Waldschmidt se vrací do Německa, přestoupil do Wolfsburgu

22.08.2021, 17:13
Aktuality
Wolfsburg dotáhl přestup Luca Waldschmidta. Sedminásobný německý reprezentant přichází za 12 milionů eur z Benficy a s automobilovým klubem podepsal čtyřletou smlouvu...

Odchovanec Frankfurt na sebe upozornil ve Freiburgu, kde během dvou sezon vstřelil 16 ligových gólů a kromě pozvánky do reprezentace si řekl o zahraniční angažmá.

Nakonec se Waldschmidt před rokem přesunul do Benficy, kde však naplno nerozvinul potenciál, proto ho lisabonský klub se ztrátou 3 milionů eur uvolnil do Wolfsburgu.

"Dlouho jsme sledovali Lucův vývoj a jsme rádi, že jsme ho získali do Wolfsburgu," řekl sportovní ředitel Marcel Schäfer. "Luca v Bundeslize prokázal, že je univerzálním ofenzivním hráčem, který zastane několik postů. Do našeho týmu skvěle zapadá nejen po sportovní ale i povahové stránce. Jeho vývoj navíc zdaleka není u konce," pochvaloval si bývalý obránce.

Waldschmidt se stal pátým nejdražším hráčem vracejícím se do 1. Bundesligy a s přestupovou sumou 12 milionů eur se zařadil mezi 20 historicky nejnákladnějších přestupů VfL.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
Hromy4

Dobrá posila … ale nemají do ofenzivy už dost hráčů?

Reagovat
Benfica

zbytočný predaj.. ešte aspoň rok mohol ostať.. ale aj tak máme tam tých alternatív dostatočne

Reagovat
db18

Prý se naštval, že jste ho nechtěli pustit na Olympiádu, tak měl sám tlačit na přestup.

Reagovat
Benfica

možno, neviem či sa naštval, ale pustiť ho nechceli. ale ak je tak, tak je lepšie, že šiel preč, lepšie pre obe strany..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá posila

Reagovat
esmuellert

Týpek vydržel všude hezké dvě sezóny

Reagovat
Benfica

u nás len 1

Reagovat
Mars

Jak naznačuje jako tričko.. žije rychle.

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Za jeho navrat do BL som rad. Snad naviaze na vykony z SCF.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele