Zesměšnění United a Arsenal mezi elitou: 28. kolo Premier League v kostce

10.03.2022, 12:49
Názory a komentáře
Gabriel Martinelli (© AFP)
V jednoznačnou záležitost ve prospěch obhájců titulu se změnilo manchesterské derby mezi City a United. Domácí s fenomenálně hrajícím Kevinem De Bruynem totiž městského rivala deklasovali 4:1 a nebýt brankáře Davida de Gey, odjížděli by hosté s ještě mnohem výraznějším přídělem.

Porážka Red Devils znamenala mimo jiné střídání na čtvrtém místě, kam se po bláznivém utkání ve Watfordu plném oku lahodících gólů posunul Arsenal. Akrobatická trefa Cucha Hernándeze a kombinace Gunners jako z časů už poměrně vzdálené minulosti stojí za několikeré zopakování. Vše můžete zhlédnout v naší tradiční videorubrice.

Výhru zapsali i další členové elitního kvarteta - Liverpool a Chelsea. Druzí Reds měli sice s West Hamem namále a jen nemohoucnost Hammers v zakončení je uchránila od inkasování, ale kýženého skalpu nebezpečného soupeře dosáhli. Odstup od Citizens proto zůstal šestibodový se zápasem k dobru. Třetí Blues po tragické první půli zabrali a sestupem ohrožené Burnley smetli čtyřmi zásahy - do hlavních rolí se obsadili Kai Havertz s uzdraveným Reecem Jamesem.

Ligu mistrů by kromě zmíněné šestice rád okusil v příští sezoně i Tottenham, jenž si v pondělní dohrávce pochutnal na tápajícím Evertonu. Při vítězství 5:0 zazářil dvěma brankami Harry Kane, který v pořadí nejlepších střelců historie soutěže přeskočil Thierryho Henryho a se 176 góly je aktuálně šestý. Na pátého Franka Lamparda, současného trenéra Evertonu, ztrácí jednu trefu.

Ještě o jednu oslavu více si o víkendu vychutnal Ivan Toney. Nejlepší hráč loňského ročníku EFL Championship prožil famózní návrat do základní sestavy Brentfordu po vleklém zranění a hattrickem skolil poslední Norwich. Příznivce, konkrétně ve Villa Parku, zvedali ze sedadel také Danny Ings (1+2) s Coutinhem (1+1) během řízené demolice nebohého Southamptonu.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Kevin De Bruyne (Manchester City) - 9.94 / 2 góly, asistence, 6 střel, 5 klíčových přihrávek.

2. Harry Kane (Tottenham) - 9.59 / 2 góly, 4 střely, 2 klíčové přihrávky, 2 úspěšné vzdušné souboje.

3. Matt Doherty (Tottenham) - 9.54 / 2 asistence, čisté konto, 4 klíčové přihrávky, 5 úspěšných soubojů.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:


1. Kevin De Bruyne (Manchester City), Reece James (Chelsea) - 18 bodů.

2. Ivan Toney (Brentford) - 17 bodů.

3. Danny Ings (Aston Villa) - 15 bodů.

Sestava 28. kola:


Autor: Marek Ustohal


Brankář: Kasper Schmeichel (Leicester) - Dánský reprezentant zapsal proti Leedsu druhou nulu v řadě a nutno podotknout, že k ní přispěl měrou vrchovatou. V úvodním dějství totiž rozesmutnil Jacka Harrisona s Danielem Jamesem, po změně stran Rodriga a Raphinhu, který pravděpodobně ještě teď netuší, jak je možné, že střela z bezprostřední blízkosti neskončila v síti.

Pravý obránce: Reece James (Chelsea) - První ligové utkání v zahajovací jedenáctce od konce prosince ozdobil bilancí 1+1. Spoluhráčům se neustále nabízel pohybem, svědomitě si plnil defenzivní povinnosti, a navíc přidal nadstavbu. Ve 48. minutě roztancoval v pokutovém území Dwighta McNeila a chladnokrevně skóroval, krátce nato připravil snadné zakončení pro Havertze. S pěti zásahy je nejlepším střelcem mezi obránci v Premier League.

Stoper: Thiago Silva (Chelsea) - Pod čisté konto Blues se podepsal i sedmatřicetiletý Brazilec. Jako už tradičně dirigoval obranu, vysoce nadprůměrnou rozehrávkou pomáhal Kantému s Jorginhem v zakládání útoků (96procentní úspěšnost přihrávek), a když bylo potřeba, zachránil tým na brankové čáře po zakončení Wouta Weghorsta.

Levý obránce: Tyrick Mitchell (Crystal Palace) - Čtení hry je většinou výsadou zkušených borců, jímž je např. Thiago Silva, ale v sobotu se mu v tomto ohledu minimálně vyrovnal o patnáct let mladší odchovanec Eagles. Hned desetkrát zastavil slibně vyhlížející akci domácího Wolverhamptonu a pomohl hostům k cennému vítězství 2:0.

Pravý záložník: Riyad Mahrez (Manchester City) - Pouze Mohamed Salah má v této sezoně ve všech soutěžích mezi hráči Premier League více tref (27) než kapitán alžírského národního mužstva. V očekávaném šlágru s United radostně zapumpoval dvakrát, a především halfvolej po nacvičeném signálu z rohového kopu stál za to.

Střední záložník: Coutinho (Aston Villa) - V duelu se Southamptonem byl od začátku k nezastavení jako v době působení v Liverpoolu. Nejprve vybídl ke skórování Douglase Luize a ve druhé půli rozvlnil síť sám. Nutno podotknout, že nemuselo zůstat jen u jediného gólu, ale buď se blýskl Fraser Forster, nebo Coutinho poslal míč vedle.

Střední záložník: Kevin De Bruyne (Manchester City) - S kapitánskou páskou v ukrajinských barvách dirigoval koncert obhájců titulu v prestižním manchesterském derby a dvěma brankami je nasměroval k jednoznačnému vítězství. Kromě nich vytvořil pět šancí pro spoluhráče, a přestože byl jako tradičně nesmírně kreativní, měl po závěrečném hvizdu 93procentní úspěšností přihrávek.

Levý záložník: Cucho Hernández (Watford) - Poprvé od 28. prosince dostal šanci v základní sestavě a proti Arsenalu se jí chopil ve velkém stylu. V 11. minutě efektně "zašmikal nůžkami" a oku lahodícím gólem dostal zaplněném Vicarage Road do varu, příznivce bavil driblinkem v maximální rychlosti a těsně před koncem oslovil přesným pasem Moussu Sissoka ke korigujícímu zásahu.

Útočník: Ivan Toney (Brentford) - Comeback mezi jedenáct vyvolených jako ze snu prožil i rodák z Northamptonu. Na stadionu Norwiche se totiž blýskl hattrickem, s lehkostí sobě vlastní proměnil oba pokutové kopy a stoprocentní úspěšnost střel z "bílého bodu" v dresu Brentfordu vylepšil na 16 z 16.

Útočník: Harry Kane (Tottenham) - Po vleklém trápení z úvodu ročníku je populární "Hurikán", zdá se, zpět v obvyklé formě. Na demolici Evertonu se podílel dvěma brankami a počet tref v letošní sezoně Premier League zaokrouhlil na deset. Zlatou kopačku už sice získá jen stěží, ale vystřílet Spurs účast v Lize mistrů rozhodně může. Ze sedmého místa ztrácejí na čtvrtý Arsenal, který odehrál o zápas méně, tři body.

Útočník: Danny Ings (Aston Villa) - Nejen Coutinho rozdával v sobotu odpoledne radost fanouškům ve Villa Parku. Svého bývalého zaměstnavatele ze Southamptonu pomohl rozložit bilancí 1+2 i devětadvacetiletý forvard, jenž ukončil střelecké trápení trvající od začátku ledna, a dal ráznou odpověď ostrovním kritikům. Bude v podobném duchu pokračovat i ve čtvrteční dohrávce v Leedsu?

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City28223368:1869
2.Liverpool FC27196271:2063
3.Chelsea FC26158353:1853
4.Arsenal FC25153741:2948
5.Manchester United28138745:3847
6.West Ham United28136946:3545
7.Tottenham Hotspur26143940:3245
8.Wolverhampton Wanderers271241124:2340
9.Southampton FC27811834:4135
10.Crystal Palace28712939:3833
11.Aston Villa261031337:3733
12.Leicester City25961040:4333
13.Brighton & Hove Albion27712826:3233
14.Newcastle United266101030:4628
15.Brentford FC28761530:4527
16.Leeds United27581429:6123
17.Everton FC25641528:4622
18.Burnley FC263121122:3621
19.Watford FC27541827:5019
20.Norwich City27451816:5817

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (36)

Přidat komentář
Taiger

Vynikající nadpis, chválím Kubu

Reagovat
bourbon

je takový dvojsmyslný

Reagovat
C-M@ster

Já si teda zesměšnění představuju jinak.

Reagovat
Remt

Já ne, já si pod tímto pojmem představím přesně tenhle zápas

Reagovat
kattos

Zápas o 3 goly?

Reagovat
FUnk

ano a to ze jste na druhy polocas zustali v satne

Reagovat
kattos

Počkat, my? Jako my?

Nejsem fanoušek MUtd

Reagovat
FUnk

ok

Reagovat
Seydou Doumbia

derby s městským rivalem o 3 goly jako zesměšnění myslím bohatě stačí

Reagovat
kissak

nemyslel spíš ten Arsenal mezi elitou?

Reagovat
Front hell

Tak druhý poločas se snad ani jinak nazvat nedá.

Reagovat
O.Giroud

zesmesneni je este slabe slovo

Reagovat
Remt

S nadpisem souhlasím

Reagovat
hefy

Nedat do sestavy kola Dohertyho je zločin.

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
fabec1222

City Slavnej už jsem z dřívějška, akorát neúspěchu si ostatním všimnou hned, narozdíl od úspěchu

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebuju lajky, tak proto: Rusko

Reagovat
Čenda

Reagovat
Gareth Bale 11

Doherty mimo sestavu kola je teda slusnej ulet.

Reagovat
h8_sfatto

United, no ty voe, nejdražší tým světa a za 10let jedna trofej z EL

Reagovat
Wazza228

Za posledních 10 let United určitě nemá jen jednu trofej z EL.

Reagovat
kylo ren

Je tu někdo kdo cvičí a pouziva kreatin? Můžu ho kombinovat s nakopavacem?

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Spalovač šancí

Jestli cvičíš, tak nepotřebuješ ani jedno

Reagovat
Eichel

Môžeš, nevylučuje sa to.

Reagovat
tomegg

Dávej kreatin ráno a nakopávač před tréninkem, kombinovat je nepotřebuješ, ale ani tak by to neměl být problém.

Reagovat
j_mrazik

Z kreatinu můžeš být nafouknutý jak žába.

Reagovat
SunFells

a mít kštici jak Putin

Reagovat
Eichel

áno, ale to je len málo ľudí a vačšinou je to z monohydrátu... a niekedy je to preto, že to nie je creapure ale šmejd

Reagovat
Čenda

Jestli cvičíš, stačí banány, hovězí, vajíčka, oříšky, brambory, pit mléko..jedním slovo jídlo. A jako bonus nebudeš impotent ani dement.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak.

Reagovat
Mada

ano

Reagovat
Eichel

Alebo rozsiahlejšie.. kreatín plne využiješ až pri dosiahnutí nasýtenosti v tele, užívaj ho buď pred alebo po tréningu... možeš ho užívať buď tak, že dáš nasycovaciu fázu, t.j. 2 týždne vyššie dávky okolo 10-15g a následne udržiavaciu fázu, t.j. okolo 3g denne, podla telesnej váhy; kreatín sa užíva každý deň, keďže jeho účinky sú spiaté práve so spomenutým nasýtením; takisto sa dá užívať sposobom, že stabilne užívaš 3g denne a plné nasýtenie proste len dosiahneš neskôr. Po tom, čo je telo plne nasýtené, prebytočný kreatín vylúčiš, čiže je pointless užívať ho po istej dobe vo vyšších dávkach. Gramáž na udržanie sa bude odvíjať od tvojej čistej váhy ale štandardne je to 3-4g u muža. Nakopávač s týmto nemá nič spoločné, užíva sa pred tréningom, časť látok máš kofeín alebo taurín na vyšší fokus a nabudenie a časť máš arginín, citrulín alebo úplne odveci beta-alanín na vyššie prekvenie. Niekedy sa hovorí, že to nie je super mixovať skrz ten kofeín, ktorý odvodňuje a kreatín drží vodu v svaloch, ale je to skutočne jedno, ak sa to bude biť tak fakt minoritne, kofeín to neprebije ak to neužívaš ako Jamajčan trávu. V zásade by som si kúpil kreatín creapure, t.j. pod označením čistej a certifikovanej výroby, monohydrát a dával ho po tréningu (ale je fakt jedno ći pred alebo po); a predtréningovku iba ak nechodím cvičiť večer, kde by som si najmä pozeral na obsah citrulínu, ktorý je lepší na prekrvenie než taký lacnejší arginín. Beta-alanín je napríklad tiež úplne zbytočný pri silovom a krátkom tréningu takže na ten by som tiež nebral pri voľbe ohľad. Predtréningovka klasicky 30 min pred tréningom, ak chodievač cvičiť večer miesto predtréningovky by som proste vzal pumpu, kde to je očistené od stimulantov. A áno, keď sa tu objaví nejaký mudrc, jasné, nepotrebuješ ani jedno, potrebuješ ideálne Omega 3, Nexgen pro ako idealny multivitamín a multiminerál a Zinok s Magnézkom v chelátovej alebo bisglycinátovej väzbe. Ale je to fajn mať a kreatín je najlepší doplnok na tréning aký vieš legálne zohnať snáď helflo aspoň trošku

Reagovat
kylo ren

Díly moc ale koukal sem na složení toho nakopavace a tam je uvedený i kreatin

Reagovat
EZ

Hlavne nakopavac by nemala byt rutina pred kazdym treningom, idealne by som to neodporucal vobec.

Kreatin je fajn doplnok, a tym ze je v nejakom mnozstve v PW by som si vobec hlavu nelamal.

Reagovat
Eichel

Tak by som si pozrel koľko je kreatínu v jednej dávke a ubral by som v ten deň klasický kreatín. Avšak užívanie kreatínu len v predtréningovke vzhľadom na to, že telo musí byť nasýtené, nemá moc zmysel. Ako píše EZ podo mnou, nakopávač by určite nemala byť rutina pred každým tréningom skôr doplnok na dni keď sa nevieš dokopať k tréningu alebo sa cítiš unavený. Kreatín by som bral štandardne. Miesto nakopávača by bola skôr fajn pumpa. Naviac telo sa po čase adaptuje na kofeín a postupom času, ak ho budeš užívať príliš, tak bude potrebovať stále vyššiu dávku aby si cítil stimul. Takže by som odporúčal minimálne nakopávače vysadzovať vždy na nejaký mesiac alebo dva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele