základní část, 28. kolo
30.03.2012 20:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - SBV Excelsior 3:2

Utkání proti Excelsioru se pro Utrecht dlouhou dobu nevyvíjelo vůbec dobře, nakonec to ale parta Jana Wouterse zvládla a vyhrála 3:2.

Utrecht vstoupil do zápasu velmi dobře a už po necelých čtyřech minutách mohl jít do vedení. Van der Hoorn ovšem orazítkoval pouze břevno. Zanedlouho přišla další tutovka domácího celku. Lars Veldwijk se výborně zbavil bránícího hráče, jenže ze dvou metrů poslal míč těsně vedle tyčky.

Vytouženého gólu se tak Utrecht dočkal až ve dvaadvacáté minutě hry. Po Wuytensově přímém kopu vznikl v šestnáctce Excelsioru velký zmatek, ve kterém se nejlépe zorientoval Mike van der Hoorn, jenž poslal míč nechytatelně k tyčce. Hostům se ale povedlo ještě před přestávkou vyrovnat. Scheimann rozehrál standardní situaci, jeho centr se ve vápně Utrechtu odrazil o zem a překvapivě skončil za zády gólmana Cumminse. Excelsior vstřelený gól pořádně nabudil a dokonce mohl brzy přidat i druhý, to by však Janga musel mířit o něco přesněji.

Na začátku druhé půle sice přišel tlak Utrechtu, nakonec to ale byl Excelsior, který se po hodině hry střelecky prosadil. Janga sklepl hrudí míč pro Alberga, jenž Cumminse propálil nádhernou ranou z voleje. Svěřenci kouče Wouterse se následně dostali do velké křeče a téměř nic jim nevycházelo. Z tribun tak byl slyšet především hlasitý pískot.

V 75. minutě ovšem Utrecht z ničeho nic vyrovnal. Po nepřehledné situaci uvnitř hostujícího vápna poslal míč do brány van der Hoorn. Výrazná komplikace pro domácí fotbalisty přišla sedm minut před koncem, kdy se nechal vyloučit Nana Asare. I přes početní nevýhodu se ale dokázal prosadit Tommy Oar, čímž zařídil pro svůj tým hodně důležité vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
ryzskej

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Utrecht ma viacere absencie ...z obrany nebudu hrat pre karty - van der Maarel a Schut, z utoku nebudu hrat pre karty skuseny Demouge, zraneny Gerndt, zraneny de Kogel a dlhsie absentujuci najlepsi strelec Mulenga

Excelsioru bude chybat zraneny obranca Schenkeveld

... domaci budu mat starost ako zlozit utok, asi to budu hraci zo zalohy ako napr. skuseny Duplan, ale fans ich budu hnat za vitazstvom

tip 2:1, prip. 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

dobra prace

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele