Vypečené shrnutí sezony 2017/2018

29.07.2017, 17:33
Fejetony
Nová sezona nejvyšší fotbalové soutěže právě začíná. Co si ale trochu zapredikovat, jak by to celé mohlo dopadnout?

Je to jen pár dní, co skončila sezóna 2017/2018 a tak je ideální příležitost si zopakovat, co důležitého nejvyšším domácím fotbalem v uplynulém ročníku zahýbalo.

SRPEN

Jaroslav Tvrdík na Twitteru oznamuje, že klub je těsně před podpisem smlouvy s Antoniem Cassanem. Italský útočník přijíždí do Prahy, ihned na letišti potvrzuje, že bude hrát v Praze, ovšem nikoliv ve Slavii, ale na Spartě. Ta prý o něj výrazně stála, protože jí ho doporučil Tomáš Ujfaluši, který kdysi v Itálii hrával. Tvrdík se na sociální síti omlouvá všem slávistům, stěžuje si na nedodržení chlapské dohody a od fanoušků dostává rekordní počet srdíček. Cassano mezitím přijíždí na Letnou, pózuje v dresu a po příchodu na tiskovou konferenci oznamuje, že si vše rozmyslel, znovu ukončuje kariéru a odjíždí na letiště.

ZÁŘÍ

Sparta nevstupuje do sezóny ideálně a fanoušci její matné výkony přičítají hlavně chybám zkušeného obránce Michala Kadlece. Ten musí při početné letenské marodce zaskočit na pozici pravého stopera, ve třech zápasech si stihne dát dva vlastní góly, způsobit jednu penaltu a zranit Tomáše Rosického. Kadlec ale veškerou kritiku rázně odmítá se slovy, že na nezvyklém postu "to měl přes nohu".

ŘÍJEN

Zatímco na hřišti to Slavii občas skřípe, na poli PR dál nemá konkurenci. Její vedení oznamuje, že čínská firma CEFC koupila od Pražského dopravního podniku tramvajovou linku číslo 22, která jezdí kolem stadiónu v Edenu (i kolem Pražského hradu, což je pro čínské investory vítaný bonus). Okamžitě dochází k přejmenování většiny zastávek. Ta u stadiónu v Edenu se například nově jmenuje Domov, Pohořelec je přejmenován na Van Kesselovu a kdo jezdíval až na konečnou zastávku Bílá hora, vystupuje nyní na stanici Tiraspol.

Andrea Stramaccioni oznamuje, že nebude dál poskytovat pozápasové rozhovory v angličtině. S českými novináři si prý příliš nerozumí.

LISTOPAD

Listopadové dění v českém fotbale je výrazně ovlivněno blížící se volbou předsedy Fotbalové asociace. Roman Berbr vyžaduje od šéfů klubů jednoznačnou podporu, kterou mají dopředu vyjádřit podpisem. Ti kteří odmítají, dostávají od anonymního odesílatele videonahrávku, na které Berbr v jakémsi domově důchodců bije sedmdesátileté staříky a kříčí: "To máte za Dášu!". Část klubů je po zhlédnutí hrůzného videa otřesena, rozhodne se všehoschopnému Berbrovi dál neodporovat a podepisuje.

Trochu stranou tohoto dění si plzeňský trenér Pavel Vrba kupuje dvojdomek s Davidem Limberským.

PROSINEC

Roman Berbr přichází před volební valnou hromadou s nečekaným trumfem proti posledním vzdorujícím klubům - ve stanovách FAČR objevuje dosud přehlížený článek o tom, že všechny kluby musejí hlasovat v souladu s přáním Romana Berbra, jinak jim hrozí vyřazení z profesionálních soutěží. Bez většího odporu klubů (proti hlasuje jen Olomouc a Slavia) tak je zvolen údajný Berbrův kůň, inženýr Loutka. Ten ve svém prvním projevu mluví o tom, že hlavním cílem musí být očištění pověsti českého fotbalu.

LEDEN

Na startu letní přípravy Viktorie Plzeň nedokončí trenér Pavel Vrba první tiskovou konferenci. Zkušený kouč nejprve novináře upozorní, že pokud padne ještě jedna otázka na dvojdomek, odchází. Tu následně jeden z pražských novinářů pokládá a Vrba opravdu odchází.

Sparta oznamuje, že u týmu končí trenér Andrea Stramaccioni, který mužstvu nedokázal dát potřebný impuls. Zároveň se potvrdilo, že varianta se zahraničním trenérem nefunguje, Sparta od této filozofie navždy upouští a k mužstvu do konce sezóny přichází Leoš Kalvoda. Ten říká, že Sparta je kvalitní a silné mužstvo, které potřebuje jen kosmetické úpravy k tomu, aby bylo úspěšné.

Slavia je naopak s trenérem Šilhavým spokojená a přivádí mu několik zvučných posil. Největším překvapením je příchod útočníka Balotelliho. Fanoušci o jeho přínosu pro tým nejprve pochybují, ale poté, co Ital dostává na Twitteru od Jakuba Konečného v hodnocení charakteru desítku, veškeré obavy mizí.

ÚNOR

Na mimořádné tiskové konferenci oznamuje inženýr Loutka, že v souladu s řádem Fotbalové asociace je Olomouc s okamžitou platností a bez možnosti odvolání vyřazena z profesionálních soutěží. Místo ní bude na jaře v HET lize působit Příbram, toho času 13. tým druhé nejvyšší soutěže (proč právě Příbram, nikdo přesně neví, Jaroslav Starka k tomu jen poznamená: "Je to pochopitelně čistý, umím v tom ale za ty roky chodit.")

Leoš Kalvoda na tiskové konferenci oznamuje, že z jedenácti letních posil Sparty rozumí specifikům české ligy pouze Štetina s Dúbravkou, a když se hodně přimhouří oči i Civič a Vukadinovič. Ostatní dostávají od Martina Vozábala svolení hledat si nové angažmá.

Mario Balotelli si na jeden z tréninků Slavie přináší mrtvou myš a v nestřežený okamžik ji háže za trenýrky Jaormíra Zmrhala. Ten se vyleká a celé mužstvo se notně pobaví. Trenér Šilhavý chválí, jak Balotelli přispívá k dobré náladě v týmu.

BŘEZEN

Roman Berbr, ústy inženýra Loutky, potvrzuje, že projekt videorozhodčích na jaře bude pokračovat podle plánu. Jedinou změnou bude, že pokud sudí bude chtít využít konzultaci s videorozhodčím, za jeho služby sám zaplatí. Každá porada s videem vyjde hlavního sudího na dva tisíce korun, jeho asistenty po pětistovce. "FAČR poskytne rozhodčím tuto službu a nadstandardní výhodu, je ale zároveň oprávněna požadovat její úhradu," řekl médiím Loutka. Na základě tohoto prohlášení rezignuje předseda rozhodčích Michal Listkiewicz, kterého ve funkci nahrazuje Dagmar Damková. Její nástup doprovází nový klip Jarka Nohavici Odkvetlá růže mezi trny, ostravský bard se navíc svěřuje, že Berbr a Damková jsou docela sympaťáci.

Největším překvapením března je suverénní vítězství fotbalistů Příbrami na půdě Jablonce, který přitom do té doby na svém stadionu ještě neprohrál.

Mario Balotelli na jednom z tréninků Slavie postříká Milana Škodu pepřovým sprejem. Balotelli se notně pobaví, Škoda vynechává dva zápasy. Šilhavý přiznává, že Balotelli to trochu přehnal.

DUBEN

Fotbalové lize v tomto měsíci vládne Baník Ostrava. Z pěti ligových zápasů získal patnáct bodů (i díky pěti pokutovým kopům) a vyšvihl se na příčky zajišťující účast v pohárové Evropě. Fanoušci Baníku dokonce mluví o tom, že pokud by jejich tým dál hrál v takové formě, mohli by třeba brzy vidět, jak poráží Barcelonu.

Naopak nepovedené jaro prožívá Mladá Boleslav, která přitom na podzim mluvila i o mistrovských ambicích. Momentálně se ale propadá na páté místo tabulky. Trápí se i podzimní černý kůň soutěže ze Zlína, který na jaře ještě nevyhrál.

Mario Balotelli v nestřežený okamžik propašuje na trénink Slavie dělo a dvěma vystřely poškodí severní tribunu. Šilhavý rozčileně konstatuje, že tentokrát už Balotelli přestřelil. V závěru ročníku tak sešívaným bude chybět podpora jejich kotle.

KVĚTEN

Přesně osmi kotrmelci slaví Pavel Vrba v posledním ligovém kole mistrovský titul své Viktorie Plzeň. Na setkání s novináři pak dorazil v triku se svou fotografií a nápisem Já jsem Vrba - čaroděj, vy nuly! a zdůraznil, že ve Viktorii chce zůstat další dlouhé roky. Pokud tedy nepřijde lepší nabídka odjinud.

Na druhém místě končí po heroickém závěru jara Sparta, která ale přesto s konečným umístěním není spokojena. Vedení vyhlašuje, že se poučilo z chyb minulého období a vyvodí z nich další kroky. Vzápětí se loučí s dočasným trenérem Kalvodou, dalšími osmi hráči a novým koučem se stává Jozef Chovanec. Ten oznamuje, že už má v oku několik zajímavých posil, převážně ze Slovenska.

Až třetí místo Slavie je pro její fanoušky velkým zklamáním. Podobné vyjádření se čeká i od Jaroslava Tvrdíka, který ale ani několik dní po konci ligy není k zastižení a podle informací novináře Luďka Mádla odcestoval na pracovní tábor do Číny.

Mario Balotelli se novinářům svěřuje, že ho v Česku nikdo nechápe a ihned po posledním slávistickém tréninku, na který přijde v převleku za dělo, ale nikoho tím nepobaví, odlétá do Itálie.

Faktický vládce české kopané Roman Berbr neskrývá svou spokojenost s konečnou tabulkou. "To si měli na Slavii rozmyslet dřív, než do mě začali kopat. Tohle je český fotbal, tady vládnu já," svěřuje se Roman Berbr u příležitosti mistrovských oslav Viktorie Plzeň.

Taková tedy byla právě uplynulá sezóna a my všichni, kdo máme rádi kulatou mičudu, už se můžeme těšit na příští ročník!

Autor: Lukáš Pečeně

Komentáře (129)

Přidat komentář
Rarášek

Autor jasnej hnedka

Reagovat
Mononukleoza

To bude asi Fabec ...

Reagovat
Gryphonheart

Reagovat
Riviera Kid

Bože tak tohle fakt nedočtu. Taková kokotina

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Y.N.W.A

je to ten samej jako na ČT ...nechápu jak se tam tento hurvínek dostal ( i když k tomu, co tam je, to vlastně zapadá)... v jakýkoliv reportáží snaha o vtípky, no faktickejch chyb spousta, a lá Šťěpán... tento článek je ukázka jeho (ne)smyslu pro humor a absolutně žádnýho důvtipu, úroveň 15 let, sorry

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Cipinho

Vydržel jsem do září

Reagovat
pingla

Je to super, pobavilo mě to Vysvětlí mi někdo ten půldomek?

Reagovat
smazaný uživatel

Vrána k vráně sedá

Reagovat
kattos

Někdo se snaží být vtipný

Reagovat
smazaný uživatel

Třikrát jsem se zasmál jinak nic moc

Reagovat
Mr.Mike

já u pepřáku

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
SpartaOvenka

Je to tak blbý, až je to dobrý

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

Mich. Kadlec to má přes nohu všude

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

rijen a brezen dobrej. zbytek imaginarium doktora parnasse.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
fabec1222

fabec pls

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Campeon

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mateřská školka hadr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mám rad zelenou barvu

Reagovat
rufus

Reagovat
Shevchenko

Konečně je autor jasný z nadpisu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Beči

"Mario Balotelli v nestřežený okamžik propašuje na trénink Slavie dělo a dvěma vystřely poškodí severní tribunu." ... Pobavilo, jen tak dál

Reagovat
vinetou

Akorát měl autor tenhle vtip dotáhnout do konce a Balo měl na konci přestoupit do Arsenalu.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bucky

Já se pobavil dobře, kritici to asi berou moc vážně nebo se někde vidí...:-D jen mě mrzí promarněná příležitost, kdy Sparta měla v květnu angažovat dalšího italského trenéra...:-D

Reagovat
ZB 07

Tady někdo moc čte diskuze na Eurofotbalu...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Azazelo RD

Tak já mám při každém článku týkajícím se Stramačoniho pocit, že je to fejeton.

Reagovat
Kang & Kodos

Jsem schopnej uvěřit čemukoli z toho článku. Ale aby Michal Kadlec musel hrát přes nohu, to už je trochu moc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mě teda zarazila až ta 10 od Konečného. To by asi dřív peklo zamrzlo, prasata létala a Tottenham vyhrál titul.

Reagovat
Azazelo RD
Reagovat
smazaný uživatel

nektere veci jsou fajn, ale udelat z toho clanek... nevim,nevim

Reagovat
SuperFrankie

Jj, lepší by byl Návrat krále vol. 2 že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si mi ale myslitel

Reagovat
smazaný uživatel

a co z toho mel udelat, knizku?

Reagovat
SuperFrankie

Kalendář.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokračování upířích deníků

Reagovat
smazaný uživatel

Za tu Olomouc ale jinak jsem se zasmál

Reagovat
Counter

Dobře jsem se pobavil

Reagovat
cr7sux

Reagovat
SuperFrankie

Na druhém místě končí po heroickém závěru jara Sparta, která ale přesto s konečným umístěním není spokojena. Vedení vyhlašuje, že se poučilo z chyb minulého období a vyvodí z nich další kroky. Vzápětí se loučí s dočasným trenérem Kalvodou, dalšími osmi hráči a novým koučem se stává Jozef Chovanec. Ten oznamuje, že už má v oku několik zajímavých posil, převážně ze Slovenska.

Tohle už úplně vidím.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Gedofrey

parádní, zasmál jsem se

Reagovat
Godwinson

Sice takový články nesnáším, ale je to dost sranda ... a část s volbou předsedy je navíc takovým oknem do budoucnosti.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
vrabejka

Plzeň vyhraje titul není o čem

Reagovat
hefy

Reagovat
El Campeon

Balotelli s myší a šilhavého pozitivní reakce

Navrátivší se Příbram,kdy nikdo neví proč právě ona z 13.místa druhé ligy

Březen celej hodně přehnanej,ale pobavil hodně

Osmikotrmelcoví Vrba Chovancovo vytříbené oko slovenské (i když byl bych snad i rád,kdyby se to vrátilo do těchto kolejí)

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bys vážně byl rád, kdyby se to vrátilo do časů Chovancových?

Reagovat
El Campeon

je to myšleno lehce v nadsázce ale napsal sem to hlavně z toho důvodu,že se bojim,jak to bude vypadat pod Stramou

pod Chovancem máme taky 2 tituly a mam zato,že i titul,když byl v pozici prizidenta

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale kam to vedlo pak...

Reagovat
smazaný uživatel

Baníček ale už Barcelonu poráží

https://pbs.twimg.com/media/DBZpFlyXcAELWgr.jpg:large

Reagovat
smazaný uživatel

Berbrovo presvedcovaci video, balotelliho sikanovani zmrhala a vrbova tiskovka na konci ligy super jinak prumer

ps. V prubehu ledna probiha letni priprava???

Reagovat
GabrielBatistuta

Lední

Reagovat
andrew96

Reagovat
andrew96

Očekávám na twitteru novou rubriku: novinář pod rentgenem.

Reagovat
Nebelung

Reagovat
db18

Reagovat
Posledni Kovboj
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radikal

Achjo, věřil jsem v titul Slavie až do konce, fakt smůla no nevadí, snad příště. Víc takových článků

Reagovat
raduinho

Pěkně Pečínko

Reagovat
Swarley

proč by ne, dobrá práce

Reagovat
smazaný uživatel

"Andrea Stramaccioni oznamuje, že nebude dál poskytovat pozápasové rozhovory v angličtině. S českými novináři si prý příliš nerozumí." Jedna z věcí který věřím že se stane

Reagovat
Pyroman

Balotelli a dělo top. Celkově povedený.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky - pobavilo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Skalda29

Video za dva litry, pro asistenta za pětset

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle opravdu přijde někomu vtipné?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fantomas

A jinak mi to neprijde moc smesny, ale nechci hodnotit kvality humoru. Ten Peceneho mi neni moc blizkej a bavit se takhle se mnou nekdo treba v hospode a delat frky timhle zpusobem, tak bysme asi splecnou rec nenasli.

Nechci delat ramena, ale takovou vec bych dal dohromady do dvaceti minut--sice by to byl stylistyckej Sajgon, ale mozna by si to tady par fanousku naslo...jak sem ale psal-nechci posuzovat kvalitu humoru, to ani nejde. Ja se tam ani jednou nezasmal, ale jak se rika: 100 lidi, 100 chuti

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
ratusek

Únor a Blbotelli naprosto top díky redakci.

Reagovat
h8_sfatto

trolling už má svý články? nebo povolili doping autorům

Reagovat
smazaný uživatel

Význam tohohle článku někdo zná?

Reagovat
h8_sfatto

údajně fejeton, podle mě to je fanman...fantas magorie

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, já to nějak nepochopil. Mě to přijde jako přání někoho než nějaka parabola

Reagovat
Pablos

vytknul bych ten závěr... ,,,my všichni co máme rádi kulatou mičudu" ...tam měl bejt prostě ,,PUMLÍČ"

Reagovat
papanegra

To, že tu je občas hloupý komentář přežiji, ale že už tu píšou idiotský články je už trochu příliš.. k čemu je tenhle článek.. u druheho odstavce jsem přestal číst

Reagovat
smazaný uživatel

Slaboucke

Reagovat
smazaný uživatel

Hnedka pls

Reagovat
smazaný uživatel

trapný

Reagovat
smazaný uživatel

Stačila expreska.

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
El Campeon

jen pro zajímavost by mě zajímal styl humoru zdejších kritiků

Reagovat
Y.N.W.A

hele, tak každej ho má asi jinej, ale tento článek je na úrovni rádoby vtipnejch komentářů v diskuzi a tak se vkrádá otázka... proboha to stálo za to někomu tohle sepisovat a zveřejňovat?...tady? ...dle mě úroveň 15letýho blogaře, tam to patří, sem ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi to očividně pobavilo, jako proč ne na druhou stranu? Omezuje tě to nějak? Snižuje to dostupný prostor pro jiné články? Musíš na to klikat? Je přece úplně jedno, jestli tady ten článek je nebo není, pokud se mi nelíbí, tak jej nemusím číst. A jak říkáš, humor má každý jiný a právě proto bych se svého názoru nedělal ten jediný správný...

Reagovat
smazaný uživatel

*ze svého

Reagovat
Y.N.W.A

co to je za kec? ...nemám právo to číst? ...nemůžu se vyjádřit, když se mi něco nelíbí? ...evidentně nejsem jedinej.. nemám mindráky, jen mi to zkrátka (mně osobně, z mého skromného pohledu) připadá jako trapný článek nehodný eurofotbalu, tak jsem se ozval, ať si v redakci udělaj obrázek... jakej jedinej správnej názor, kde jsem to napsal? ...můžeš mi to vysvětlit?

Reagovat
smazaný uživatel

Víš co, kdybys tady chtěl jenom napsat, že se ti to nelíbí, tak tam nebudeš plést kdáky o 15letým blogaři a o tom, že takový článek sem nepatří. To s konstruktivní kritikou nemá nic společného, ale vzhledem k tomu, že neumíš číst mezi řádky ani u svého vlastního komentáře a nevíš, že existují i jiné druhy článků, tak tady nemá smysl diskutovat.

Reagovat
Y.N.W.A

divím se, že se mnou ztrácíš řeč

Reagovat
smazaný uživatel

A co je hodno Eurofotbalu? Prekopcene články od ČTK, kdy se dozvíme poste jak roste stadion Hradce nebo komu dává Lafata rád góly?

Reagovat
Y.N.W.A

to snad píšu? ...rozhodně ne... dlouhodobě jsou to pohledy do historie, medailonky, rozhovory, statistické rozbory, skvělé seriály kolem velkých šampionátů atd... a ano i fejetony, pokud je někdo umí napsat, což není tento případ... už je to všem jasný, co mám za problém, se kterým se tu potřebuju vyplácávat?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dost lidem se tohle líbí. Mě zase nebaví číst pohledy do historie, tedy většinou. Když se mi to nelíbí, tak to ignoruju. To je podle mě úplně nejlehčí možná varianta.

Reagovat
Y.N.W.A

mně zase přijde, že je tu na vkus eurofotbalu spousta palců dolů apod... ne náhodou, a argument, když se mi to nelíbí, tak to nečti a nekomentuj, neberu.... přečetl jsem si to, přišlo mi to trapné, až jsem se styděl, pak jsem si autora spojil s tím šášulou na ČT (nevím, jestli právem) a bylo mi jasno - chtěl jsem se ozvat, to je vše

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ses ozval. A k čemu to je?

Prostě to část pobavilo, tak proc by to tu nemohlo být..

Reagovat
Y.N.W.A

a proč by tu nemoh bejt můj komentář? ...furt dokola ...hele, je to jako když se z kdysi seriózního plátku Sport stál bleskový bulvár, tak třeba takto... nebo když se z vážené a profesné zdatné fotbalové redakce stalo to, co tam je teď... stane se z toho paskvil a to já z eurofotbalu nechci, tento článek sem patří možná na apríla či na silvestra, ale musí být trochu důvtipnější, než tento chabý výplod

Reagovat
smazaný uživatel

Eurofotbal ale už delší dobu dává možnost se vyjádřit nejen ve vážném duchu. Každý to vidíme jinak, příjde mi škoda trávit čas tím, že se budeme dohadovat, jestli článek má právo tu být nebo ne. Za mě jo, protože svůj okruh to tu má..

Reagovat
Y.N.W.A

rozumím, v pohodě

Reagovat
ondrasch77

Možná proto to je zařazené v rubrice Fejetony....

Reagovat
El Campeon

souhlasim s tim,že humor má každej jinej

Reagovat
El Campeon

měla být reakce na ynwa

Reagovat
Zajda

Ehm, okay no. Tak jsme se zasmáli. Hahahaha

Reagovat
ondrasch77

Super, doela jsem se pobavil

Reagovat
smazaný uživatel

Mě pobavily jen ty pasáže o Berbrovi. Než jsem si uvědomil, že se to asi nebude moc lišit od reality.

Reagovat
Sosi

Výborné odlehčení

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele