základní část, 23. kolo
13.02.2010 18:45 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Twente 1:2

Twente dokázalo v závěru utkání s Vitesse zabrat a otočilo nepříznivý stav. Díky povedenému konci se tak hosté mohou radovat z cenného vítězství 2:1.

Domácí nebyli v utkání favority, avšak samotný začátek patřil právě Vitesse. To se mohlo celkem brzy i dostat do vedení, když se v dobré pozici ocitl osamocený Santi Kolk, avšak jeho přízemní střelu hostující brankář s přehledem lapil.

Čas plynul a hráči Vitesse stále hráli lépe než jejich soupeř. Aktivní byl zejména Kolk, který hrozil před brankou, ale zároveň rozdával přesné přihrávky. Jednu takovou naservíroval přímo do nohy Stevanoviče, který si to okamžitě namířil na branku soupeře, avšak hostující brankář byl na jeho pokus znovu připraven.

Hosté s blížícím se koncem první půle také zahrozili, když se v dobré šanci dostal N'Kufo, avšak jeho střele scházela notná dávka přesnosti. Tím skončil první poločas a na řadu přišel ten druhý.

I ten ze začátku patřil domácím, když se hned v úvodu dostalo Vitesse do překvapivého vedení. Běžela 51. minuta a Santi Kolk vyslal parádní kolmici na Verhaegha, který se nad ničím nerozmýšlel a přesnou ranou poslal domácí do vedení.

Hosté v tu chvíli překvapeni průběhem utkání doslova oněměli. Domácí v tu chvíli opravdu o vedení nechtěli přijít a tak začali bránit. Ovšem přišel samotný závěr utkání a s ním i drtivý tlak Twente. Nejprve přišla 82. minuta a s ní individuální akce Ruize, který tvrdou ranou srovnal krok.

Neuběhlo mnoho a Twente svůj obrat v devadesáté minutě. S míčem se uvolnil Janssen a přesnou přihrávkou našel volného Stama, který přesnou ranou otočil stav utkání na konečných 1:2.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele