základní část, 5. kolo
05.10.2008 14:30 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - NEC Nijmegen 0:2

Překvapivý výsledek se zrodil na stadionu De Kuip, kde hostující tým NEC Nijmegen zvítězil nad místním Feyenoordem 2:0 a připsal si druhou výhru v letošním ročníku. Trochu tak napravil zaváhání z předchozího domácího utkání s Heraclesem, v němž pouze remizoval 0:0.

Oba týmy se ve čtvrtek představily v Poháru UEFA a oba se dostaly až do základních skupin. Jak se zdá, lépe zvládli zápasovou zátěž hráči Nijmegenu. Hned v šesté minutě totiž pálil záložník Lasse Schöně těsně vedle domácí branky. První vážnější střelu domácího mužstva měl na svědomí Roy Makaay, jehož pokus z 25 metrů těsně minul Babosovu klec.

Tentýž hráč měl v 18. minutě velkou šanci k otevření skóre. Pěknou akci celého týmu zakončil střelou z halfvoleje, která však mezi tyče opět nemířila. Na druhé straně si po půlhodině hry dobrou možnost ke skórování vytvořil Ntibazonkiza, ale brankář Feynoordu Henk Timmer byl připraven.

Jako blesk z čistého nebe udeřili fotbalisté Nijmegenu čtyři minuty po přestávce. Dlouhý pas Lorenza Davidse našel rozběhnutého Tima Janssena, který se nejprve zbavil obránce De Clera a poté přesnou střelou překonal gólmana Timmera. Krásnou akci předvedl o sedm minut později Ntibazonkiza, když převzal míč na své vlastní polovině, utekl dvěma soupeřovým hráčům a chladnokrevným zakončením do horního rohu branky zajistil hostům vedení 2:0. V závěru se i přes několik možností na obou stranách nic nezměnilo, a tak pokračuje krize Feyenoordu, který z úvodních pěti střetnutí získal pouze 4 body a místo boje o titul okupuje dolní patra tabulky.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele