základní část, 29. kolo
28.03.2010 14:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Utrecht s přehledem porazil Waalwijk

Již jedenáct zápasů čeká Waalwijk na bodový úspěch. Černou sérii se týmu nepodařilo protrhnout ani dnes, když se tým představil na hřišti silného Utrechtu. První branku domácích vstřelil Mertens, druhou Silberbauer.

Výhra dopomohla domácímu týmu k dalšímu postupu tabulkou, nyní je Utrecht již na šestém místě. V následujícím zápase si to navíc rozdá v přímém souboji s Alkmaarem o páté místo. AZ má na svého pronásledovatele nyní náskok tří bodů. FCU má před utkáním velikou psychologickou výhodu, vyhrál již čtyřikrát v řadě. V naprosto jiné situaci se nachází RKC Waalwijk. Ten se v lize neradoval již pořádně dlouho, naposledy bodoval v polovině prosince. RKC z posledního místa ztrácí na nesestupové pozice třináct bodů.

Domácí se od začátku utkání hnali do útoku. V prvních minutách prověřili hostujícího brankáře Levitu hned dva hráči. Z dálky se nejdříve napřáhl Benschop, o chvilku později z pětadvaceti metrů pálil De Ceulaer. Utrechtu se jeho aktivita vyplatila již v deváté minutě. Jeden z hráčů nedovoleně obral o míč svého protihráče - a Dries Mertens skvělou ranou napálil míč do horního růžku - 1:0.

Tlak domácího výběru nadále pokračoval. Ve dvou velice slibných pozicích se objevil Mulenga. Ani jednou ale na brankáře Levitu nevyzrál. Nakonec se ale Utrecht dočkal druhé, uklidňující branky. Asare svým rohovým kopem našel dobře postaveného Silberbauera. Přestože se bránící Deen na brankové čáře natahoval jak mohl, brance nezabránil. V 21. minutě to bylo již 2:0.

I ke konci prvního poločasu měl zápas jasné trvání. Mark van der Maarel mířil o pár centimetrů mimo, stejně jako jeho kolega z obrany Wuytens. Ten se po rohovém kopu ocitl zcela sám před brankou, ale bohužel pro jeho tým nastřelil pouze tyčku. Za hosty byl snad jediným nebezpečným hráčem Di Gregorio.

Ve druhé půli tempo spíše opadlo. Mulengova rána zpoza pokutového území skončila pouze rohovým kopem, nebezpečná byla také příležitost střídajícího Mierla. Hosté pohrozili v podobě Idabdellhaye. V posledních minutách se již nic zásadního nestalo. Pouze pokud se zajímáte o mládež Utrechtu, tak vězte, že poprvé v seniorském dresu nastoupil mladičký útočník Frank van der Zwan.

Autor: Anna-Marie Kroupová / fc-utrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele