základní část, 7. kolo
26.10.2008 14:30 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Twente 0:2

Hlavním hrdinou nedělního duelu mezi Vitesse Arnhem a Twente Enschede se stal Marko Arnautovič, který se dvěma brankami postaral o vítězství hostů z Enschede. Svěřenci trenéra McClarena potvrdili, že v posledních zápasech hrají ve výtečné formě.

Twente začalo utkání skvěle a již po deseti minutách vedlo. Hlavními strůjci gólové akce byli Arnautovič s útočným kolegou Blaisem Nkufem. Nkufo centrem z levé strany našel neobsazeného Arnautoviče a 19letý útočník zpoza šestnáctky povedenou střelou otevřel skóre. Na druhé straně se snažil na vedoucí branku soupeře zareagovat Rogier Molhoek, ale mezi tři tyče se netrefil. Trestat mohla opět dvojice Nkufo, Arnautovič. Tentokrát Nkufa zlikvidoval brankář Peit Velthulzen.

Ve 39. minutě málem srovnalo samo Twente, když po Molhoekově centru namířil míč nechtěnou tečí do vlastní branky Heubach, ale naštěstí vše vyřešila 'spolupráce' brankáře Boschkera a tyčky jeho branky. Boschkerova chvíle ale přišla v nastaveném čase úvodní pětačtyřicetiminutovky, kdy zabránil Rickymu van Wolfswinkelovi v dobré pozici skórovat.

V 69. minutě si mohli hosté oddechnout, když Arnautovič druhou brankou zvýšil náskok. Nádherný pas z hloubi hřiště předvedl Wout Brama a vyslal mladého Rakušana, jenž si v akci jeden na jednoho poradil s Velthuizenem - 0:2. Spolupráce Arnautovič, Nkufo ale fungovala i nadále, jenže proti druhému jmenovanému stál vždy brankář Velthuizen. Nastavení druhého dějství ještě mohlo přinést alespoň snížení z pohledu domácích, ale Van Wolfswinkelův pokus brankou neskončil.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele