základní část, 25. kolo
01.03.2009 14:30 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 2:2

V Rotterdamu se body dělily. V souboji sousedů v tabulce vedli dvakrát hosté, ale Feyenoord dokázal vždy odpovědět a již popáté v řadě doma neprohrál. Ve formě hrající Vitesse si připsalo druhou remízu ze hřiště soupeře za sebou.

První šanci zápasu spálil El Ahmadi, když po hlavičce Makaaye zblízka přestřelil. Následně se do šance dostal sám Makaay, ale jeho hlavičku vytěsnil Velthuizen pouze na roh. V 18. minutě tak přišlo potrestání domácích. To se do přímého kopu z třiadvaceti metrů opřel svou pravačkou Hofs a brankář Timmer musel lovit míč ze sítě. Aktivnější domácí pokračovali v dalších šancí, nicméně gól stále nepřicházel. Nebezpečný pokus Fera zblokoval van Wolfswinkel a po půlhodině hry nezakončil ideálně dobrou akci Biseswar. Právě on však čtyři minuty před koncem poločasu našel svým centrem Wijnaldum, který se z pár kroků nemýlil.

Druhý poločas přinášel především nudu. Pouze světlá jedenáctiminutovka přinesla tři šance, ze kterých padly hned dva góly. Úvod tomu však nenapovídal. Hned po změně stran totiž touhu za domácím vítězstvím potvrzovaly akce Biseswara a Bahii. Přesto se opět k vedení dostali hráči Vitesse. Lasse Nilsson přiťukl Stevanovičovi, který z obdobné vzdálenosti jako jeho spoluhráč Hofs mířil přesně. Po čtyřech minutách mohl srovnávat Roy Makaay, jenže hlavičkoval mimo branku. Chuť si ale napravil osmnáct minut před koncem, když ze sedmi, osmi metrů prostřelil brankáře Velthuizena. Další gólové příležitosti, které by vedly k zasloužené domácí výhře už bohužel pro fanoušky Feyenoordu nepřišly.

Autor: Josef Gvoždiak / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele