základní část, 23. kolo
12.02.2011 19:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Twente - SBV Vitesse 1:0

Twente svým výkonem nijak neuchvátilo, ale bodově neztratilo a udrželo se na druhé pozici o skóre za vedoucím PSV se ziskem padesáti bodů. Enschede o své výhře rozhodlo v 39.minutě zásluhou nové vycházející hvězdy Nacera Chadliho, který tak dokázal zastoupit zraněného rakouského kanonýra Marca Janka. Ovšem outsider z Arnhemu nepředvedl v žádném případě nikterak hrozný výkon a v obraně pracoval precizně, v ofenzívě to však skřípalo.

Arnhem klesl na patnáctou pozici za Feyenoord a má už jen tříbodový náskok na šestnáctou barážovou pozici Excelsioru, ten má navíc duel k dobru. Arnhem sice v celém průběhu spíše odrážel útoky soupeře, ovšem v závěrečné osmiminutovce se snažil útočit a vytvořil si opravdu vyložené příležitosti, srovnat už ale nedokázal. Samotný začátek ale zcela jasně patřil domácímu favoritovi, Vitesse se bránil horko těžko.

Úvodní možnost si vypracoval kanonýr Bryan Ruiz, jeho hlavička ovšem šla vysoko nad břevno. Hned na to po rohovém kopu Theo Janssena hlavičkoval nebezpečně Peter Wisgerhof, nicméně gólman Eloy Room dokázal balón zkrotit na brankové čáře. Room se vytáhl i o něco později, když střelu Janssena dokázal brilantně vyrazit kolem tyčky. Po půl hodině hry se ozvalo také Vitesse, po přihrávce Haruny Babangidy střílel pravačkou vedle Ismail Aissati.

Šest minut před přestávkou rychle pronikl do vápna Arnhemu Chadli a přesně zamířil do pravého horního rohu - 1:0. Po přestávce se v podstatě situace nezměnila a Twente stále bušilo do obrany soupeře. Z přímého volného kopu se pokusil navýšit skóre aktivní Janssen, jenže skvělý Room byl i tentokráte proti. Deset minut před závěrečným hvizdem vypálil nebezpečně Ruiz a gólman Room vyrazil jen před sebe, dorážející Chadli však mířil vedle levé tyčky.

Následně hlavičkoval domácí Douglas do náruče Rooma, pak přeci jen zaútočil i Arnhem. Nejprve skvěle zasáhl Nikolay Mihaylov proti tvrdé ráně Davyho Proppera a dvě minuty před koncem vyrazil také střelu unikajícího Martiho Riveroly z pravé strany. V příštím kole bude Twente usilovat o první příčku doma s Nijmegenem, Arnhem se pokusí oddálit sestupovým vodám v souboji s nováčkem z De Graafschapu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

proc zase nehral bony

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele