základní část, 2. kolo
09.08.2009 12:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Feyenoord Rotterdam 0:0

Vitesse si připsalo po minulé prohře v Tilburgu svůj první bod, když remizoval s Feyenoordem na svém hřišti 0:0. Po průběhu zápasu, kdy mělo většinu hry pod kontrolou, se ale dá považovat bod za ztrátový. V koncovce zkrátka chyběla trocha štěstí.

Santi Kolk byl srdcem hry domácího Vitesse a už ve čtvrté minutě vytvořil šanci pro Nilssona. A právě tady nebylo k brance vůbec daleko. Nilsson dokonce překonal brankáře van Dijka, ale míč nakonec odvrátil na poslední chvíli z brankové čáry Ron Vlaar. O dvě minuty později zkoušel štěstí Kolk, ale brankář van Dijk byl na svém místě.

První větší rotterdamská šance přišla na řadu až po půlhodině hry, kdy na konci rychlého protiútoku stál veterán Roy Makaay, jenže přízemní střelou na brankáře Velthuizena nepochodil. Tahle akce byla ovšem v první půli skoro vzácností jinak bezzubého a chudého útoku Feyenoordu.

První půle chystala svůj konec, domácí však měli opět ke vstřelení branky hodně blízko. Kolk nejprve vypálil jen nad břevno, pak se ovšem do obrovské příležitosti nachomýtl znovu Švéd Nilsson, jenže z malého vápna nastřelil jenom tyčku.

Vitesse pokračovalo v ofenzivě i ve druhém dějství. Svou střelou opět prověřil schopnosti brankáře van Dijka Kolk, poté si vyměnil míč s Drostem, jenž hlavičkoval nad. Jedinou světlou pasáží hostujícího Feyenoordu byl závěr zápasu. Velthuizen se měl co ohánět proti přímému kopu Vlaara a v 88. minutě zabránil mladý brankář na zadní tyči ve skórování střídajícímu Bruinsovi.

Autor: Patrik Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele