

Reagovat
Spagetka

39 mu bude, ale 40 ne, to jsem se spletl, měl jsem za to, že mu je 36 už.

Reagovat
Atlético de Madrid

Zatím to nevypadá, že by nějak šel dolů. Pořád to byl nejlepší hráč MS a třeba podle WhoScored to byl i nejlepší hráč podzimní části L1 i skupinové fáze LM. Obecně Messi za posledních 10 let nešel nějak zásadně výkonostně ani fyzicky dolů a s tím jeho stylem hry může vydržet ještě dlouho. Za mě je to spíš otázka motivace. Nevím, jestli se mu bude chtít hnát se za dalšími tituly s PSG, i když je určitě lákavé zkusit ještě aspoň jednou vyhrát LM. Ale v repre těžko říct, další Copa bude až za 3 roky, MS za 4 roky, to je fakt dlouhá doba.

Reagovat
celeb

copa 24 zacne po skonceni dalsej sezony, cize za rok a pol.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Salfovic

WhoScored je strašná sračka.

Reagovat
AlmazStruhar1231

WhoScored není sračka. Svoje hodnocení má postavená pouze na statistikách pomocí algorytmu. Jestli přikládá jedné či oné statistice vhodnou váhu, to už je věc druhá. Každopádně narozdíl od jiných hodnotících webů alespoň vylučuje lidský faktor a je může tudíž být objektivní. Samozřejmě tím neříkám, že jakmile whoscored někoho oznámkuje jako nejlepšího hráče, nutně tomu tak musí být. S tím, že byl Messi nejlepším hráčem podzimu ale polemizovat nebudu a to ve všech soutěžíš, do kterých nastoupil (krom Tropheé).

Reagovat
Mercury

Reagovat
Keboto

Reagovat
Atlético de Madrid

Ja se na whoscored odkazuju, protoze jsem na podzim nesledoval L1 ani zapasy PSG v LM. Cele adeleni je o tom, ze Messi je porad jeden z nejlepaich hracu a neni to jen o par zapasech na MS.

Reagovat
Kokesh

Šel hodně dolů. Bez míče je roky příšerný, neudělá nic navíc. Dávno už nemá nejlepší čísla průniků ani dribbling, ztrácí spoustu míčů a určitě už není tak neomylný jako předtím....v jeho nejlepší éře to byl hráč, co se mu prakticky nedal vzít míč a dělal všechna rozhodnutí naprosto skvěle.

Loni byl příšerný, nechápu jak můžeš napsat, že nešel vůbec dolů...

Reagovat
technecium

Tak jsme si zaprehaneli... Loni mel spatna cisla, protoze za PSG hral na hristi nejniz, co kdy v zivote hral.

Reagovat
Kokesh

Omg, však nebyl ani v top 30 Ballon d'Or. I když je ta anketa poslední roky dost nepřesná, několik let v rade byl vždy top3, takový extrémní výpadek už asi něco znamená ne?

To nebylo o číslech, prostě neměl tu svou výjimečnost. Trápil se a byla to špatná sezóna.

Reagovat
technecium

Videl jsi aspoň jeden zapas PSG? Pochybuju

Reagovat
Kokesh

Samozřejmě, že ne. Privilegium sledovat jejich zápasy máš jen ty.

Reagovat
AlmazStruhar1231

Tady nevěřím, že jsi koukal na zápasy PSG. I vloni, kdy kvůli celé řadě faktorů neměl taková čísla, to byl TOP 5 hráč na světě. Lidi jsou od něj ale zvyklí na 50+25, z toho 35 + 15 v lize a tím, že se k tomu ani nepřiblížil, spousta lidí usoudila, že už má to nejlepší za sebou. Jak ale zmiňuje kolega nade mnou, hrál hodně hluboko, celá Paříž navíc pod Pochem hrála naprosto strašně, neměl žádnou přípravu, trápila ho zranění a trefoval brankové konstrukce víc než branku samotnou. V TOP 30 ale za mě měl být určitě. Máš pravdu, že jeho driblink už kvůli nižší rychlosti není takový, jako býval. Rozhodování má ale podle mě čím dál lepší a tvořivý je stejně, ne-li víc. Gólů dává méně, ale teď se rozjel a já bych se ani nedivil, kdyby se mu nějak podařilo dát tuhle sezonu 40+30 (už teď má neuvěřitelných 24+18 v 29 zápasech).

Reagovat
smazaný uživatel

Teď Messi vyhraje Ballon d'Or, a bude zase ve své "éře"

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
kattos

Reagovat
Ereinion

No vzhledem k jeho stylu hry, kdy stejně tolik neběhá, proč ne...bude záležet na zdraví a motivaci...

Reagovat
Acrocephalus

Co na to CR7?

Reagovat
Jolly Roger

Určitě by hrát mohl, ale lepší je odejít jako king a to by prováhal.

Reagovat
Generalní Gladiator

Konec kariéry mnohdy i nespravedlivě dokáže ovlivnit vzpomínky na hráče a celou kariéru. Jen málokomu se poštěstí to,co Messimu.Jeto mimořádná příležitost,tak snad to neprováhá, po pohádce by mohl skočit do obyčejného příběhu.

Reagovat
madridcan

Ja som sa pristihol, že v tom nastavení to mal Messi jebnuť do šibenice a asi nie len mne, sa zastavil čas...že to by bolo epické

No a prvou vetou si vystihol Cristiana akurát. Chcel veľa, nemá nič. Ja ako Real Madrid mu nikdy nezabudnem čo pre nás spravil, ale od odchodu je proste rival. Nie si viac ako klub(veď aj tí, ktorí to týmto heslom prezentovali už možno o chvíľu nebudú na futbalovej mape), nie si viac ako repre a ešte žlčovito, ale s vďakou pôjde na tých pár minút do USA o štyri roky aj na lavičku

Reagovat
Mercury

Ja ako Real Madrid

Reagovat
madridcan

Prečo nie? Vy máte po novom titul majstra sveta od hráča, ktorý už vám nepatrí a stále vediete boj s Cristianom...tak kto je na tom horšie?

Reagovat
madridcan

Šermovanie ohľadom dátumu narodenia vyššie mi dalo jasnú odpoveď Gratulujem k titulu

Reagovat
valloire

Reagovat
alcantara

Tak Messi je Barcelona rovnako ako je Totti AS Rim, Pele Santos, Jordan Chicago atd. Na tom nic nezmeni ani zebracke PSG, rovnako, ako na tom nic nezmenila Amerika. Ten presah chape asi kazdy, kto nie je trosku pomalsi. A aky boj prosim Ta? Tu nie je o co bojovat, jeden je na vrchole, druhy sa vlastnou sebastrednostou dostal niekam doprdele do Rijadu, kde to nikoho nezaujima. Karikatura seba sameho. Boj asi vedies max Ty vo svojej hlave.

Reagovat
madridcan

Keby si čítal lepšie, tak mňa absolútne od konca CR v Reale CR nezaujíma.

To už vy si idete svoje kokotiny a ťahate do toho Real(prezri si diskusie) plus porovnavánia tých dvoch a ako Merengues prežívajú, že Messi vyhral titul.

Dávno o tom skončila debata pre mňa osobne, keď sa pakoval do Juventusu. Ja píšem o Reale, vy ako sa bijete do pŕs za Messiho mi príde komické a kľudne si tu spomeň aj Vitteka v tvojom vyrátavaní

Reagovat
alcantara

Tak je to najvacsi hrac v historii Barcelony, taky uz nikdy nebude, top 3 historie, pamatam si a sledujem ho od zaciatku, ked mal 17 rokov, az po jeho koniec. Tak za koho sa mam alebo mame bit, fakt neviem. Jednoducho nerozumies tomu presahu, co vsetko urobil pre Barcelonu, takze tazko Ti to vysvetlim. A kto tu taha Madrid, fakt neviem, za druhych nezodpovedam, ale vsimol som si predovsetkym reci o GOAT a pod. Ziadny Madrid.

Kludne mu to zelaj, ak mas na to dovody, rovnako mu to nezelaj, ked nemas, to je Tvoja vec. Ja ziadny titul Barcelony neoslavujem, mna potesil WC pre Messiho. Nerozumiem, preco to splietas dokopy.

Reagovat
madridcan

A veľkoryso prehliadnem to ako si ty prehliadol, že som to Messimu v kľude prial Takže si oslavuj Messiho v klube šejkov ako titul Barcelony

Reagovat
celeb

more than fan

Reagovat
Salfovic

Vůbec tomu nevěřím. Ale kdyby přeci, tak by se asi musel zatáhnout dozadu na pozici špílmachra.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo brankáře, jestli Martineze zavřou do ústavu.

Reagovat
Atlético de Madrid

Zatažení hlouběji právě nedává smysl, protože v současném fotbale nejde hrát s jedním záložníkem, který nebrání a neběhá. Na pozici středního záložníka potřebuješ hráče jako De Paul a Fernández, kteří nemusí být tak kreativní jako Messi, ale musí být univerzální s velkým fyzickým fondem. Největší smysl dává i do budoucna to, co s Messim udělal Scaloni. Tedy postavit ho co nejblíž k bráně a dát mu maximální volnost. V téhle pozici se nepředře a má volnost doplňovat zálohu, křídla i útok podle potřeby. Zároveň je pravděpodobné, že tuhle roli zvládne bez větších potíží i za pár let, pokud mu uplně neodejde kondice.

Reagovat
patas92

Reagovat
Reggie

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Csaplárova past

To zas bude šaškárna. Za několik měsíců ukončí repre kariéru, Argentina bude bez něho hrát úplné, ale úplné hovno, tak se zase vrátí, nedá penaltu a skončí nadobro.

Reagovat
Mercury

Myslim, ze bude hrat uplne v klidu a i kdyby nedal dvacet penalt, tak mu to bude uplne jedno.

Reagovat
Xavivax1

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1605516176737546240

Messi dostal novou nabídku, aby mohl dosáhnout nového vrcholu ve fotbale

Reagovat
celeb

Reagovat
Nizzie

Jediná nabídka, která přichází v úvahu a která by naprosto bez debat definovala jeho status jako GOAT je ta, že by přestoupil do Tottenhamu a vyhrál s ním trofej!

Reagovat
kattos

Reagovat
vceradnesazitra

Co by tam dělal? Příště už sudí Argentinu nebudou tlačit, tak stejně skončí v osmifinále

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
Fodbalysta

Pamatuju si pár let zpět, jak se psalo, že CR7 vydrží na top úrovni hrát klidně do 45 s tím, jak se o sebe stará a Messi už bude tou dobou dávno v důchodu. Tak mi přijde, že to může být přesně naopak.

Reagovat
Xavivax1

ten se dobře vtíral

Reagovat
Salfovic

Kdo to je ?

Reagovat
Lemond Laws

Brácha Otamendiho

Reagovat
iamek

Každý ho posílal do prdele, ale on proste musel pro svoje PR tu fotku udělat

https://www.instagram.com/reel/CmXlIz4gv-c/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Reagovat
Uwe háže buly

Kdo to jako má být?

Reagovat
Salfovic

Nějakej tureckej kuchtík. Jak se dostal na trávník opravdu nechápu.

Reagovat
ACSeRw!n

Salt Bae > Roshtein

Reagovat
Bot69

Bude mu 40= stejně bude hrát pár minut akorát bude na obtíž

Reagovat
Modroočko

Hlavne že si počas celého turnaja niektorí šli emocionálnu vydieračku, že prečo by sme to Messimu nedopriali, keď sú to jeho posledné MS a celé to bol skôr emociálny gýč

Reagovat
Seydou Doumbia

poslednní ms kde může být nejlepší hráč turnaje, takže to sedí

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě zařídili, aby Francouzi v rozstřelu schválně nedali zlá fifa!

Reagovat
h8_sfatto

vydržet může a rozhodně nebude tak na obtíž jako CR7, který už 3 roky hraje úplnej prd a je tam jen, aby se neřeklo

Reagovat
kattos

Proto byl před rokem a půl nejlepší střelec Eura

Reagovat
AlmazStruhar1231

Ronaldo je stále kvalitní hráč a jak píše kolega nade mnou, na EURU zářil. Stejně tak v kvalifikaci na MS nějaké góly dal. V jeho věku už ale každý půlrok dělá rozdíl a momentálně už do základní sestavy přes Ramose nepatří. Pokud by to ale pochopil a nedělal problémy jako náhradník, rozhodně má podle mě co nabídnout.

Co se Messiho týče, myslím si, že může hrát klidně i na tom dalším MS, protože hraje především hlavou a bez rychlost a fyzičnosti obecně se obejde. Zároveň ale tipuju, že se sám rozhodne nehrát ani na další Copě.

Reagovat
kattos

Hele souhlasím s tím Ronaldem, ale zrovna Ramos dle mého není nějaká hvězda přes kterou se nejde prosadit. I když se asi bude zlepšovat, hattrick super ale proti Maroku hrál šíleně (tam prostě typologicky Ronaldo sedl)

JInak já naprosto souhlasím, ale kurna, jediný co jsem napsal bylo že Ronaldo byl nejlepší střelec Eura.

Zatím Ronaldo na obtíž Portugalsku určítě nikdy nebyl, ale kdo ví jak to ještě celé dopadne.

Reagovat
AlmazStruhar1231

U Ramose mi nejde o to, že by měl sázet víc gólů než Ronaldo. Ale u něj je (stejně jako u Messiho, Mbappého, Lewandowskiho, atd...) rozdíl v tom, že nemá žádnej přínos směrem dozadu a při presinku.

Ale souhlas. Rozhodně jsou zápasy, do kterých bych (kdybych byl trenér) posílal Ronalda na úkor Ramose a rozhodně si nemyslím, že by byl finished. Při hledání klubu ale bude muset slevit. Vím, že jeho image má svojí hodnotu, ale víc než 150-200k liber týdně mu klub hrající ligu mistrů, myslím si, nedá.

Reagovat
kattos

Určítě, Ronaldo je hráč jak Giroud, do vápna především. To je jasné asi všem.

Reagovat
AlmazStruhar1231

Právě. Spousta lidí jako by si kvůli jednomu nepovedenému půlroku myslela, že Ronaldo zapomněl dávat góly. Jsem přesvědčenej, že v nějaký pomalejší lize, kde bude mít víc prostoru se ukázat (třeba italská, ta je spíš technická než fyzická), opět alespoň 15 gólů za sezonu dá. Jeho výskok, výběr místa ve vápně a prudká střela mu nikam nezmizeli. V takticky variabilním týmu může hrát stejně jako Zlatan i po 40.

Reagovat
AlmazStruhar1231

Napadá mě Mourinhův Řím, anebo Atalanta. Každej tým by ho ale za rozumný peníze, myslím si, pořád bral.

Reagovat
AlevsakNevadi

CEO Frankfurtu tvrdi ze im bol ponuknuty, dokonca tvrdi ze bol viac menej ponuknuty skoro vsetkym ucastnikom LM a nikto ho nechel.

Ten pomer plat/ego/pozícia vs to čo vie ponúknuť už málokto chce.

Reagovat
AlmazStruhar1231

Taky na to koukám. No tak nevím. Po tomhle prohlášení to na Evropu opravdu nevidím a je to smutné.

Reagovat
eXtr3m

proc troskarit? co takhle rounou ms30 nebo ms34 taky zvladne, ne?

Reagovat
xjert02

tak to by byl eXtr3m

Reagovat
ADM

Čo je trochu aj škoda, pretože to bol dokonalý moment na ohlásenie konca kariéra, aj ked som nesmierne rád, že ho budem môcť sledovať nadalej.

Reagovat
j.r.ewing

ano ano ano

Reagovat
Witcher

Pavka Zavadil taky vydržel dlouho.V ty sranda soutěži může kopat ještě pár let

Reagovat
Seydou Doumbia

nehraje posranou českou ligu

Reagovat
Greny

To je škoda, zajímalo by mě zda by se prosadil v nejlepší lize na svete

Reagovat
Seydou Doumbia

Já myslím že v Ligue 1 se prosazuje dost čili stačí sledovat

Reagovat
Spalovač šancí

Vydržet může, ale otázkou je, jestli bude vůbec chtít hrát fotbal ...

Reagovat
REPLIKATOR

Může, ale nevydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechtěj zopakovat Ronalda.

Vyhrál jsi teď vše, co šlo.

Ukončit repre takto na vrcholu, je svátek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele