Vedení Premier League schválilo převzetí Chelsea Toddem Boehlym

24.05.2022, 20:31
Aktuality
Stamford Bridge (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (62)

Přidat komentář
Csaplárova past

I tak diky, Abramovici

Privedl jsi Cechina do PL a ja diky tomu zacal sledovat jako kluk PL ...

Reagovat
smazaný uživatel

Mám to stejně. Navíc jsem tom roce dostal PS1 s FIFA 04, kterou jsem s Chelsa projel skrz na skrz

Btw Romana těžko někdo překoná. Za mě to byl nejlepší majitel klubu, co kdy byl. Každý ho nám záviděl.

Reagovat
avicii

Reagovat
DieryVonry

No záviděli nám spíš peníze, nikdo si nedokázal přiznat, jak ten klub měl vlastně rád.

Reagovat
Csaplárova past

V tech prvnich trech letech se tam protocilo strasne moc penez. Jedine negativum z meho pohledu. Kupoval se uplne kazdy. Ze ale nekdo koupi klub, zacne tam pumpovat prachy a klub se dostane do boje o tituly mi nevadi. Pro divaka jedine dobre, dalsi konkurence.

Byly to nejlepsi fotbalove roky, tehdejsi United a nova Chelsea. Dotbal byl lepsi, hraci byli lepsi. Dnes ty tymy nemaji lidra. Tehdy mely vsechny TOP kluby TOP svetove hrace, slozit nejlepsi jedenactku se nedalo, na kazdem postu 5 uplnych TOP hracu. Dneska je to slabo

Reagovat
johan14

Pamätám si to presne tak ako ty. Niet čo dodať, v tej dobe som si futbal najviac užíval. Teraz je to všade sam Narcis v tej dobe mal každý svojho bojovníka, ktorý ostatným nedovolil ani len pomyslieť na odchodeny zápas napr. Duff, Terry, Gudjonsen, Keane, Ferdinand atď.

Reagovat
pistacik11

Gattuso, Davids, Vieira

Reagovat
Csaplárova past

Je to tak. Dneska bys TOP 5 ani neposkladal na hodne postech. Respektive poskladal, ale kraluji jeden nebo dva a zbyly 3 by stejne byli o dva levely niz. Tohle proste driv nebylo.

Reagovat
DieryVonry

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hlahart

Reagovat
SunFells

Reagovat
Infernoqt

ETH: “First of all, Man United belong in the Champions League, so that will be the first target.”

Asi se víc čekat nedalo. Po tom propadáku v letošní sezoně bude postup do LM v té příští jasným cílem. Nebudu lhát, něco ve mně si furt přeje více, ale vím, že na to nemáme. Kádr ani kvalitu.

Reagovat
bbbauch

Samozrejme by kazdej fanousek chtel vic.. ale realny to neni. Top4 je jasnej cil a verim, ze to zvladnout muzou. Kazdopadne mi po tyhle sezone bude par mesicu stacit, kdyz uvidim tym, co chce hrat fotbal na 100 %. V dnesnim fotbale staci i jeden hrac, kterej se po hristi plouzi a litas v pruseru. A ze jsme takovejch vykonu letos videli dost.

Reagovat
Busby babes

City a Pool budou zas favorite, nas cil by mel pro pristi rok zkusit byt tim tretim za nima a od toho se odrazit. cokoliv navic bonus. plus dojit dal v poharech.

Jinak je to sport, tak se muze stat cokoliv. Koukni s kym jsme letos ztraceli body, vetsinu z tech spoueru bychom meli papirove porazet, klidne muzem udelat skok o 20 bodu. A taky se klidne muzem trapit a skoncit 8.

Reagovat
pobody's nerfect

United patří do LM. Zároveň i vedení musí být smířeno s tím, že cesta bude dlouhá. Bez trpělivosti budou začínat opět od nuly. Přál bych si souboj o titul s jiným manchesterskym týmem než nyní.

Reagovat
martin.b

City tutovka, u Lpoolu se větší propad nedá asi moc čekat, Chelsea velká neznámá ale na top 4 je ze zbývajících asi nej favorit, Spurs pokud udrží Conteho, opory zůstanou a další přivedou, tak top 4 je víc než reálná a Arsenal bude chtít udělat taky další krok. Léto a úvod sezony napoví, ale CL u United vidím zatím spíš jako velkej úspěch, kterej bude reálnější skrz vítězství v EL, ale kdo ví

Reagovat
kissak

Chlapi, po právě skončené sezóně gratuluji k titulu MC, k záchraně týmům bojujícím na chvostu (včetně Newcastlu).

Hlavně bez ohledu ke komu chováte sympatie přeji všem klidné prožití fotbalové pauzy a využití tohoto času ke znovunačerpáni sil a nervů na sezónu následující, budeme je zase potřebovat.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hodně štěstí do nové sezony. Chybíte mi.

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
Zaschrona

Zas na druhou stranu začne teď ta mnohdy zajímavější část - přestupy. Někteří na to čekáme, když teda ignoruju nepodstatnosti typu vybojování záchrany, už pěkně dlouho.

Reagovat
Talker

Já se třeba děsím, co vyvedeme.

Reagovat
Nizzie

Nápodobně. Myslím, že se máte na co těšit, po letech trápení. A zasloužíte si to.

Reagovat
kissak

díky

Reagovat
Luc-Luc

konecne se Chelsea nadobro zbavila toho Putinova pohunka

Reagovat
eder

Vždyť jim koupil pět titulů, dvakrát Ligu mistrů a pětkrát Anglický pohár - to musí být učiněný dobrák.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Talker

Já jsem fakt zvědavý, jak to pojmou. Doufám, že bude snaha tu vybudovat nový kádr a stavět to na těch mladých hráčích. Fakt mě nebaví to udržování "staříků" při životě a přizpůsobování všeho proto, aby mohli hrát co nejlíp, zatímco ti mladí tak nějak existují.

Já to chápal tu první Tuchelovu půlsezonu, kdy to neslo ovoce. Sice mě to nebavilo, ale dejme tomu, chápu to. Tahle sezona ale byla nuda, naprosto zapomenutelná. Ani ta první třetina nebyla nijak zábavná, i když jsme vyhrávali.

Reagovat
Luc-Luc

tusim, ze to bude neco na zpusob LFC modelu, ne prilis drahe posily, pokud to nebude vylozene nutne, hodne analyz a dlouhodoba koncepce...ja si myslim, ze by to mohlo fungovat

Reagovat
Talker

Hele vzhledem ke kvalitě akademie bych byl rád, kdyby to byl ještě extrémnější model, kdy by si vedení zanalyzovalo, že jsme pustili půl tuctu hráčů za poslední 2 roky za cca 100 mega a ti hráči mají v současnosti cenu minimálně dvojnásobnou a řekli "hele, než někoho koupíme, tak se mrkneme do juniorky a na hráče na hostování, jestli to nepokryjeme z vlastních zdrojů - a lépe...

Protože jestli přivedeme bandu další Zappacosty, Alonsy, Sauly a spol místo abychom dali šanci těm domácím, tak budu extrémně nasraný. Pak vidíme, jak Tomori s Tammym vyhrávají titul v Itálii, Livramenta, jak je jedním z nejlepších v Sotonu, Guehiho v reprezentaci, Gallaghera v repre (a nejlepším hráčem CP), Broju, jak má o 2 goly mín v trapným Sotonu...

A nějak očekávám, že "zapracovaný" bude jen Gallagher, který bude dělat náhradníka Kovačičovi.

Reagovat
Busby babes

tam muze byt jeden problem, vzhledem k Brexitu a tak, uz tenhle model: nakoupime spousty mladych a ty pak pustime na hostovacky, asi nebude uplne fungovat a byt vubec realnej. Navic se i nejak menila pravidla? nebo se o tom jen mluvilo?

a druha vec je, ze hodne z tech hracu, ktere jsi jmenoval, by se u vas nevyhralo. Kolik by u vas asi odehral Livramento?

Reagovat
Whitemedia

Odehrál by asi dost, Reece byl zraněný a často naskakoval i v té stoperské trojici.

Reagovat
vitasrp

Hele reálně by odehrál úplný prd, furt tam byl Azpilicueta + Hudson-Odoi a v té stoperské dvojici odehrál James asi dva nebo tři zápasy.

Reagovat
Whitemedia

Tak jestli by Tuchel i s Livramentem a zraněným Reecem pořád na wingbecka stavěl Azpiho a nebo Odoie, tak by byl docela na hlavu.

Reagovat
vitasrp

Tak si vezmi, že by ten kluk do prosince nehrál, protože by tam furt byl James. Představa, jak v tom nabitém vánočním období najednou naskočí Livramento, u kterýho nikdo neví, jak si s Premier League povede, protože do ní do té doby nenastoupil, mi přijde prostě trochu bláhový.

Mně ten jeho odchod vůbec nevadí, pro něj to bylo to nejlepší, co mohl pro svou kariéru udělat.

Reagovat
vitasrp

Neodehrál by vůbec nic, maximálně tak pár minut v pohárech, protože by před sebou měl Jamese a Azpiho. A sedět v 18 letech na lavičce, to vůbec nevím, k čemu by to tomu klukovi mělo být.

Takhle odešel natrvalo do Southamptonu a Chelsea by měla mít výkupku na nějakých 40 miliónů liber, což mi přijde super. On by u nás prostě nehrál - bohužel ještě lepší hráč z tý akademie vylezl dva roky před ním a zabral si ten post pro sebe - a takhle má stabilitu, je v klubu, kde hraje dost (bohužel se zranil) a když by hodně vyletěl a Chelsea jej potřebovala, tak si ho může koupit zpět.

Ono taky nejde ten kádr doplňovat jenom odchovancema, ne ve chvíli, kdy chceš dotáhnout Liverpool a Man City. Nikoho nekupovat a nechávat si tam Livramenta, Broju atd., tak oukej, ale strop prostě budeš mít nějaký to 3-4 místo.

Chelsea nepotřebuje přestat nakupovat hráče, ale potřebuje u těch přestupů víc přemýšlet tak, aby to dávalo nějaký smysl, aby to pasovalo do nějakého rámce. Když si vezmu ten přestupák 2020 a příchod Lukaka 2021, tak jménama super, Mendy, Chilwell, Silva všechno perfektní, mělo to logiku a dá se to poskládat k sobě.

Ale Havertz, Werner, ty hráči prostě přišli, protože byli zrovna k mání a nikdo si moc nelámal hlavu nad tím, jak je vlastně napasovat k sobě, v jaký formaci mohou/nemohou hrát, respektive jaké herní role budou potřeba, a to je prostě průser. U Lukaka pak bylo evidentní, že potřebujeme špičkového hrota a on byl k mání, ale zamyslel se někdo nad tím, jestli bude pasovat k Havertzovi a Wernerovi? Protože poskládat ty hráče k sobě tak, aby to fungovalo, to vážně není nic jednoduchýho.

Reagovat
Busby babes

presne. Nevim, znam to od nas, kazdej rok si delame nadeje kolik z tech kluku se prosadi a realne to je za poslednich 8 let Rash, Mason a McTominay. Vam se to ted seslo hezky, super, ale prave zopaknout to je tezky. Predstava, jak se kazdej rok prosadi 2-3 kluci je proste blbost u klubu s ambicema Chelsea no.

Reagovat
Kucka

Reagovat
livefan

Reagovat
vitasrp

Alonso byl super přestup, to nevím, proč ho tam jako vůbec máš, za málo peněz hodně muziky a svým způsobem je to výjimečnej fotbalista, kterýho bys z akademie určitě nenahradil.

Livramentovi bylo 18 let, potřeboval hrát, nikoliv sedět na prdeli na lavičce/tribuně, protože v kádru máš Azpilicuetu a hlavně Jamese, který pokud je zdráv, odehraje drtivou většinu zápasů. Pro jeho vývoj byl odchod to nejlepší, protože svůj post má zavřený hráčem, který z té akademie vylezl o dva roky dříve. Broja to stejný, i kdyby nepřišel Lukaku, tak hrát fakt nebude, pro něj bylo nejlepší možný jít hostovat.

Reagovat
Talker

Já mám Alonsa svým způsobem rád, on je jedinečný, jen nás extrémně limituje tím, že jako fullback je přinejlepším průměrný. On je takový ten hráč, který když má den, tak je famozní.

Jinak jak říkám, chápu to, každopádně doufám, že do budoucna tohle změníme. Ten systém, že si necháme v kádru půl tuctu hráčů, kteří jsou průměrní a pak nadáváme na zranění mi přijde stupidní, zvlášť když máme jednu z nejlepších akademií na světě. Podle mého by měl ten proces při vybírání posil na jednotlivé pozice ve stylu:

1) Máme v A-týmu vyřešeno? Pokud ano, nemusíme řešit

2) Pokud ne, máme v juniorce/na hostování někoho, kdo to může vyřešit? Pokud ano, neřešme dále.

3) Pokud nemáme nikoho v Ačku ani juniorce, pojdme koupit hráče zvenku.

Proč si brát do kádru třeba Saula a nechávat si Barkleyho a nedat šanci někomu z juniorky? Saul byl půl roku úplně k hovnu, pak zahrál pár slušných zápasů, ale celkově to byl prostě absolutně zbytečný hráč, zbytečné náklady na plat a zbytečné "investované" minuty. Dohromady sežrali 1800 minut.

Co se týče Alonsa, tak tam to bylo směřováno i tak, že jsme mohli stáhnout Maatsena v zimě, nechat je se porvat o pozici jedničky a třeba bycho nemuseli řešit tu pozici do budoucna a měli stabilní dvojici. Místo toho tam hráli Saul, Puli, Sarr, Alonso a kdo ví kdo ještě...

Ale spíš mi jde o přístup. Já bych byl třeba rád, kdyby místo Azpiho a Alonsa byli jako backupy Maatsen se Sterlingem. Případně aby Colwill dostal pozici v kádru, která nebude 27. náhradník, ale třeba první-druhá varianta na lavičce na stopera.

Ač třeba příchod Lukaka mi úplně nevoněl, protože jsme za něj přeplatili brutálně, tak jsem to bral - je to hráč, který nás má posunout dále. To jsem ochotný akceptovat. Ale doufám, že takové ty průměráky na rozšíření kádru přivádět nebudeme prostě.

Reagovat
smazaný uživatel

Chybíš ve vedení Chelsea.

Reagovat
Talker

Spis jsem asi naivní snilek

Reagovat
Busby babes

Reagovat
livefan

Reagovat
John Obi Mikel

My jsme si toho Barkleyho ale nechtěli nechat

Reagovat
Busby babes

ne prilis drahe posily...

Reagovat
smazaný uživatel

Mladý, perspektivní, agresivní a dravý stoper Gianluca Mancini, italský reprezentant za 35, je libo?

Reagovat
John Obi Mikel

Mladý a perspektivní

Reagovat
icemike

Los Angeles Chelsea

Reagovat
bandwagoner

Jsem zvědavej na přestupy. Kounde by byl super, Rice je asi malá šance, ale byl by to dobrej signál od Boehlyho, že to myslí vážně. Hlavně ale doufám v začlenění nadějnejch hráčů z hostovaček. Rozhodně musíme dát šanci Gallagherovi a tajně doufám, že zkusíme i Colwilla.

Reagovat
Greny

A snad i Maatsen

Reagovat
fff

Tchoueameni nakoniec zrejme do Realu, skoda .

Uvidime kto miesto neho, ak by to bola pravda.

Reagovat
O.Giroud

pockame na Judinha

Reagovat
avicii

Pozornosť mame zamerať teraz na Ibrahima Sangare

Reagovat
O.Giroud

zas dalsi co sa bude trepat na AFCON?

Reagovat
avicii

Tak nejak.. Ale v zálohe nás to bude tlačiť asi menej

Reagovat
Chazy

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_English_football_champions

Každopádně City už pod Mubarakem víc titulů v PL jak Chelsea pod Romanem, přitom ty investice Romana ze začátku byly naprosto stejně šílený jako v City. A to ten první titul City přišel 10 let po tom prvním Chelsea.

Podle mě fakt to dělá ta netrpělivost s manažerama, City si prostě našlo Guardiolu a nechalo ho pracovat. Chelsea měla Carla a zbavila se ho, neudržela si Conteho. Přitom ti podle mě mohli taky ty trofeje vyhrávat. Samozřejmě byla škoda Hiddinka, že nebyl při té první štaci uvažovaný jako dlouhodobý řešení.

Ale ty pokusy mezitím... zejména Scolari, Sarri a Rafa, to byla šílenost

A teda koukám, že jestli nebude ten Hag génius, tak MU si dá 10 let bez titulu a Arsenal docela bez pochyb 20 let good job

Reagovat
livefan

U City a Chelsea byl kromě těch trenérů i velký rozdíl v tom, že Roman si hrál na GM a dlouho kecal do sportovního úseku a měl tam nasazeny svoje kamarády.

City si přivedlo na sportovního ředitele Txikiho, který měl úspěchy v Barceloně, později Pep, bylo to tam budováno s dlouhodobější vizí, hráči vybíráni tak, aby zapadali do konceptu hraní a byla udržena kontinuita, to pak samozřejmě sklízí mnohem větší ovoce.

Reagovat
SunFells

10 let bez titulu si dá i coby génius

Reagovat
cristiano.K.

Rafa odvedl maximum pro CFC.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele