Zinckernagel si vystřílel angažmá v Anglii, získal ho Watford

01.01.2021, 13:40
Aktuality
FK Bodø/Glimt loni suverénním způsobem vyhrál norskou ligu a za úspěch nyní platí daň v podobě ztráty jednoho z klíčových hráčů. Ze severské země odchází Philip Zinckernagel, produktivní dánský křídelník zamířil do Watfordu...

Zinckernagel podepsal v Londýně smlouvu na pět a půl roku. Bodø/Glimt za něho nedostane žádné odstupné, hráči totiž koncem prosince vypršel kontrakt.

"Jsem opravdu nadšený a už se nemohu dočkat, až začnu trénovat a hrát. Po neuvěřitelné sezoně jsem stále fit," hlásí po podpisu smlouvy.

Norská liga se hraje systémem jaro-podzim a Bodø/Glimt v jejím loňském ročníku uhrál 81 z 90 možných bodů. Své soupeře ničil především drtivou ofenzivní silou, klub celkem nastřílel 103 gólů a Zinckernagel si na své konto připsal devatenáct z nich, na dalších osmnáct zásahů vedle toho svým spoluhráčům přihrál.

"Jednalo se o historicky vůbec první titul pro některý klub ze severu Norska a my navíc překonali spoustu rekordů. Bylo to neuvěřitelné. Zničili jsme ligu a nyní se těším na práci pod novým trenérem (Xisco), jeho agresivní styl hry mi bude sedět. Chci hrát a svými góly pomoci klubu zpět do Premier League," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / watfordfc.com

Komentáře (41)

Přidat komentář
Rudnevs

Zaujímavý hráč, v minulej ligovej sezóne 19+24 v 28 zápasoch. Škoda, že nejde do bundesligy, chcel som ho mať viac na očiach, ale chápem, že premier league je proste premier league.

Som zvedavý, či niekam pôjde aj Junker, ten má tiež super štatistiky (27+11 v 25 zápasoch).

Reagovat
Thelvin

Premier league je Premier league, ale on jde do Champu, druhé ligy

Reagovat
Uwe háže buly

tak to je dobrej blázen..

Reagovat
Thelvin

Souhlasim. Ale z dlouhodobého hlediska to nemusí být špatné rozhodnutí. Watford patří k těm nejsilnějším týmům tam, klidně můžou jít ještě letos nahoru. Navíc bude v Londýně, platově si určitě hodně polepší...

A i kdyby nepostoupili, pokud se prosadí, nějakej tým z dolní poloviny PL ho klidně může po půl roce vzít.

Jediné z čeho mám strach je nákupní horečka Watfordu po postupu. Posledně když šli nahoru, tak nakoupili bambilion hráčů a většina původního kádru šla na tribunu

Reagovat
Freedo

Je třeba mít na paměti, že pořád hrál jen v norské lize a zároveň je mu 26 let, takže už není v perspektivním věku. Musel by se prosadit v kvalitnější lize, aby si ho někdo z PL vyhlédl. Nevím, jaký měl nabídky, ale za mě Watford není tak hrozná volba.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak nejhorší volba to není, ale neříkej mi, že by po něm průměrný týmy z TOP soutěži nesáhly, když je zadarmo. Spíš chtěl za každou cenu dob Londýna to vypadá.

Reagovat
Freedo

Záleží, čemu říkáš průměr. Matematicky to je kolem desátýho místa a tam nevidím tým, pro který by byl opravdu posila. Když se podívám na soupisky, tak by mi pasoval jen do Fulhamu a WBA, možná Brightonu jako druhá volba a i tam je možná pro ně víc safe hrát Welbecka než experimentovat. Sheffield má podle mě problém úplně jinde a zbytek ligy má lepší a prověřený dvojice.

Reagovat
Uwe háže buly

Myslím i ostatní ligy. Když kupujou za 4 mega hráče jako Krejčí a podobně, tak mi neříkej, že by pro ně nebyl zajímavější takovejhle borec zadarmo.. I kdyby měl ročně o 250k větší plat.

Reagovat
Freedo

Tak to potom jo. Do Itálie by klidně mohl. Na druhou stranu pro něj může být Champ prestižnější než průměrný italský tým. Ostrovy jsou pořád něco.

Reagovat
stas87

Hraci zo severu preferuju Anglicko alebo Skotsko. Podobne klimaticke podmienky, ovladaju anglicitnu a adaptacia je pre nich ovela lahsia. Po ostrovoch je pre nich zaujimave Holandsko ci Belgicko, nechapem preco ale chodi ich tam dost. A asi ako tretia krajina je pre nich Rusko kvoli peniazom. Sem tam samozrejme najdes severana v Taliansku aj Nemecku, Anglicko a Skotsko su ale pre nich destinacia c. 1.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

A jo, ups Sorry, moja chyba, neviem prečo som mal za to, že Watford hrá ešte PL.

Reagovat
Thelvin

Loni šli dolu

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl ho Trpiš do Slavie, nabízeli nadstandardní smlouvu, navíc by byl zadara. Ale odmítl

Reagovat
Freedo

Zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

Bývalý zaměstnanec, který si prakticky denně volá s JT

Reagovat
Freedo

Tak to je škoda, že to odmítl. Někdo takovej by se nám mohl hodit. Víš ještě o nějakých dalších jménech?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen, že chtějí udělat toho Baha, ale danové chtějí moc. A udělali nějakého dorostence z Příbrami z výhledem pro A tým

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ten z Příbrami jen syn Marka Nikla, bývalého bundesligového obránce.

Reagovat
Freedo

Dobře, díky! Na RB se teď celkem chytil Maso, tak nevím, jestli je Bah úplně nutnej. Na druhou stranu věřím Trpišovu úsudku a pokud ho tak vementně chce, tak se asi do našeho fotbalu hodí.

Kačaraba ještě ofiko není, i když se to všude psalo jako hotová věc - tam by mě zajímalo, jestli to někde vázne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bah by prý měl být kvalitativně úplně jinde než Masopust, ale už prý nakoukl do repre a Odense chce začít jednání na 4mil € + další bonusy atd. To je myslím pro Slavii už nereálný

Reagovat
Selänne

Slavia to tady dojebala, no. Za podzim se dostal do nejlepší jedenáctky dánský ligy. Situaci sonduje i Kodaň, kterou by stejně asi preferoval radši. Pomalu aby se nabízela paralela s Claessonem.

Reagovat
Elliasson

Toho Claessona je vážně škoda, že nedopadl.

Reagovat
Freedo

Sto pro nereálný. Finanční strategie se trochu mění, jak naznačoval Tvrdík a klub nebude chtít utracet tak velké částky. Navíc je tu teď Covid. 2 mega by bylo imho maximum, co jsme schopní dát. Navíc k tomu za takový post. Ruku na srdce, na toho gólovýho Nora by se uvolňovaly prachy snadněji, než "jen" na beka.

Pokud jde o Kacharabu, tak výhledově se určitě může hodit. Kúdelovi bude 34 a Zima by zase mohl do dvou let odejít do ciziny. Pokud je možnost ho podepsat, tak je to určitě lepší si zajistit jeho služby a klidně ho nechat hostovat ve Slovanu, než potom shánět náhradu, když nikdo nemusí být dostupný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne Odense ale Sonderjyske

Reagovat
smazaný uživatel

A Kacharabu si myslím nepotřebujete. Kudela, Zima, Hovorka, Karafiát, zahraje tam i Laco. Možná jsem ještě na někoho zapomněl

Reagovat
Selänne

Do Evropy ale s Masoupstem na beku fakt jít nemůžete,

Reagovat
Freedo

On tam neměl špatný zápasy, ale samozřejmě bylo znát, že je přeškolený křídelník. Navíc ten post není zdvojený, pokud nepočítáme Holeše, který se chytil v záloze. Každopádně v lize asi nikoho neseženeme. Holík mi nepřijde jako velký upgrade. Takže zbývá jedině cizina a náš skauting tradičně moc daleko nevidí.

Reagovat
Selänne

U vás je to v zásadě jedno, protože Trpišovský je schopný udělat kvalitního beka i z Tecla.

Reagovat
mayday

Ono tady to lepení postů je stále bolest českýho fotbalu, dělá to hrozně moc trenérů. Pak i na top úrovni, jako třeba Slavia v pohárech, se objevuje v jednom zápase pravej bek nalevo, jeho místo pak hraje záložník, v útoku další záložník, na DM stoper. Neřeknu, když je obrovská marodka, občas se to stane, ale poměrně v běžných situacích to lepit takto mi přijde trochu jako amatérismus.

Reagovat
Remt

Nezmar?

Reagovat
Azazelo RD

Berbr.

Reagovat
smazaný uživatel

103 gólů ve 30 zápasech, doma 15-0-0

Reagovat
Beči

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Kucka

Reagovat
RadekVonCZE

To je ten samý klub, odkaď šel Hauge do AC

Reagovat
Witcher

Ten šel aspoň za 5 mega tohle borci nezvládli

Reagovat
Rudnevs

Jj.. Hauge, Zinckernagel a Junker boli najväčší ťahúni.

Reagovat
Kongo

To je škoda, že si v plné sestavě nevyyzkouší i evropský poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

Však si je v plné sestavě vyzkoušeli proti AC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele