základní část, 16. kolo
10.12.2011 18:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - NEC Nijmegen 2:0

Fotbalisté Twente dokázali zvítězit i v dalším ligovém utkání a navázali na úspěch v Utrechtu, i když dnes hráli domácí opatrně. Proti Nijmegenu, který v letošním ročníku bojuje o záchranu, sehráli vyrovnaný první poločas a o třech bodech ve svůj prospěch rozhodli až v druhém poločase. Twente tak stále zaostává o bod za PSV a o čtyři korálky za Alkmaarem, navíc má před nedělními dohrávkami pětibodový náskok před ostatními protivníky.

Nijmegen díky zaváhání ostatních protivníků má stále dvoubodový náskok před De Graafschapem a jeho pozice na dně tabulky se tak nemění. O výhře domácích rozhodl po necelé hodině hry Luuk de Jong, dvacet minut před závěrečných hvizdem stvrdil vítězství domácích uzdravený Nacer Chadli.

Přitom rozhodnuto mohlo být hned od začátku, kdy Douglas ve 2. minutě selhal ve stoprocentní střelecké pozici. Nicméně o čtyři minuty později zahrozil na opačné straně také Genero Zeefuik, jehož pokus dokázal ale Nikolaj Mihajlov zlikvidovat. Na druhé straně měli domácí do půl hodiny hry ještě dvě možnosti, avšak proti Chadlimu dvakrát skvěle zasáhl brankář NEC Gábor Babos.

Avšak ani Nijmegen se nechtěl zahanbit a Mihajlov dvakrát brilantně vychytal Nicka van der Veldena. Po přestávce se do střelecké pozice dostal v dresu domácích De Jong a nechytatelnou ranou z dvaceti metrů nedal Babosovi žádnou naději - 1:0. Na druhé straně měl na kopačce vyrovnání střídající Melvin Platje, jenže na poslední chvíli ho dokázal odzbrojit obránce Twente Wout Brama.

V 73. minutě už ale bylo o vítězi rozhodnuto, když De Jong poslal centr z levé strany na Chadliho a ten pohotovou přízemní ranou trefil přímo dolní levý roh Babosovi branky. Poté se z obou stran spíše dohrávalo a Nijmegen už neměl sílu na zvrat, v poslední šanci zápasu selhal Brama. V příštím duelu Twente zavítá k těžkému duelu na půdu konkurenčního Feyenoordu, Nijmegen se naopak pokusí vybojovat cenné body doma s posledním celkem tabulky Venlem.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele