Zenit si z Kazaně přetáhl reprezentanty Ozdojeva a Nabiullina

16.02.2018, 17:09
Aktuality
Dvojice tahounů Rubinu Kazaň Magomed Ozdojev - Elmir Nabiullin se stěhuje napříč ruskou ligou ke konkurenci, když již s ohledem na jarní část sezony posílila Zenit Petrohrad. Oba ruští reprezentanti, kteří usilují o účast na domácím mistrovství světa, druhý tým tabulky vyjdou dohromady na 8 milionů eur...

Středopolař Ozdojev je o něco starší než kolega, rodákovi z Grozného je už 25 let a má za sebou 143 startů za Lokomotiv Moskva a Rubin Kazaň. V seniorské reprezentaci debutoval na podzim 2014 a připsal si na konto už dvanáct vystoupení. V barvách Zenitu bude nosit číslo 27, které dlouho náleželo ikonickému Igorovi Denisovovi.

Elmir Nabiullin přichází ve 22 letech za pět milionů eur vyztužit pro změnu levý kraj obrany. Nabiullin je na rozdíl od Ozdojeva odchovancem Rubinu, pod jehož křídly se rozvíjel už od svých třinácti let. Oba borci v Petrohradu podepsali smlouvy do roku 2022.

Rubin tímto pokračuje v řešení finanční krize a čeká ho složité jaro, patrně zasvěcené bojím o záchranu. Kazaňský klub má aktuálně na barážovou 13. příčku pouze dvoubodový náskok.

Ozdojeva by prý mohl zadarmo nahradit navrátilec Christian Noboa, jenž by mířil opačným směrem. Případně se hovoří o Pavlu Mogilevecovi z Rostova, který si v Rubinu roku 2014 odbyl úspěšné hostování.

Autor: Tomáš Daníček / en.fc-zenit.ru, sport-express.ru

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já bych řekl, že co se týče fanoušků, stadionu, fotbalu, tak ještě můžeme být rádi. Pro mě Rusko úplně nudná soutěž, nezajímavý týmy, nezajímavý stát celkově, vůbec se nedivím, když si třeba hráč vybere hrát za průměrný tým BL, L1 než Rusko, na to, že to je asi 6 nejlepší liga, tak já upřímně obdivuji lidi, kteří na Ruskou ligu koukají, protože i naše je podle mého zajímavější.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za názor, tady máš klíčenku.

Reagovat
smazaný uživatel

6 nejelpší nebude, po silné 4 je tu francouzská, portugalská, nizozemská, podle mého jsou až za těmi soutěžemi a to jak historicky, tak současně, třeba by někdo mohl namítat, že portugalskou ligu hrají i malé kluby, ale i ty mají svou kvalitu a čelní týmy jsou úspěšnější než ruské, nejen vítězstvím Porta v LM, ale i postupy do posledních kol v EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemská

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ji sleduješ, nizizemskou, já ji sledoval kdysi na sportu1, nevíš, co je na tom Bergwijnovi?? Statistiky zas tak úžasné nemá, ale tom, že PSV ani nehraje poháry, tak nevím,co v něm je?

Reagovat
Seydou Doumbia

Pár x jsem ho viděl a určitě by se nehodil do týmu jako je Tottenham nebo Everton s kterými je spojován. A nebo si četl i o spekulaci na přestup do jiného týmu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhke dva právě no.

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko nezajímavý stát?? to si tam asi nikdy nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Víš, jak se dělá průměrna mzda vid? Rusko má hodně miliardářu, ale v tom státě samo o sobě je dost chudoby, ty stadiony, týmy ve 2 lize u nás mají kolikrát lepší, Rusové obecně nejsou zase tsk bohatý a ta země opravdu moc krásná není, já být profesionál tak tam hrát nejdu už kvůli úrovni fotbalu, ale i úrovni státu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud to bereš čistě přes fotbal tak to je fakt. Ale jinak v té zemi můžeš zažít úplně všechno. My tam byli asi 10 dní a já z údivu nevyšel. Jasně na jedné straně je ta chudoba a bída, těm lidem padají baráky na hlavu, ale oni to tam tak neberou. Na druhé straně v Petrohradu zas vidíš to bohatství a všechno. Asi bych tam fotbal taky hrát nešel, ale tak někteří ti hráči to prostě vidí jinak no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale shodneme se na tom, že ta liga tam je kvalitou zápasu možná horší než u nás, na to, že v koeficientu je to 6 nejlepší liga, tak ty zápasy tam jsou většinou opravdu o ničem a ty trávníky a stadiony tam, to vypadá na Jihlavě jak Nou Campu oproti většině stadionum v Rusku.

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf? Víš vůbec, jak vypadají stadiony Cska, Kazaňe, Zenitu, Spartaku, Achmatu, Anži nebo Lokomotivu? Do toho bude dalších x nových stadionů pro MS pro týmy jako Ural, Rostov nebo Dynama.

Chyba bude asi hlavně u tebe, nebo by to chtělo nebejt tak zaujatej.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Elliasson

Na stadionu Dinama se nakonec nemá hrát. Ale jinak máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

On je hlavne totalni magor. To ze se mu nelibi ruska liga s tim problem nemam, ale "že co se týče fanoušků, stadionu, fotbalu, tak ještě můžeme být rádi" tohle proste muze napsat jen vyfetovanej clovek.

Fanousci - 1. fotbalova ma prumernou navstevnost 5 409 (Slavia 12 291, Sparta 10 621, Plzen 9940, Banik 6858, Sigma 5543) Ruska liga ma prumer 12 952. (Zenit 44 578, Spartak 30 077, Krasnodar 23 948, Achmat 16 368, CSKA 14 995). Ty navstevnosti sice nejsou extra velky, ale furt vyssi nez 1 fotbalova. Statistiku nejvic srazi ruzny Tosno/Dinamo/Ural co nemaj stadion.

OK tohle uz je trosku demagogie, ale 8 nejnavstevovanejsich ruskejch klubu ma prumer 20 203. 8 nejnavstevovanejsich ceskych ma prumer 7 468.

Stadiony - napsat ze ma 1. fotbalova lepsi stadiony, fakt muze jen clovek s mentalni poruchou. Naprosto novy moderni stadiony ma Zenit, CSKA, Spartak, Krasnodar, Rubin, Achmat. Anzi a Loko maj o neco starsi, ale furt se daji pocitat za novy. Minimalne urovne stadionu Loko nedostahuje v Cesku ani jeden stadion. Za par mesicu na novych stadionech zacne hrat Dinamo, Rostov, Kridla, Mordovia, Ural.

Fotbal - 1. fotbalova 2,45 golu za zapas, Premier liga 2,29. Ten rozdil 16 desetin je opravdu obrovskej. Samozrejme je lepsi koukat na hrace jako Lafata, nez na Promese s Luizem Adriano.

No a k tomu ze neni na 6. miste. Ruska liga jako celek je samozrejme kvalitenejsi, jak Portugalska. To ze Porto vyhralo LM je sice super, ale nevim co ma spolecnyho rok 2004 a 2018.

Konfrontace Ruskych a Portugalskych klubu za 5 let:

LM:

SL Benfica (POR) - CSKA Moskva (RUS) 1:2

CSKA Moskva (RUS) - SL Benfica (POR) 2:0

Sporting CP (POR) - CSKA Moskva (RUS) 2:1

CSKA Moskva (RUS) - Sporting CP (POR) 3:1

SL Benfica (POR) - Zenit Petrohrad (RUS) 1:0

Zenit Petrohrad (RUS) - SL Benfica (POR) 1:2

SL Benfica (POR) - Zenit Petrohrad (RUS) 0:2

Zenit Petrohrad (RUS) - SL Benfica (POR) 1:0

Paços Ferreira (POR) - Zenit Petrohrad (RUS) 1:4

Zenit Petrohrad (RUS) - Paços Ferreira (POR) 4:2

FC Porto (POR) - Zenit Petrohrad (RUS) 0:1

Zenit Petrohrad (RUS) - FC Porto (POR) 1:1

Takze z 12 zapasu ruske tymy vyhrali 8x a 1x remizovali

EL:

Sporting CP (POR) - Lokomotiv Moskva (RUS) 1:3

Lokomotiv Moskva (RUS) - Sporting CP (POR) 2:4

Estoril Praia (POR) - Dinamo Moskva (RUS) 1:2

Dinamo Moskva (RUS) - Estoril Praia (POR) 1:0

Ze 4 zapasu 3x vyhral rusky klub.

Ruska liga ma uz naskok 5 bodu v petiletce (LM a EL beru jako naprosto objektivni srovnani urovne lig)

No a k nizozemsky lize se ani nebudu dlouho vyadrovat. 13. misto v tabulce koeficientu, ani jeden klub na jare v poharech.

Reagovat
smazaný uživatel

nemá cenu se dohadovat s blázny...Rusko se zvedá a snad půjde i přes Frantíky

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, málo gólů, pomalý fotbal, málo lidí, nemá to úroveň. Málokterý zápas stal za to, hodně zápasu na nula nula.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče stadionů, tak je Ruská liga teď na vysoké úrovni.

Reagovat
fantomas
Reagovat
smazaný uživatel

a nic z toho, ale přechod pěkný

Reagovat
Ferguson6

8 mega za dvoch reprezentantov od Zenitu? By som čakal, že ich Rubin aspoň trochu podojí.

Reagovat
Jeňa

Rubin má finanční problémy a musí prodávat vše o co je zájem

Reagovat
Ferguson6

Ale ta za 8 mega... To si mohol jedného z nich aj Slovan kúpiť.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Seydou Doumbia

Stejně jako Rostov, který dělal taky výprodej.

Reagovat
Elliasson

Divím se, že se o Nabiullina neporvalo CSKA, tam by se hodil. Každopádně, přeji Zenitu, ať je ti borci posílí a ať se dostanou tam kam patří - přes Celtic.

Reagovat
Seydou Doumbia

Oni za posledních několik přestupových období nedali na přestupy ani milion takže tak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele