základní část, 1. kolo
01.08.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - FC Utrecht 0:1

Utrecht vstoupil do ligy ze všech dosavadních účastníků asi nejlépe a jako zatím jediný veze všechny tři body z půdy soupeře. Jedinou branku vsítil už ve 3. minutě Van Wolfswinkel a i přes houževnatý výkon nedokázal Heracles srovnat. Papírové předpoklady se tak potvrdily a posílený celek i svým výkonem ukázal, že je správně považován za horkého kandidáta na evropské poháry.

Hosté zatlačili Waalwijk do vlastního pokutového území už od první minuty, velmi tvrdě vypálil forvard Dries Mertens, gólman Jurgen Wevers ještě tentokráte s přehledem ukryl míč do náruče. O dvě minuty později byl však proti ráně Rickyho van Wolfswinkela krátký, ten si po přihrávce Franka van Mosselvelda přehodil balón na pravačku a bez problémů rozvlnil k nespokojenosti hojného publika síť.

Waalwijk se nedokázal vymanit z tlaku a o další dvě minuty později mohl přidat svůj druhý gól Wolfswinkel, tentokrát ale byl mužem na svém místě skvěle chytající Wevers. Stejný muž utekl obraně i v 7. minutě a skóre proto mohlo být tak brzy velmi bohaté, avšak i teď si Wevers poradil s nekompromisní hlavičkou Wolfswinkela brilantně a proto svítil na tabuli stále výsledek 0:1.

Domácí se do první akce dostali po necelé čtvrthodině hry, střela Charlisona Benschopa však neměla dostatečnou razanci a gólman Michel Vorm pohodlně ukryl balón do náruče. V samém závěru prvního dějství mohl navýšit hostující Benjamin de Ceulaer, jeho chytrý střílený centr však v brance neskončil. Po pauze se hra mírně uklidnila a Utrecht se spoléhal především na defenzívu.

I tak ale Waalwijk nedokázal v útoku najít zbraň a ještě mohl být za nejtěsnější stav skóre rád. V 68. minutě byl totiž opět v příležitosti nejlepší muž na trávníku Van Wolfswinkel, v minisouboji s Weversem ale ani teď neuspěl, holandský mazák balón pěkně vytěsnil konečky prstů těsně vedle tyče. Největší možnost RKC spálil o tři minuty později Fred Benson, jehož pokus po rohovém kopu olízl břevno.

V příštím kole vyzve nabuzený Utrecht na domácí půdě Tilburg, který mimochodem také vybojoval tři body, Waalwijk se pokusí o zázrak na půdě Ajaxu, který čeká na ligový titul předlouhých šest let a je proto velmi hladový po úspěchu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele