Zola v Birminghamu neuspěl, po další porážce rezignoval

18.04.2017, 09:34
Aktuality
Hodně neslavně skončilo další angažmá Gianfranca Zoly v anglickém prostředí. Italský kormidelník se v polovině prosince stal manažerem druholigového Birminghamu a jeho úkolem bylo dovést klub do Premier League, místo toho ovšem tým hraje jenom o záchranu. Vedení mělo v kouče důvěru, on sám ovšem sobě už nevěřil a po prohře s Burtonem rezignoval...

Zola býval vynikajícím útočníkem a prostředí anglického fotbalu velmi dobře zná. V minulosti hrával za Chelsea a jako manažer vedl West Ham United a Watford. Vedle toho působil i v Cagliari a rok strávil u katarského celku Al-Arabi. V Birminghamu nahradil Garyho Rowetta a smlouvu na dva a půl roku podepisoval v době, kdy byl klub na sedmém místě tabulky.

Zola začal nové angažmá porážkou od Brightonu a na první výhru čekal skoro dva měsíce. Celkem vedl Birmingham ve 24 duelech a vyhrál jenom dvakrát, špatné výsledky mají za následek propad na dvacátou pozici s pouhým tříbodovým náskokem na příčky znamenající sestup.

"Propustil jsem sám sebe. Rozhodl jsem se podepsat si rezignaci. Mrzí mě to, do Birminghamu jsem přicházel s velkými očekáváními, výsledky bohužel nebyly dobré a beru na sebe plnou zodpovědnost," prohlásil Zola.

"Není to tak, že bych končil rád, ale Birmingham si zaslouží něco lepšího. Cítím, že nedovedu pomoci hráčům, proč bych tak zůstával? Pokud nedovedu pomoci týmu, je lepší odejít a přenechat tuto práci někomu jinému. Cítím se hodně špatně a moc mě to mrzí. Pracovali jsme poctivě, ale naneštěstí to nepřineslo výsledky. Je to veliké zklamání," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
Xaviercreus

Vynikající kouč

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Birminghamu tak, za to co provedli Rowettovi

Reagovat
nani92

a nahradil ho Redknapp

Reagovat
Coutinho10

Harry

Reagovat
Spalovač šancí

Jaký hráč, takový kouč

Reagovat
Josifek

Zizou, simply the best

Reagovat
blade115

Ať jde radši někam dělat asistenta, na to, aby sám vedl klub, evidentně nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde neprodlouží smlouvu, že by se našla náhrada za Enriqueho?

Reagovat
bloodonor

Zola neumí být trenér

Reagovat
fantomas

Hrozne spatnej manazer fakt.

Reagovat
Whitemedia

Před Zolou 34 bodů ze 21 zápasů, se Zolou 13 bodů ve 22 zápasech

Vedení Birminghamu

Reagovat
Kucka

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Neutron

do Barcy by sa mohol hodit

Reagovat
JessePinkman

Redknapp opět na scénu..

Reagovat
smazaný uživatel

Už před lety ve WHU dokázal, že na trénování nemá... Měl by to zkusit jako asistent nebo individuálně trénovat útočníky, bohužel mu do budoucna moc nevěřím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele