základní část, 2. kolo
09.08.2009 14:30 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - ADO Den Haag 2:2

Venlo po úvodním překvapivém vítězství tentokráte nedokázalo bodově na první kolo navázat a zachraňovalo až v závěru alespoň bod v utkání s Den Haagem. Ovšem opět ukázalo, že je v týmu plno bojovníků a opět zasadilo rozhodující úder až v poslední čtvrthodině utkání.

Hosté přitom vedli na stánku De Koel před 7500 tisíci fanoušky po půl hodině hry již 2:0, ovšem do přestávky ještě inkasovali a i přes tvrdou defenzívu tříbodový stav neudrželi. Zápas hodně ovlivnila dvě vyloučení, obě byla k vidění na straně hostů a ti tak dohrávali šest minut v devíti. Remízový výsledek se tak pro ně zdá být zázrakem.

Do vedení se Den Haag dostal už po sedmi minutách hry, když centr Berryho Powela skrz vápno na vzdálenější tyč uklidil pohodlně do otevřené klece Wesley Verhoek. O něco později mohli domácí srovnat, nicméně úplně osamocený Achmed Ahahaoui totálně vyhořel a zblízka trestuhodně minul. O dvoubrankové vedení se postaral pozdější hříšník Van den Bergh, jenž využil hraní rukou ve vápně od domácího Sandra Calabra a bez problémů skóroval - 0:2.

Od této chvíle jako by hosté znervózněli a lekli se, že mohou vyhrát, chyby se postupně kupily na hromádku. Nejprve po rychlém přechodu do útoku využil Honda přihrávky Dioga Viany a snížil. Následně pak obdrželi první žlutou kartu Karim Soltani a Ricky van den Bergh, což se poté stalo hostům osudné. Po hodině hry se totiž do kabin pakoval po druhé žluté Karim Soltani a přišel proto trest.

Keisuke Honda se ocitl před zívající klecí úplně osamocen, uhlídat takového zabijáka o jednoho muže v poli méně dá opravdu zabrat - 2:2. Šest minut před koncem dostal druhou žlutou i autor penaltové branky Den Haagu Van den Bergh a hosté jen s velkým štěstím přežili drtivý tlak Venlo. V příštím kole jede VVV na půdu neporaženého Utrechtu, Den Haag se utká doma s Twente.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele