základní část, 28. kolo
31.03.2010 20:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 2:1

Feyenoord měl doma s Vitesse mnoho problémů, nakonec však svou úlohu favorita zvládl a zvítězil 2:1. Rotterdamský velikán si tak pomohl v boji o čtvrtou příčku zajišťující Evropskou ligu, na druhé straně hosté z Arnhemu zůstávají ohroženi sestupem.

Utkání se muselo hrát nadvakrát, to původní bylo kvůli silnému dešti přerušeno po prvním poločase za stavu 1:1. Ve 13. minutě poslal domácí do vedení Vlaar, v závěru půle srovnal Pluim.

Na stadionu De Kuip se druhá pětačtyřicetiminutovka dohrávala s týdenní odmlkou a hosté do ní vlétli po hlavě. Hned po chvíli se do pořádného sóla pustil Büttner, zbavil se přesily soupeřových obránců a dostal se až před domácího brankáře Muldera, ten ale míč vyrazil mimo tři tyče. Na druhé straně měl tutovku veterán Makaay, po přihrávcce Biseswara ale těsně minul.

Bývalý kanonýr španělské či německé ligy se ale polepšil a to už v 55. minutě. Přímý kop van Bronckhorsta propadl až k Makaayovi a ten z několika metrů neměl problém zakončit - 2:1. Vitesse ale rozhodně nepřipomínalo tým, který hraje o sestup a jen smůla ho dělila od vyrovnání, neboť pokus Nilssona skončil na tyči. V závěru Makaay oslovil Burnse, ten sice šanci nazužitkoval, na vítězství Feyenoordu to ale již nic nezměnilo.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
martin26

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele