základní část, 24. kolo
22.02.2009 16:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

AFC Ajax - FC Volendam 2:1

Tři body za těsné vítězství 2:1 si na své konto připsali fotbalisté Ajaxu v utkání proti Volendamu. Hosté, kteří jsou na posledním místě tabulky, se ujali po čtvrthodině hry dokonce vedení zásluhou Sheotahula. Domácí výběr stačil do konce poločasu vyrovnat, rozhodující branku přinesla až 75. minuta, kdy Thomas Vermaelen vystřelil Ajaxu plný bodový zisk.

Ajax byl sice týmem, který si do statistik připsal první střelu utkání, ale úvodní branka byla ve znamení Volendamu. Sheotahul vyrazil do rychlého protiútoku, využil rozhozené obrany domácího celku a přízemní střelou poslal momentálně poslední tým soutěže do vedení. Ajax si na vyrovnání musel počkat až do 29. minuty, kdy Lindgren našel přesným centrem Suáreze, který se nemýlil a přízemní střelou překonal Verhoevena v brance Volendamu.

V druhém poločase to byli znovu hosté, kdo mohl jít do vedení. Po hodině hry se Van Zaanen ocitl v těsné blízkosti branky Ajaxu, ale proti jeho pokusu vytáhl domácí gólman perfektní zákrok. Druhý gól domácích přišel až v 75. minutě, přímý kop zahrával střídající Sulejmani, ale jeho rozehrávka se mu příliš nepovedla. Míč se však dostal k Vermaelenovi, který jej dokázal usměrnit do sítě. Remíza visela ve vzduchu dvě minuty před koncem zápasu, Van Zaanen nebezpečně vypálil na domácí branku, odražený balón se dostal do skrumáže mezi několik hráčů, ale v poslední chvíli dokázali obránci Ajaxu odkopnout míč do bezpečí a "zachránit" tak těsnou výhru.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

8:1, AFC AJAX!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax do boje trochu vylepšit skóre by to chtělo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele