Vlašim by podle šéfa klubu stála o postup do ligy, hrála by v Příbrami

16.05.2022, 17:30
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (133)

Přidat komentář
Fodbalysta

Postup postrádá jakýkoli smysl. Na rozdíl od Hradce či Pardubic nemají ani pořádnou mládež a nebýt kamarádství se Slavií, by ani nepostoupili. Jedna věc je nemít stadion a prachy, další je nemít ani kádr.

Reagovat
dinss

Rok tam třeba vydrží ale jak budou hrát proti sešívkam, když jim bude půlka základu stát. do druhý ligy bych fakt zavedl stejný pravidla jako v první lize.

Reagovat
Hunt

Takže varianta třeba čtyř pěti B týmů v druhé lize je lepší? Tohle je jen důsledek nesmyslného rozšíření ligy.

Reagovat
dinss

Počkat, počkat. To není pravda. Dyť je tady to zázemí naprosto otřesný. Ligu bys tedy zmenšil o dva týmy ale, co když nastane situace, že ty dva týmy z ligy nebudou mít výkonost/prachy (dosaď si co chceš) tu možnost ligu hrát. Co pak? Zase tam bude nějaká Vlašim se stadionem na divizi? Prostě to zázemí by tomu všemu mělo být přizpůsobené. Kolik je ve druhý lize klubů s ''dobrým'' stadionem? Příbram, budu teď počítat i Brno, Opava, Jihlava, Dukla, Ústí a Žižkov. Z toho příští sezonu se vymění Karviná s Brnem a Žižkov s Ústím padají. Z ČFL postoupí Vltavín nebo Zápy a k tomu béčko Sigmy.

Reagovat
Hunt

Co není pravda? Tak tím, že by v lize bylo méně týmů, se přece výrazně zvyšuje šance, že se tam Vlašim atd. nedostanou...

Reagovat
dtaire

A kdo zaručí že např v Teplicích nebo na Bohemians by se po přesunu do druhé ligy někdo snažil o návrat do první? Už dnes tyto kluby mají malou snahu konkurovat a snížení počtu účastníků by naopak mohlo být pro kluby od cca devátého místa níž ještě více demotivující. Takže nadšený kolektiv Líšně nebo Vlašimi by mohl uspět i tak a fotbal v republice by to spíše zabilo

Reagovat
Hunt

Tak to se ta liga rovnou může uzavřít, aby náhodou nikdo nesestoupil. Já pořád nechápu tu logiku, v čem je pro český fotbal tak důležité mít v lize za každou cenu trápící se Teplice, kam už skoro nikdo nechodí... Měl jsi podobné názory i u Dukly a Příbrami?

Mě mnohem více mrzí sestup Karviné, kde mají celkem nový stadion a přiváděli i zajímavé hráče z ciziny.

Reagovat
dtaire

Samozřejmě, že by mi nevadilo, kdyby teď Teplice nebo Bohemians sestoupily, protože už delší čas v lize jenom přežívají a nahradil by je kdokoli hladovější. Zároveň si ale myslím, že zúžit ligu s tím, že by v některých letech pomalu polovina týmů byla z Prahy by byla tragédie. Znám to z východních Čech, kde bohužel vinou trapného Hradce roky nebyl ligový fotbal a ani to moc nevypadalo, že někdy ještě bude. Takže je skvělé, že je liga širší a je v ní prostor pro různé regiony, různá lokální derby... To by všechno odpadlo

Reagovat
Hunt

Jako ok, v zásadě s tímhle až takový problém nemám... Pak ale nechápu výtky lidí na nevyhovující stadiony. V Česku prostě více jak 20 kvalitních stadionů pro ligu bude jen stěží, to nemají ani nějaké fotbalově vyspělejší země než my. To by pak mohla hrát baráž o postup sedmá Jihlava, aby tam byl někdo s ucházejícím stadionem...

Reagovat
lampas

To je jedno možné pozitivum, na pět dalších negativ.

Reagovat
Salfovic

A kdo by tu druhou ligu pak hrál

Reagovat
pobody's nerfect

Tak se akorát posune problém o patro níž, takže nebude mít kdo postupovat do druhé ligy. Aby ses nakonec nedostal do situace, kdy i prales má osvětlení.

Reagovat
dinss

A nezvedlo by to vlastně tu úroveň? Neměl by jim na to přispívat stát/FAČR/obce? Neříkám, že by to měl mít každý tým v okrese ale proč už ne třeba v divizi/kraji.?

Reagovat
dinss

Stejně jako je podmínkou, že na postup z okresu do kraje (b třídy) musíš mít kolem hřiště zábradlí.

Reagovat
smetos

Ja bych spis zatrhl zakaz startu proti tymu, odkud hostuji

Reagovat
Greny

no ja zaslechl ze by se ty kluby mozna nejak rovnou spojili

Reagovat
Fodbalysta

To ale asi nebude úplně legální ne ?

Reagovat
Bobřík1

Proč?

Reagovat
Fodbalysta

Ze by mohla postoupit Vlašim do ligy a spojit to se Slavií ?

Reagovat
adoxx

S Příbramí, ne se Slavií

Reagovat
fabec1222

Se Slávií už jsou spojený

Reagovat
Salfovic

A spojení Slávie s Příbramí taky dává logiku.

Reagovat
Wyrda

Jakože Příbram zpátky v lize? Neskutečný twle Starku vyhodiš dveřma a on se vrátí oknem. Šílený výsměch fanouškum

Reagovat
Greny

Jen říkám co jsem zaslechl

Reagovat
Wyrda

tak to ze se zkousi navrat do prvni ligy i mimosportovni cestou nen zadna novinka (viz slovacko za posledni dobu)

Reagovat
dinss

1. FC Vlabram?

Reagovat
Uwe háže buly

A hráli by napůl cesty v Olbramovicích.

Reagovat
FKVZLFC

Tatran Sedlčany má pěkný hřiště

Reagovat
Fairplay

Reagovat
KingMaster13

Výborně takže Příbram zase mafiánsky postoupí

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
pingla

Reagovat
Frick

Zrušilo se pravidlo o gólu na hřišti soupeře i tady?

Reagovat
Greny

Reagovat
Kucka

Afaik zrušeno ve všech soutěžích v rámci UEFA.

Reagovat
Shevchenko

V italském poháru to nezrušili.

Reagovat
ratusek

Vždyť by musel do roka předložit projekt s podrobnostmi financování, zajištění atd ne? A do 2 let začít stavět nebo tak nějak. Oni si to asi neuvědomují

Reagovat
KingMaster13

Prostě postup na rok do první ligy a po mě potopa, hlavně že se zviditelní

Reagovat
vanGomm

Další tým co nemá stadion Mělo by přece platit nemáš stadion vůbec o postup nehraj! A to by tu ligu chtěli ještě rozšiřovat

Reagovat
Bobřík1

Tak to by byla první liga de facto uzavřená.

Reagovat
Fakt

Proto je potřeba zúžit ligu na 12 týmu.

Reagovat
dinss

Ale stejně pak můžou hrát o postup do ligy týmy jako právě tyhle. Co tím dokážeš v pohledu k jejich zázemí? Prakticky nic. Stejně budou dávat prachy akorát do áčka. Nějak se tam dostanou. Rok budou hrát někde v píči a pak se to nějak vymyslí.

Reagovat
Fakt

Tak bude větší pravděpodobnost, že o postup budou hrát týmy se stadionem. A prostě neudělovat žádné výjimky, nemáš stadion - první ligu nehraješ. Třeba to kluby donutí dělat něco i se svojím zázemím. Už teď je dost stadionu v první lize ostuda a nemají tam co dělat.

Reagovat
dinss

Koukni se na týmy, který ten stadion nedavno dělali. Ústí, Znojmo - ČFL. Chomutov a Most divize.

Reagovat
Fakt

Za 2 roky můžou hrát klidně o postup do ligy.

Reagovat
Salfovic

U toho Mostu to moc nedávno není, tam už by ten stadion prvoligová kritéria opět nesplňoval.

Reagovat
Aldeano

A není snad pozitivní, že se to opravilo?

Reagovat
Kepy_FCB

Chomutov nesmí hrát profi soutěže

Reagovat
Greny

Už myslím ano

Reagovat
Salfovic

To platilo jen pár let po dostavbě.

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
romeo351

To je přístup právě uplně na hovno. My jakožto národ jsme strašně přelétaví, takhle ten stadion nebudeš mít krom stávajících nikde a sport bude zamrzat

Reagovat
bartes

právě pro je třeba, aby se sport podporoval hlavně ve velkých městech, kde jsou prachy. Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, to je prostě základ. Pak ty menší jako Pardubice, Hradec, Olomouc, Ústí, Liberec. A aby bylo pořádné zázemí, je třeba k tomu nastavit i systém a různé pobídky, aby to fungovalo......např. takové Brno by mohlo mít díky své velikosti 2 týmy v lize a není tam nikdo, kdo by to dal do kupy. Přitom akademie by mohla stahovat hráče z celé jižní moravy.

Reagovat
romeo351

Jenže takovej hezkej názor je jak hození kamínku do vody, kdy je hladina stejně za moment klidná. Mělo by to tak být, ale sám vidím, jak to pěkně funguje v Brně a to tu ten fotbal ještě nějakou jakš takš kulturu má, přecejenom jsme 2. největší město ČR a hrajeme tedy 2.ligu. Tady se peníze nalejou jen když se to pěkně zaobalí. Přitom ideální podhoubí prosperujících firem a nikdo si ani tu práci nedá. Stát, město neudělá samo nic. Jediná šance je vzít si to jednotlivci na sebe jako Kometa. Ale o tohle mi nejde. To jsou jen zbytečný, prázdný řeči.

Co mi vadí tak neustálej tlak na nějaký stadion. Raději bych se zaměřil na mládež, kvalitní tréninkový pažity, patřičnou trenérskou úroveň nebo i spolupráci s jinými úřady vlastně i sporty.

Ať se hraje třeba na zřícenině, ale ať to má úroveň a určitou hrdost.

A ještě teda k Líšni, která zrovna mohla hrát baráž a tedy postoupit do 1. ligy. Byl bych vyloženě proti, aby se kvůli tomu mělo plánovat budování nového stadecu. Ten jejich stánek mám rád a je fajn. Takže buď na něm s několika úpravami nebo na Srbské. Myslím že by nikdo nic nenamítal v současné době naopak.

Ty zříceniny ber s nadhledem…

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak logicky tyto odpady budou mít menší šanci na postup do první ligy, když ta druhá bude kvalitnější ne?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Nihilister

Reagovat
inferno08

V Jihlavě hrát nemůžou, protože je na Moravě? WTF the fuck?

Reagovat
Bobřík1

Reagovat
smazaný uživatel

Český tým nemůže hrát v Asii

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
JarousFCB

... a na Moravě asi taky ne.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
KingMaster13

Další tým co nemá v první lize co dělat. Něco jiného jsou Pardubice, Hradec které hrají mimo město jen dočasně a mají schválené projekty a staví se. Vlašim to bude 1 rok liga, sestup i kdyby skončili 4. a po nich potopa. Takovej novej Střížkov no.

Reagovat
didosh

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak tohle není moc problém Vlašimi. Uhráli si to, mají hrát přímo v první lize, ne nějakou posranou baráž a dávat tím ještě šanci navíc týmu z první ligy. Sestupovat mají tři týmy a nazdar, žádné baráže a kokotiny. Pokud nechceme v první lize vidět odpady jako Vlaším, Příbram, Duklu (takže ideálně aby nepostoupil nikdo) tak zužit ligu ne? Bud postoupí týmy, které mají akademii, stadion, zázemí a stojí i tak za piču a nebo postoupí týmy co jenom stojí za piču, si nevybereš moc. Jaká liga, takové týmy.

Reagovat
ratusek

Reagovat
wyqinac

no a bude vazne nekdy ten stadion v Hradci?

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec, dopadá to tak, že z tý ligy dřív sestoupí, než se stadion dostaví

Reagovat
Moje maličkost

A proto je treba radikalne snizit pocet tymu v 1 i 2 lize.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bobřík1

Na nulu

Reagovat
Seydou Doumbia

Ideálně

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
lampas

Reagovat
didosh

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Imos

Reagovat
Witcher

Bez stadionu(na klíčovej zápas přijde skoro 1000lidí) bez hráčů(pulka týmu pujcena)bez peněz.Jakej to má smysl.bez urážky ,ale kdo bude sledovat zápas vlaším-pardubice

Reagovat
Aldeano

Bez urážky, zápas Teplice - Pardubice sledovalo na podzim na stadionu 1548 a v nadstavbě ve skupině o záchranu 1228 diváků...

Reagovat
Witcher

To je jasný kdo by chtěl vidět Pardubice

Reagovat
Aldeano
Reagovat
Martin9719

Tam je úplně do očí bijící jak se tam chodí jen na Spartu a Slavii, kde jsou ty lidi na ostatní zápasy?

Reagovat
Aldeano

Přitom stadion fajn, dostupný, levné vstupenky a dříve se chodilo dost.

Reagovat
Martin9719

No naposledy se chodilo za Ščasnýho.

Reagovat
Aldeano

Myslel jsem druhou polovinu 90. let, kdy měli po Brnu a Opavě několik let 3. nejvyšší průměrnou návštěvnost celé ligy.

Reagovat
run

když se mrkneš na statistiky, tak i při tý bídě jsou Teplice pořád slušnej průměr /v návštěvnosti/

Reagovat
Martin9719

Spíš by to chtělo podpořit pořádně Teplice aby nezaváhali už. Takovýhle kluby jako je Vlašim v lize nikdo nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám rád, když časem postoupí do ligy někdo nový a neokoukaný. Ale neplatí to pro Vlašim, ten tým nemá vlastně nic. Nemá stadion, nemá fanoušky, nemá vlastní kvalitní mládež. Jako všechna čest, že se dokázali dostat až do baráže, ale pro dobro ligy musí Teplice vyhrát.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Martin9719

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
ratusek

Reagovat
kecipep

Reagovat
Čenda

Reagovat
db18

Reagovat
ZB 07

Reagovat
wyqinac

tak ono je to tezky mit fanousky, kdyz v tom meste zije obyvatel jako kapacita hlavni tribuny na Slavii

Reagovat
Euphael

Reagovat
didosh

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
doshcz

Reagovat
verv

Reagovat
Spalovač šancí

Stejně by se měla celá liga hrát na Strahově ...

Reagovat
Bobřík1

Však tam už se to domlouvá od nepaměti ne?

Reagovat
ratusek

případně ještě na nedaleké čerpací stanici PHM

Reagovat
Jinders

Nic proti jejich týmu, asi tam po sportovní stránce udělali kus práce, ale po stránce infrastruktury to s ligou nemá vůbec nic společného.

Reagovat
dontcallmeandre

Ve skutečnosti by pro dostavbu stadiónů bylo motivující rozšíření ligy. 18 týmů, 2 sestupující přímo, jeden baráž. Druholigisti by věděli, že mají šanci tu 1. ligu ukopat, a pak v ní chvíli i vydržet, tak by měli větší motivaci stavět stadion, řešit mládež atp.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dtaire

Reagovat
didosh

možná i jooo

Reagovat
Jinders

Jak by to vyřešilo poměrně důležitý faktor v podobě chybějících/nedostatečných finančních zdrojů na stavbu/rekonstrukci?

Reagovat
bartes

tvoje řešení je ale jen na 1 sezónu. První rok postoupí 3 z 2.ligy a jsi tam, kde jsi byl. Naopak by prospělo zúžení na nějakých 12 týmů a udělat z ní soutěž pro vyvolené. S podmínkami, aby měli vlastní kvalitní stadion, např. pro aspoň 10k lidí. A naopak propracovat celkový systém dotací, aby se mnohem více dostalo i na 2.ligu. Dohromady je dělení na 1. a 2. ligu jen administrativní záležitost, ale není možné, aby část ligy neměla vlastní stadion a někam dojížděla. Nebo po bodovém postupu přemýšleli, jestli na ligu celkově mají a jestli požádají o licenci. Tohle ať si řeší ve 2. lize. Naopak v lize by měly být týmy, které mají stabilní zázemí a kompletně propracovaný systém od mládeže až po A mužstvo. A pak pro ty mladé kluky by bylo pojmem se dostat do akademie Sparty, Slávie a dalších rozmístěných rovnoměrně po celé ČR. Protože když už se do takové akademie dostane a bude na sobě makat dál, tak dostane šanci v lize a může se dostat do ciziny.

Když tohle u nás zpracují, tak sem budou jezdit i kluci z ciziny a týmy se pak můžou propagovat i v cizině.

Reagovat
dontcallmeandre

Jasně, ale tak kdyby se v česku postavioli dva stadiony navíc + hradec + pardubice, tak by to bylo super :)

Já jsem dlouhodobě proti zúžení ligy. Myšlenka za tím je dobrá, ale chybná. Když máš v lize méně míst, máš méně míst i pro mladé hráče. Delší dobu o něco půjde, budeš stavět na zkušených hráčích apod. Nevím o lize, které by zúžení pomohlo. Naopak, mezinárodně úspěšné ligy jsou ty, které mají velký počet týmů.A jsou potřeba i zápasy, kde zase o toilk nejde, protože si trenéři i hráči mohou dovolit riskovat, zkoušet a to je přesně to, co je posunuje. Jediný důvod proti je finanční náročnost, ale to je už manažerská neschopnost majitelů, a LFA, že neumí zobchodovat práva, že fotbal v česku není atraktivní marektingový produkt pro bonitnější klientelu..

Reagovat
El Cid z City

Říká se, že tě posunou spíš těžké zápasy.

Reagovat
dontcallmeandre

za a, já jsem nemluvil o lehkém zápasu, já jsem mluvil o zápasu, kde o tolik nejde, to je rozdíl. Pořád je to ligový zápas na vysoké úrovni.

Reagovat
ratusek

tohle je zase ten stokrát omýlaný kec. Bud na to ten mladej hráč má nebo ne. A když místo něj hraje čtyřicátník, tak je asi něco špatně s tím mladým hráčem

Reagovat
dontcallmeandre

Ale to já vůbec netvrdím, ale je rozdíl, když máš v lize cca 240 míst, nebo 360. (12 vs. 18 týmů)

Reagovat
bartes

v tom přece není žádný rozdíl. Když budeš mít 18 týmů, tak druhá půlka ligy bude hrát nekoukatelný fotbal. Naopak, když budeš mít 12 týmů, tak hrají jen ti nejlepší. Ten zbytek může hrát 2.ligu. A mladí, když budou dobří, tak se prosadí, do té doby můžou hrát hostovačky třeba ve 2:lize. Naopak mi přijde, že do nedávna byl trend nenasazovat hráče do 23 let i když je 16 týmů. Naštěstí se to začíná měnit, viz. Hložek a další. Co se týká mladých, tak bych se vůbec nebál. Trh si to přebere. Kdo na to má, bude hrát.

Reagovat
bartes

Reagovat
Bakary3

A proč ne 14, 2 sestup, 1 baraz?

At je to naslaply, at je tam trosku konkurencni prostředí.

Reagovat
romeo351

Reagovat
Poll Hamm

Co ta Líšeň, viděl to někdo? To muselo být puštěné ne?

Reagovat
Greny

Jahoda z fotbal Fokus podcast říkal že první půlka nervózní pak dostali na 1:1 dle něj z jasnyho ofsajdu a pak to otevřeli a z brejků dostali dva goly

Reagovat
Lojd

taky sem si rikal, ze to je uplna blbost aby tam lehli, ale pak sem si uvedomil, ze sou to borci z Brna

Reagovat
FKVZLFC

Tak jestli to bylo puštěný, tak nevím, jak božsky by museli hrát, když by se snažili... Skoro bych řekl zápas nadstandardní 2L úrovně. Marvani byli asi dost nervózní, zpočátku je Viktorka docela tlačila, v průběhu prvního poločasu se hra vyrovnala, ale Líšeň kazila akce před vápnem soupeře, stoper Líšně se často hádal se spoluhráči, byli podráždění... Ve druhém poločase na to vletěli, dali z prvního závaru gól, ale Viktorka z podobného protiútoku hned vyrovnala (ofsajd jsem zpoza domácí brány fakt nepostřehl, obrana Líšně ovšem často hrála na hraně pasti + pískal Proske...), pak se zas trošku hádali v obraně, byli tam i nějaký zbytečný zákroky na domácí (ostrý dojetí gólmana na míči, útočník Líšně snažící se po neproměněné šanci rozkopat tyč), Viktorka pozorně bránila, začala dávat jednoduchý míče dopředu a z postupnýho tlaku přidala dva góly. Líšeň pak už jen pár náznaků brejků a pár zasmrádajících rohů, ale celkově už nic, domácí jestě měli několik neproměněných tutovek, zasloužená výhra a suverénně nejlepší výkon jara.

TLDR: Oboustrenně dost slušný fotbal, Žižkov je přehrál, Líšeň nervózní v útoku a hrubky v obraně.

Reagovat
monty25

Reagovat
eleven11

Reagovat
monty25

Já na tom zápase byl a puštěné to určitě nebylo. Viktorka prostě neměla co ztratit a Líšeň to podle mě nezvládla psychicky.

Reagovat
STR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele