Vrba se oficiálně stal trenérem Zlína, s týmem zahájí zimní přípravu

28.11.2022, 17:04
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (71)

Přidat komentář
Freedo

Reagovat
Filip12

Aspoň to bude mít blízko domů

Reagovat
Salfovic

Do Prahy to moc blízko není.

Reagovat
czech_mira

Má dům v Přerově

Reagovat
srbic13

Sparta: kinda fail, Banik: ultimate fail, zlinsky myslenkovy pochod: super napad

Reagovat
h8_sfatto

Sparta spíš zničila Vrbu

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta nebyl fail, reálně od konce Ščasnýho v sezoně 16/17 to byl nejúspěšnější trenér Sparty

Reagovat
Salfovic

Reagovat
lampas

Reagovat
Kucka

Reagovat
kilobyte

Ne. Holoubek postoupil v EL do play off (z prvního místa), Kotal vyhrál pohár a Spartu dost pozvednul. Svoboda, Požár, Rada, Horňák a Ščasný byli jen dočasný trenéři (což byl asi teda i Kotal).

Takže zbývá Stramaccioni, Hapal, Jílek. Hrozné to nebylo, ale ani výborné.

Reagovat
$dolar$

Nikdo nerika, ze to bylo vyborne, ale patril k tem lepsim koucum ve Sparte za dlouhou dobu.

Reagovat
kilobyte

Ale to není vyloženě jeho kvalitou, ale vedením Sparty. Po Ščasným 16/17 bylo na Spartě před Vrbou 10 trenérů. Z toho 6-7 mělo být jenom dočasně. Pokus s Italem bylo čiré zoufalství, které nemohlo fungovat, protože se nad tím nikdo nezamyslel. Hapal ani Jílek nejsou trenéři, kteří by dokázali během chvíle napravit ten chaos, co na Spartě vzniknul.

Takže Vrba patřil k těm lepším, ale je to z velké části tím, že prostě nebyla konkurence (díky vedení). Navíc mu Kotal připravil kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takový hezký vyzobání si toho co se hodí.

Čistě vzato byl původně Holoubek taky prozatimní trenér. Povedla se mu ta Evropa, hodně díky odevzdanosti soupeřů, ale v lize na to vůbec nenavázal, navíc z Evropy pak ostudně vypadl s Rostovem. Předvedená hra taky za moc nestála, lidi maj samozřejmě nostalgii, protože Inter.

Kotal byl samozřejmě skvělej a i jeho vyhazov jsem už tenkrát bral jako chybu a beru pořád. Udělal pohár, parádní jasně, ale v Evropě to zase za moc nestálo a bodovou úspěšnost má třeba nižší než Vrba, i když těžkých zápasů v Evropě měl Vrba víc. Faktem je, že měl Kotal horší kádr, ale na úspěšnost řadím Vrbu výš.

Reagovat
kilobyte

Holoubkovi prodali Dočkala a nepřivedli mu náhradu. Zkušený hráče měl zraněné a tahal to s mladíky. Celou přípravu jeli na kombinaci krátkých přihrávek a držení míče a pak jeli první zápas do Rostova, kde měli trávník jak v okrese a nechali se přehrát ve vzduchu. Kdybychom měli zkušenější tým, tak by to na takovém povrchu zavřel a přivezl si domů třeba jednogólové manko a šlo by s tim něco dělat.

Kotal měl určitě těžší pozici. Dokázal vrátit Spartu do poháru a vytvořil základ, na kterém pak Vrba stavěl. Vrba měl průměr 1,99 bodu a Kotal 1,95.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybychyby, ať tak či tak, v lize mu to nešlo. Jasně že Holoubek za to nemoh a měl to těžký, bavíme se pouze o té úspěšnosti.

Co se týká tý úspěšnosti Kotala vs Vrby tak tam je ještě třeba zvážit ty těžký evropský zápasy. Vrba jich měl o 6 víc, takže dvojnásobek oproti Kotalovi, to mu tu úspěšnost sráží.

Ten můj původní point byl, že Vrba tu byl prostě nejúspěšnější od Ščasnýho, to jsem se pokusil obhájit. Ten zbytek, jestli byl někdo prozatimní trenér, jestli to měl těžší, jestli mu někoho prodali, to je druhá věc, ve který s tebou budu i mnohdy souhlasit, jen to nebyl původní point

Reagovat
kilobyte

Holoubek měl 2,13, když byl veden jako hlavní kouč. Když se do toho započítá i Požár, tak to měl 1,85. A poměr těžkých evropských zápasů a ligových měl nejtěžší.

Reagovat
smazaný uživatel

no takže měl docela o dost nejnižší (protože relevantní je pouze to číslo i s Požárem) a rozhodně neměl nejtěžší ligové a evropské zápasy. Nastoupil až po prohraném derby a southamptonu, tudíž měl jen 7 evropských zápasů, oproti 12 Vrby a v lize ho z těžších zápasů čekala jen Plzeň, kde prohrál. Zároveň teda je dost ošemetný jestli tehdejší Berševa, Inter, Southampton a Rostov byli těžší než Lyon, Rangers (který udělali ten rok finále EL), Bröndby a Partizan, já bych to určitě netrvdil

Reagovat
smazaný uživatel

plus teda abych nezapomněl ty předkola, Vrba ještě hrál s Rapidem a Monakem

Reagovat
kilobyte

Holoubek má 12 ligových a 7 evropských a 2 pohárové zápasy. Takže má jeden evropský zápas na 2 "domácí". Vrba má 12 evropských a 57 "domácích". Což je 1:4,75.

Těžko se porovnává kvalita mezi týmy, které jsou od sebe tolik let. Ale kluby z PL a SA mají minimálně větší jméno než Lyon a Rangers. Navíc je Holoubek dokázal porazit a postoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

jop, poměrově pak určitě. Stejnak je na tý úspěšnosti ale teda vidět docela znatelnej rozdíl oproti vrbovi a kotalovi.

Na jméno se fotbal naštěstí nehraje (a i tak bych se teda hádal zdali Southampton má větší jméno než Lyon, Monako a Rangers lol), v Evropě to tenkrát bylo sice docela hezký, ale zároveň teda strašlivě šťastný, v Izraeli 1 střela na bránu, 1 gól, 1:0, Inter přijel do Prahy absolutně rozloženej a nastoupil s béčkem.

Ale to už je asi jedno. Sem permanentkář na Spartě, všech 3 tědle trenérů jsem si vždycky vážil, nikdy jsem nechtěl, aby je odvolali. Můžem poděkovat vedení za netrpělivost. Snad bude líp, i když tomu moc nevěřim

Reagovat
kilobyte

Tak on hrál taky v podstatě s béčkem, protože měl půlku kádru zraněnou.

Holoubek byl dobré řešení té situace, kdy jsme měli hodně zraněných a byl potřeba nějaký impulz. On dobře znal hráče dorostu, takže jim ten přechod udělal snazší. Ale byl prostě nezkušený a hlavně proti slabším týmům, které hlavně bránili, nedokázal dělat body. Ale asi ho mohli více podržet.

Vrba asi neměl vůbec přicházet. Přiváděli ho s vidinou okamžitých úspěchů, ale kádr na to nebyl připravený. Buď měli posílit kádr a nestavěl na mladících a nebo měli vzít jiného trenéra.

To není o trpělivosti, ale o tom že nevědí, co chtějí. Nebo nevědí, co k tomu mají dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

jop to je taky pravda. Mi přijde, že u nás se dlouhodobě kupujou posily, který byly naskautovaný předchozím trenérům, který ale byli předčasně vyhozený, takže to posilování pak nedává smysl. Moberg přijde na základě poptávky trenéra x, trenérovi y kterej ho posadí, načež je vyhozenej, přijde trenér z, kterýmu se zas hodí a dokolečka jak u debilů.

Plus teda přesně to s tím Vrbou, jsem se smál, když začla první kritika, že přestavá stavět mladý. Jako co čekali lol. Já jsem se teda Vrby vždycky zastával a myslím, že byl na dobrý cestě, jenže pak přišla ta jeho poslední zima a já čekal posílení na 3-4 problémových postech a on přišel akorát Čvančara. Nevím co si mysleli , plus teda pak začli krmit média tím, že Vrba nikoho nechtěl, což je blbost, vydírali Baník kvůli Sorovi. Kotala nepodrželi vůbec, ten letěl při prvním útlumu formy a přiváděli mu do toho jeho 3 stoperovýho systému strašně nevhodný hráče, šílený. Snad podrží aspoň Priskeho, rád ho nemám, ale lepší než zas spustit kolotoč

Reagovat
kilobyte

Po Sorovi šli podle mě kvůli tomu, že to chtěli zkusit právě přes Lischku. Tam asi Vrba neměl žádný vliv. Prostě viděli výhodnou šanci, tak to zkusili. Což je asi ekonomicky dobré řešení, ale po sportovní stránce to dobré není.

A Vrba říká, že nikoho nechtěl i teď, takže to asi pravda bude.

Reagovat
C-M@ster

Vrba mohl vyhrát pohár taky, kdyby ho pár dní před finále nevyhodili, aby mu nemuseli vyplácet prémie za trofej.

Reagovat
kattos

Reagovat
Puskas

Reagovat
$dolar$

Reagovat
srbic13

kinda.. urcite nebyl najaty na to, aby hral ligu na 3. miste.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono je čistě pro objektivitu jedno jaký hraješ místo ale spíš kolik máš bodů. Vrba byl jednou 3. i v úspěšným období v Plzni, když měl titul Liberec. Jde spíš o získaný body, hru v Evropě/ v poháru. Vrba byl jednou 2. a v tý sezoně kdy ho vyhodili 3. ale zase se i přes ztráty dlouho na dohled titulu držel.

Reagovat
Rezan

Reagovat
ratusek

Reagovat
AnthonyR

Bych parafrázoval: " A Páník nebude mít co žrát".

Reagovat
smazaný uživatel

V únoru vystřídá Vrbu.

Reagovat
Unai

Reagovat
Slavia10

Na pár hráčích se to tam postavit dá, ale je potřeba aspoň 3-4 hráči aby přišli. Přestat stavět Fantiše, to nemá smysl vůbec. Kdy bude zdravý Tkáč?

Reagovat
Kucka

Proč Tondu odstavili, ví se?

Reagovat
John Obi Mikel

Neodstavili, zranil se na motorce

Reagovat
Kucka

Reagovat
smetos

Vzhledem k tomu, jak Grygera vypada ve studiich, bych rekl, ze ve zlinu maji dobry matros, kdyz sahli po Vrbovi

Reagovat
h8_sfatto

doufám, že zas vyhlásí útok na titul jako v Baníku, ale tady už to snad víc posrat nejde, takže ať se Pavlovi daří, hvězdný manýry tenhle tým určitě mít nebude, tam se uměj látat díry

Reagovat
ratusek

Kdo vyhlásil útok na titul v Baníku?

Reagovat
Radin

Ten už bere co je..

Reagovat
AjaxFans

tj, ale má to kousek domů

Reagovat
GabrielBatistuta

Nebylo tu nedávno, že dřív, než příští rok, nic brát nebude?

Reagovat
Salfovic

Jak by řekl idiot, jen Zeman nemění své názory.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Hyrax

Reagovat
soukup

Reagovat
kilobyte

Tak budou hrát až příští rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to upřímně nechápu ze všech stran. Vrba říkal, že si chce odpočinout, navíc mu dojížděl kontrakt z Baníku, takže se asi připravil i o nějaký peníze. Zlín mezitím udělal sice skvělýho trenéra, ale zároveň člověka, kterej má za sebou extrémně psychicky náročný 2 angažmá, posledních 12 let nemá zkušenost s bojem o záchranu (kromě letos baníku xd) a navíc mu prý bude platit 200-300k měsíčně, takže minimálně dvakrát víc než Jelínkovi. Celej ten kádr je přestárlej, stadion nechutnej a bez investic, ty peníze by mohly směrovat spíš do kádru/stadionu/mládeže. Prostě wtf

Reagovat
Kucka

Reagovat
Imos

Zlín 200?

Reagovat
Uwe háže buly

300 dokonce

Reagovat
Imos

to jsou blázni a zbydou prachy na posily?

Reagovat
JeséRodriguez

Grygera je totálně mimo

Reagovat
ratusek

Řekl bych, že od nás dostal nějaké jednorázové odstupné. Ale kdo víjak. Se zbytkem souhlas. Zlín je velmi špatně veden a dopadne to tak, že během pár sezon sestoupí. Mají zatím štěstí, že tu "pohodovou" záchranu nějak ukopou. Akorát týmy, tkeré se dlouhodobě pohybují na hraně záchrany, stejně po čase sestoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Jakoby já pamatuju dobu, kdy byl Zlín vychvalován do nebes, jak to tam vedou suprově a všechno růžový, přitom se tam managment vůbec nezměnil ne.

Vždycky se říká, že si to posrali tím přestupákem, kdy postoupili do Evropy, jak si tam natáhli hromadu hráčů, ale třeba Mehanoviče a Ekpaie pak prodali za fajn peníze. Fakt se mi zdá, že promrhali svou šanci na vybudování tradičního prvoligovýho klubu.

Obecně netuším, kde ty peníze z Evropy a z dobrejch prodejů jsou. Ve stadionu určitě ne. Absolutně si kazej i ten veřejnej obraz tím jak jsou laciný, daj si do jména sponzora a logo nemá žádný spojení s regionem. Podle mě se to posralo až ve chvíli, kdy se z nějakýho důvodu rozhodli brát přestárlý baníkovský rejecty, teď k nim přihodili i trenéra

Reagovat
Salfovic

Ronaldovi prasklo podvázání žaludku ?

Reagovat
Imos

Reagovat
rufus

Tak sbohem, Zlíne..

Reagovat
srandamač

První zápas na jaře Zlín - Baník

Reagovat
smazaný uživatel

Takže přímého sestupujícího už máme a teď ještě barážisti.

Reagovat
kecipep

Chci, abychom se postupně posunuli do středu ligové tabulky a třeba i bojovali o poháry," uvítal by do budoucna Vrba.

Reagovat
Imos

Reagovat
Rezan

to si vybral špatnej klub, Zlín = 0 ambice

Reagovat
srbic13

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele