základní část, 25. kolo
28.02.2010 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Twente - NEC Nijmegen 2:1

Twente stále bojuje o zisk mistrovské trofeje, když si v samotném závěru dnešního utkání vybojovalo cenné tři body. Proti Nijmegenu se v samotném závěru dokázal trefit Ruiz a Twente mohlo slavit těsnou výhru 2:1.

Domácí byli v utkáním jasní favorité a to dávali na sobě znát již od samého začátku. Do svého soupeře se zakousli již od úvodních minut a bylo jen otázkou času, kdy přijde první branka duelu. Ta na sebe nenechala dlouho čekat a s běžící 13. minutou se k míči dostal Peter Wisgerhof. Ten si potáhl míč a přesným centrem našel De Jonga, který se nemýlil a Twente šlo do vedení.

Domácí stále tlačili. Důkazem toho byl i velmi povedený volný přímý kop, ke kterému se postavil Theo Janssen. Hostující brankář byl ovšem na správném místě a tak si s jeho pokusem poradil. Neuběhlo však mnoho a brankář Nijmegenu měl zase plné ruce práce. Tentokrát však změřil síly s hlavičkujícím Douglasem.

Tím první půle prakticky skončila. Ta druhá měla nabídnou další branky domácích, ovšem do poločasu číslo dvě naskočili lépe hosté. Právě tak přišlo vyrovnání, ze kterého se domácí těžce dostávali. V 67. minutě se v dobré pozici ocitl Mitchell Burgzorg, avšak našel ještě lépe postaveného Vleminckxe, který svou střeou srovnal stav utkání.

Domácí byli zaskočení a těžce se dostávali zpět do utkání. Nijmegenu remíza stačila, byl to pro ně úspěch. Ke konci ovšem přišel očekávaný tlak, ve kterém se jako kanonýr zachoval Ruiz. Ten utekl všem svým pronásledovatelům a přesnou střelou svou sedmnáctou brankou v sezoně vystřelil tři body domácímu Twente.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele