základní část, 4. kolo
29.08.2010 14:30 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 4:0

Fotbalisté Feyenoordu ukázali, že přeci jen na evropské poháry myslet mohou. I když v domácím prostředí narazili na mnohem slabšího soka, tak každé tři body mohou pořádně zvednout sebevědomí. Navíc čtvrtý celek uplynulého ročníku rozdrtil Arnhem 4:0 a prakticky mu po celý duel nedal žádnou naději. Domácí si schovali branky souměrně do první i druhé půle, navíc je dokázali v obou dějstvích vsítit během deseti minut.

Arnhem rázem spadl do zóny sestupu a v současnosti se nachází na šestnácté příčce. Feyenoord se rázem vyhoupl na pozici pátou. Přitom domácí k tomu ukázali velkou soudružnost a týmovou hru. V mladém kádru se totiž nenašel jediný dvougólový střelec, jednu trefu dokonce zaznamenal střídající hráč. Diváci ze stadionu De Kuip tak mohli i podruhé za sebou odcházet s dobrým pocitem a doufají, že tomu takhle bude nadále.

Feyenoord zatlačil soupeře na jeho půlku od úvodního hvizdu, jenže se nemohl probojovat do pokutového území. Proto první vážnější akce byla vidění díky střele z dálky. Z pětadvaceti metrů napřáhl Lasse Nilsson a hezky prověřil gólmana Erwina Muldera. Ten však dokázal balón zkrotit. Ve 20. minutě už byl ale krátký, po rohovém kopu Leroye Fera si naběhl do vápna aktivní Kelvin Leerdam a tvrdou hlavičkou poslal Feyenoord do vedení.

Přesně o deset minut později využil Feyenoord další rohový kop. Ten zahrával Luigu Bruins do středu pokutového území, jenže tam ho všichni minuli a balón se dokutálel až k Ferovi, který na vzdálenější tyči z voleje po zemi nekompromisně zavěsil. Až do půle se stav nezměnil, sedm minut po ní musel zachraňovat gólman Eloy Room svůj tým od třetí pohromy. V tváří tvář dokázal uspět proti unikajícímu Fedorovi Smolovi.

Jenže Feyenoord nakonec branku dát dokázal, čtvrthodiny před koncem uvolnil Ruben Schaken střídajícího Luce Castaignose a ten se zakončením neměl větší problémy - 3:0. Konečnou podobu výsledku určil sedm minut před závěrečným hvizdem Georginio Wijnaldum, když ho v pokutovém území zatáhl za dres Luca Caldirola. Sudí nekompromisně odpískal pokutový kop a s tím neměl Wijnaldum sebemenší problém - 4:0.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele