Zemětřesení na lavičkách aneb Události 31. kola FORTUNA:LIGY

11.05.2021, 12:04
Názory a komentáře
Hned dvojice trenérů se musela ze svého současného prvoligového zaměstnání poroučet po zápasech jednatřicátého kola FORTUNA:LIGY. Remízu Zlína proti Opavě odnesl Bohumil Páník, nerozhodný výsledek proti Příbrami zase plzeňský Adrián Guľa.

Maximálně spokojený naopak může být Petr Rada, jehož Jablonec si hravě poradil s Teplicemi. Mladá Boleslav nakonec po boji uspěla v Brně a zajistila si záchranu, jednoznačným vítězstvím s Libercem potvrdila dobrou formu i Bohemka.

Na úvod nedělního programu po dlouhé době venku uspělo Slovácko, které si přivezlo tři body z Karviné, naopak Pardubičtí o svou šňůru neproher přišli na úkor Budějovic. Mistr z Vršovic dokázal udolat Olomouc a jeho rival z druhé strany řeky zase Baník.

Zápas kola


Viktoria Plzeň - Příbram

Utkání plné nečekaných zvratů. Oproti papírovým předpokladům si díky trefám Pilíka a Nového vybojovali dvougólové vedení hosté, na to domácí zareagovali zásahy Beauguela a Brabce. Na začátku nastavení vstřelil vedoucí branku Ondrášek, nicméně v úplném závěru určil Zorvanův lob konečný výsledek 3:3.



Gól kola


1. David Douděra (Mladá Boleslav)

Toto bylo na pohledné góly tak bohaté, že se nám sem ani nevešel zdařilý přímý kop Čoliće, Necidova patička či povedená rána Buchty. Vítěze bylo těžké vybírat, je jím nicméně mladoboleslavský Douděra, který navýšil v Brně vedení mimořádně obtížným volejem.



2. Vojtěch Kubista (Jablonec)



3. Filip Zorvan (Příbram)



Jedenáctka kola





Brankář - Jan Hanuš (Jablonec)

Mnohokrát při něm stálo štěstí a Tepličtí napálil brankovou konstrukci, avšak ukázal i své schopnosti. Famózním zákrokem zneškodnil Černého šanci, celkově si připsal tři zákroky a byl důležitým článkem při jabloneckém vítězství.

Pravý obránce - Benjamin Čolić (Dynamo České Budějovice)

Dirigent vítězství Jihočechů proti nováčkovi z Pardubic. Deset minut před přestávkou z přímého kopu skvěle našel Alvira, jehož volej skončil za zády brankáře, ze stejné standardky pak na konci utkání všem vypálil rybník a nečekaně vypálil do sítě.

Střední obránce - Vojtěch Kubista (Jablonec)

Kromě tradičně dobré obranné práce, snad s výjimkou zaváhání krátce před pauzou, přidal i hodně ceněnou nadstavbu. Výtečným volejem krátce po návratu ze šaten navýšil vedení mužů z Podještědí na rozdíl tří branek.

Levý záložník - Jan Krob (Jablonec)

Hned ve třetí minutě přesným centrem rozjel akci před úvodním Doležalovým gólem. O něco později podobně povedeným balónem našel Hübschmana, ten jeho pobídku zužitkovat nedokázal. Jeho entr pak vedl i ke Kubistově gólu.

Pravý záložník - David Douděra (Mladá Boleslav)

V úvodní desetiminutovce umně proniknul do šestnáctky, načež připravil pro spoluhráče snadný gól. Zasloužené odměny se dočkal vzápětí, kdy mezi tři tyče zamířil jeho mimořádně povedený volej. Branka a asistence, solidní bilance na wingbacka.

Střední záložník - Filip Zorvan (Příbram)

Během utkání dlouho tolik vidět nebyl, ačkoliv svému týmu ve středu pole velkou měrou pomáhal. Zato o sobě dal vědět v nastavení, kdy si všiml ne úplně ideálního Hruškova postavení a chytrým lobem z poměrně velké vzdálenosti zařídil Příbrami důležitý bod.

Střední záložník - Bořek Dočkal (Sparta Praha)

Byl u všech tří sparťanských zásahů. Při tom prvním prověřil Laštůvku z úhlu, načež Karlsson mohl dorážet, druhý sám po zaváhání ostravské obrany vstřelil. V závěru si ještě dobrou přihrávkou připsal asistenci na Hložkovu trefu.

Levý záložník - David Buchta (Baník Ostrava)

Mladý křídelník v první půli mohl své schopnosti jen naznačovat, jelikož Baník se k útočení příliš nedostával. Po pauze je ale ukázal naplno, když po Azevedově přihrávce famózní ranou překonal Nitu.

Útočník - Martin Doležal (Jablonec)

Hlavní hrdina uplynulého kola. Ve třetí minutě využil Pleštilova sklepnutí a poslal balón do brány, několik okamžiků před pauzou snadno zužitkoval Jovovićovu přihrávku. Hattrick završil nejhezčím z jeho gólů, když vystihl soupeřovu rozehrávku a zdařilou střelou skóroval.

Útočník - Václav Drchal (Mladá Boleslav)

Ukázal, že gól z minulého kola nebyl náhoda. Tentokráte vsítil dokonce dva. V úvodu Douděrovu pobídku využil ke snadné trefě, po návratu z kabiny využil hrubky brněnské obrany, poradil si i s brankářem a opět poslal balón do prázdné brány.

Útočník - Jean-David Beauguel (Viktoria Plzeň)

Odměnou za jeho práci mu byla branka v páté minutě nastavení první půle, kdy se prosadil po rohovém kopu. Více toho bohužel ukázat nemohl, jelikož kvůli zranění musel nedlouho po přestávce ze hřiště.

Nemělo by vám uniknout


Martin Doležal dostal na završení hattricku unikátní příležitost od Lukáše Marečka, který jej obrovskou hrubkou vyslal do úniku.


Pro změnu komickým gólem netypickou částí těla vyrovnal v utkání proti outsiderovi z Příbrami Jakub Brabec.


Nastavený čas tohoto zápasu se nesl ve znamení zaváhání brankářů. Zorvanovo vyrovnání můžete vidět výše v rubrice Gól kola, jak se k vedoucímu gólu dostal Zdeněk Ondrášek, na to se podívejte zde.


Velká nepříjemnost pro Slavii, pro českou reprezentaci a zejména pro Lukáše Provoda. Ten si zcela nezaviněným podlomením kolene přetrhnul křížový vaz a čeká jej dlouhá pauza.


Baník na Letné ještě čtvrt hodiny před koncem držel remízový výsledek, ten mu ale sebraly dvě hrubky v obraně. Nejprve vtipně vypadající srážku stoperů potrestal Dočkal.


Při třetím gólu si zase nepochopitelně počínal Svozil, který Hložkovi otevřel cestu až do zakončení.


Zachyceno na sociálních sítích


A nebo se chce zalíbit Kolářovi.


Dopadne Plzeň lépe než londýnský Tottenham?


Někde teď odpalují šampaňské.


VAR v akci


Jediný moment, kdy videorozhodčí výrazně zasáhl do hry, se udál na Andrově stadionu. Slavia měla po faulu na Kuchtu původně kopat penaltu, nicméně původní verdikt sudího byl opraven na přímý kop. Čas 1:21.


Změny v tabulce


V boji o druhé místo za Slavií je vše stále otevřené, napovědět může středeční dohrávka Sparty proti Plzni. Viktoriánům po další ztrátě uteklo Slovácko, avšak evropské poháry jim neuniknou, pokud se zároveň nenechají předskočit Libercem.

Z boje o Evropu se zřejmě definitivně vyřadily Pardubice a Ostrava, jež porážky vystavily takřka neřešitelné situaci. Naopak se ještě musí obávat ataku zezadu, rozjetá Bohemka se totiž už utrhla od trápící se Sigmy, na níž se pro změnu dotahují Budějovice.

Jistotu záchrany mají kromě Karviné po tomto kole nově i Mladá Boleslav a Zlín, přiblížily se jí i Teplice. Brno a Příbram by se musely hodně činit, aby skláře z patnáctého místa sesadily, Opavě už se to rozhodně nepovede.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha31256081:1781
2.FK Jablonec31205657:3165
3.Sparta Praha30195666:3662
4.1. FC Slovácko31175954:3256
5.Viktoria Plzeň30157852:3852
6.Slovan Liberec31148942:2950
7.FK Pardubice311371137:4146
8.Baník Ostrava311291043:3145
9.Bohemians Praha 1905311012937:3142
10.Sigma Olomouc319121036:3539
11.Dynamo České Budějovice319111132:4238
12.MFK Karviná318101333:4734
13.FK Mladá Boleslav31891439:4833
14.Fastav Zlín31871628:4431
15.FK Teplice31681730:6226
16.Zbrojovka Brno314101727:4922
17.1. FK Příbram31491823:6221
18.SFC Opava31382020:6217

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pablos

Ježiš už i sem se tahaj ty retardní srandy PL sekce

Reagovat
Moje maličkost

Plavšič

Reagovat
db18

To bude pro Tvrdíka drahý flex...

Reagovat
smazaný uživatel

Přidejte svůj názor na zahraniční vlastnictví ve fotbale!: https://www.survio.com/survey/d/I3B6X3H1T6C3L9J5F

Reagovat
mrtvej ofsajd

Brankář kola musí bejt Hruška - třikrát posrat Plzni poháry, to už je kumšt .

Reagovat
Mustang™

Vzhledem ke zbývajícím zápasům je o sestupu rozhodnuto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele